AEG T7DB73KP warmtepompdroger

AEG T7DB73KP warmtepompdroger

Bij het uitkiezen van een nieuwe warmtepompdroger let je natuurlijk op een aantal zaken, zoals de prijs en de droogprogramma’s. Wanneer je op zoek bent naar een wasdroger die niet alleen betaalbaar is maar ook genoeg mogelijkheden biedt is de AEG T7DB73KP een goede keus. AEG is een van de vooraanstaande merken op het gebied van wasdrogers en hier kun jij van profiteren. Ontdek hier of deze warmtepompdroger ook voor jou de beste keuze is.

AEG T7DB73KP overzicht

De AEG T7DB73KP is een A+ wasdroger en is hiermee niet een van de meest energiezuinige modellen die op dit moment beschikbaar zijn. Toch kan het toestel een goede keus zijn wanneer je op zoek bent naar een goede droger die jij alleen of samen met je partner of huisgenoot kunt gebruiken. De machine is daarbij uitgerust met de ProSense sensor en de SensiDry technologie. Ook kun je bij het drogen kiezen uit 15 verschillende programma’s.

In de doos

 • AEG T7DB73KP
 • Handleiding

Installatie van de AEG T7DB73KP

De AEG T7DB73KP hoef je in de meeste gevallen niet zelf te installeren. Dit wordt vaak voor je gedaan door de leverancier van de webwinkel waar jij de droger bestelt. Dit is een van de klantvoorwaarden om jouw als klant tevreden te houden en om zo de concurrentie voor te blijven. Mocht je deze wasdroger van AEG toch zelf gaan aansluiten, dan staat de handleiding voor je klaar om je stap voor stap te helpen met de installatie.

Technische specificaties

AEG T7DB73KP warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 tot 2 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+
 • Energiebesparing (levensduur): 640
 • Energiekosten per jaar: 63,71
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 59,6 x 66,3
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de AEG T7DB73KP

Om wasgoed te drogen open je de deur van de AEG T7DB73KP en stop je was in de trommel. Met de draaiknop kies je het programma. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden, waaronder voor beddengoed en sportkleding. De wasdroger maakt automatisch gebruik van de ProSense beladingssensor die de droogtijd aanpast op de hoeveelheid was in de droger. Verder zorgt de SensiDry technologie ervoor dat de wasdroger een lage temperatuur gebruikt om zo je kleding te beschermen. Er zijn een aantal manieren waarop je onderhoud aan de warmtepompdroger moet uitvoeren. In de eerste plaats wordt er geen afvoerslang meegeleverd. Dit houdt in dat je het water zelf uit het reservoir moet halen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een losse afvoerslang aan te schaffen. Verder is het belangrijk om de droger regelmatig schoon te maken om de levensduur zo lang mogelijk te houden. Tot slot is het regelmatig reinigen van de pluizenfilter van groot belang.

Voor- en nadelen van de AEG T7DB73KP

Een groot voordeel van de warmtepomp droger is dat je te maken hebt met een slimme wasdroger die is voorzien van verschillende fijne technologieën, waaronder de ProSense sensor en de SensiDry technologie. Dit zorgt ervoor dat je kleding niet onnodig lang in de droger zit en dat je kleding niet lijdt onder de warmte van de droger. De warmtepomp droogkast heeft als grootste nadeel dat deze niet erg energiezuinig is. Deze A+ wasdroger is een stuk minder zuinig dan veel andere warmtepompdrogers die op dit moment beschikbaar zijn. Daarnaast is het ook een nadeel dat er geen afvoerslang meegeleverd wordt. Deze moet je dus apart nog aanschaffen of het water apart uit het reservoir halen.

Conclusie AEG warmtepompdroger

Wanneer je niet veel geeft om de zuinigheid van een wasdroger maar je wel op zoek bent naar een voordelige droger die je was snel droogt is de AEG T7DB73KP zeker een aanrader. Vind je het echter wel belangrijk om zuinig met je energie om te gaan zijn er nog tal van energiezuinige alternatieven voor de droger in dezelfde prijscategorie.