AEG T65370NAH warmtepompdroger

AEG T65370NAH warmtepompdrogerAEG T65370NAH warmtepompdroger kopen? | De AEG T65370NAH is een wasdroger die echt alles aankan. Met opties voor speciale kledingtypen, zoals jeans, beddengoed, lingerie en sportkleding heb je altijd het juiste programma voorhanden om al je soorten kleding veilig te kunnen drogen in deze energiezuinige droger. En dat kun je voor het hele gezin doen, want de trommel heeft een capaciteit van 7 kg om al het wasgoed dat je per week wast, in een keer te kunnen drogen. En hij is ook nog eens aardig voordelig in de aanschaf.

In het kort

Drogers worden steeds geavanceerder, maar krijgen ook steeds meer functies die je misschien helemaal niet nodig hebt. Zoek je een warmtepompdroger die alle kledingtypen aankan, van een goede kwaliteit maar zonder overbodige poespas? Dan is de AEG T65370NAH wasdroger precies wat je zoekt. Met dit model beschik je over de juiste kwaliteit wasdroger om veilig allerlei soorten textiel droog te kunnen maken, zodat deze lekker fris uit de droger komt. En dat met een energielabel A+, dus ook nog eens zuinig.

Mogelijkheden van de AEG T65370NAH warmtepompdroger

In de T65370NAH warmtepompdroger kun je 7 kg wasgoed kwijt: ook kwetsbare stoffen, zoals synthetische sportkleren, een wollen trui of zijden lingerie. Daar kun je een speciaal programma voor kiezen, zodat het veilig gedroogd wordt. De ProTex-trommel draait in twee richtingen, wat zorgt voor minder kreukels en dat je kleding beter in vorm blijft. De AEG warmtepompdroger beschikt over een slim systeem, OptiSense, om dynamisch het vochtgehalte te bepalen tijdens het drogen. Zo weet de droger wanneer hij klaar is en bespaar je energie.

Gebruikte technologieën

De AEG T65370NAH is een iets ouder model warmtepomp droogkast en beschikt daarom niet over AbsoluteCare, SensiPro of SensiDry: technieken die AEG in de nieuwe generaties warmtepompdrogers gebruikt om efficiënter en veilig te drogen. Deze goedkope warmtepompdroger heeft echter de voorloper van dat systeem, OptiSense. Daarmee meet hij ook de vochtigheid van de kleding, net zoals het nieuwere ProSense. Het resultaat is hetzelfde: de intensiteit en (resterende) duur van het droogprogramma dat je gekozen hebt, wordt dynamisch bijgesteld. Zo verspil je geen energie als je maar een beetje was droogt.

Geschikt voor welke kleding?

Je kunt al aan de diverse programma’s zien dat de AEG T65370NAH een allemansvriend is als het gaat om welke kleding erin kan. Jeans, (zijden) lingerie, beddengoed, kussens, wol en natuurlijk ook gewoon katoen en synthetische stoffen: ze komen er allemaal droog en onbeschadigd uit. Geen zorgen dus als je je wollen trui snel wilt drogen: deze krimpt niet met het speciale wolprogramma. Ook kwetsbare en delicate materialen kun je zonder probleem in de warmtepomp droogkast stoppen. De temperatuur is niet hoog en de trommel beweegt voorzichtig, zodat de fijnste kledingstukken er goed uitkomen.

Energie en prestaties

Het energielabel van A+ betekent dat je tegen een aardig zuinige wasdroger aankijkt. Jaarlijks zal hij je gemiddeld onder de 60 euro aan energie kosten bij een normaal gebruik. Als je hem met het startuitstel laat draaien in de daluren, bespaar je nog meer. Voor dat lage energieverbruik hoef je echter geen matige prestaties te verwachten: De AEG T65370NAH maakt je kleren uitstekend droog. De OptiSense technologie zorgt ervoor dat de droger het programma afwerkt tot het gewenste resultaat is bereikt, en je kleding droog is.

Bediening en gebruiksgemak

Je zet de warmtepompdroger van AEG aan met de aan/uit toets op de voorkant, kiest een programma, laadt je was in de trommel en je bent klaar. De droger regelt zelf intelligent de rest. Als hij klaar is, hoor je een zoemer, zodat je weet wanneer je de droger weer uit kunt laden. Ook kun je kiezen voor een verlate start, als je liever in de daluren droogt. De condensor is niet uitneembaar, dus het schoonmaken van deze is iets lastiger.

Motor, filter en onderhoud

In de T65370NAH zit ook het unieke ÖKOFlow-systeem van AEG. Hiermee zit er maar één filter dat schoongemaakt hoeft te worden in de droger. Zo heb je veel minder zorgen bij het onderhoud en een langere levensduur. Bovendien heeft AEG deze ingenieuze droger voorzien van een Silent System, zodat de motor niet te veel lawaai produceert. Het geluidsniveau bereikt maximaal 66 dB. Je kunt hem dus gerust ’s nachts aanzetten of als je gewoon thuis bent.

Voor wie is de AEG warmtepompdroger geschikt?

Het aantrekkelijkste voordeel van de AEG T65370NAH warmtepomp droogkast is de voordelige aanschafprijs. Als je niet per se de allerlaatste techniek in je wasdroger hoeft te hebben, maar wel een zuinige droger van hoge kwaliteit zoekt, is dit een prima keuze. De zuinigheid met energieverbruik en veel mogelijkheden voor verschillende soorten kleding zijn aardige extra’s.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T65370NAH warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 7 kg
  • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A+
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Jeans, Zijde, Lingerie, Beddengoed, Sportkleding