AEG T7DB83GP warmtepompdroger

AEG T7DB83GP warmtepompdrogerAEG T7DB83GP warmtepompdroger kopen? | De AEG T7DB83GP is een wasdroger gericht op resultaten. Of je nu een wollen trui, katoenen overhemden of een zijden blouse droogt, al je kleding komt er veilig en droog uit en blijft langer als nieuw. Deze warmtepompdroger meet de lading en vochtigheid, en zal daar de droogtijd automatisch op afstemmen. Je verspilt er dus weinig energie mee, waardoor hij een A+ label heeft op het gebied van verbruik. De droogtrommel is groot genoeg voor de was van het hele gezin, ook voor meerdere kinderen.

In het kort

De AEG T7DB83GP warmtepompdroger is een hoogwaardige, aantrekkelijk geprijsde wasdroger van AEG en daarom erg populair. Je kunt er zonder risico alle textielsoorten in drogen met de speciale programma’s voor wol, katoen en zijde, en een speciale instelling voor sportkleding. Het toestel is erg ruim en gemakkelijk in het gebruik. Het speciale ÖKOFlow filter is heel makkelijk in het onderhoud, waardoor de droger langer meegaat en het energieverbruik niet toeneemt. Een ideale aanvulling voor iedere wasmachine.

Mogelijkheden van de AEG T7DB83GP warmtepompdroger

AEG heeft gepatenteerde technieken om allerlei soorten textiel snel, veilig en energiezuinig te drogen. Daardoor kun je je wollen trui erin doen, de overhemden voor je werk, en de voetbalkleren van je kinderen: allemaal komen ze er schoon, droog en fris uit. Je kleren blijven langer als nieuw doordat ze op een lagere temperatuur worden gedroogd. Dit beschadigt de stof niet en behoudt de vorm van je kleding goed. De T7DB83GP wasdroger maakt waslijnen en droogmolens compleet overbodig.

Gebruikte technologieën

De AEG T7DB83GP warmtepomp droogkast is in staat om tijdens het drogen de conditie van je kleding te meten, en daar intelligent het droogprogramma op af te stemmen. Met SensiDry wordt de lucht afgevoerd, het vocht opgevangen en de nog warme lucht wordt opnieuw gecirculeerd. Hoeveel en hoe lang wordt bepaald met ProSense-technologie. Deze meet het gewicht van de lading, en hoeveel vocht deze nog bevat met geavanceerde vochtsensoren. Door deze technieken is de droger in staat je kleding op een energiezuinige, veilige en efficiënte manier te drogen.

Geschikt voor welke kleding?

Deze AEG warmtepompdroger heeft verschillende programma’s voor verschillende soorten textiel. Gewoon katoen is het meest voorkomende programma, maar met een speciaal programma voor zowel wol als zijde bescherm je delicate kledingstukken optimaal en houd je ze langer als nieuw. Door SensiDry kan de de warmtepompdroger drogen op een veel lagere temperatuur dan conventionele wasdrogers. Hierdoor lopen de textielvezels van gevoelige stoffen veel minder risico op beschadigingen. Het resultaat is kleding die niet krimpt in de droger en de natuurlijke vorm langer behoudt.

Energie en prestaties

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger, kun je tevreden zijn met de AEG T7DB83GP. Dankzij de toegepaste technieken is deze zuinig genoeg om aan het A+ label te voldoen en dat zul je merken aan de energierekening. Hoeveel was je ook in de ruime droogtrommel doet, dankzij de slimme ProSense-technologie zal de wasdroger nooit te lang doorgaan met het programma. In plaats daarvan past de droger automatisch het programma aan op gewicht en vochtigheid van de lading was erin. Ook wordt deze dynamisch bijgestuurd tijdens het drogen.

Bediening en gebruiksgemak

De trommel van de T7DB83GP warmtepompdroger zit achter een gesloten klep, maar je kunt toch altijd zien wat de droger aan het doen is. Het duidelijke, heldere lcd-display geeft je alle informatie, zoals gekozen programma en resterende droogtijd. Ook kun je kiezen voor startuitstel, als een later tijdstip je beter uitkomt om te drogen – bijvoorbeeld als je zelf buiten de deur bent. Met de draaiknop kun je een keuze maken uit een groot aantal speciale droogprogramma’s, zodat je iedere soort textiel op de juiste manier kunt drogen.

Motor, filter en onderhoud

Het toestel is voorzien van het ÖKOFlow-systeem met een enkel filter. Dat betekent veel minder en gemakkelijker onderhoud en een betere levensduur van de wasdroger. Conventionele wasdrogers hebben namelijk vaak meerdere filters die verstopt kunnen raken en slijten. Hierdoor gaan ze ook meer energie verbruiken. Als je de wasdroger registreert bij AEG, kun je gebruik maken van extra voordelen en fabrieksgarantie. Zo zorg je ervoor dat je lang kunt genieten van deze fijne warmtepomp droger.

Voor wie is deze AEG warmtepompdroger geschikt?

De AEG T7DB83GP warmtepomp droogkast is niet het vlaggenschip onder de warmtepompdrogers van AEG, maar daar is de prijs dan ook naar. Het is absoluut een van de meest voordelige modellen in z’n energieklasse en ook wat betreft mogelijkheden en kwaliteit. Absoluut een aanrader voor grote gezinnen van 3 tot 5 personen die hun was (bijna) helemaal machinaal willen drogen zonder poespas. Hij is veilig voor de meeste soorten textiel, ruim, en met een A+ label behoorlijk zuinig in het dagelijks gebruik.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T7DB83GP warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Katoen, Sportkleding, Verfrissen