AEG T7DB84PK warmtepompdroger

AEG T7DB84PK warmtepompdroger

Op het gebied van prijs hoort de AEG T7DB84PK tot de middenklasse onder de warmtepompdrogers van AEG. Er zijn duurdere modellen verkrijgbaar, maar je kunt ook voor een goedkopere optie gaan. Het is echter wel vaak het geval dat de modellen in de middenklasse over de belangrijkste eigenschappen beschikken. Je bent dan dus vrijwel altijd verzekerd van een goede droger. Dit model is daarnaast een A++ droger en je bent daardoor relatief zuinig bezig en bespaar je jaarlijks op je energierekening. Hier lees je alles over deze AEG wasdroger en of het apparaat voor jou de beste keus is.

AEG T7DB84PK overzicht

Het is zeker mogelijk om een warmtepompdroger te kopen met een beter energielabel, maar A++ is zeker niet verkeerd voor een droger als de AEG T7DB84PK. In totaal zul je met deze droger zo’n 838 euro besparen. De trommelinhoud van deze droger is 8 kg en dat betekent dat je de was van een gezin met 1 of 2 kinderen kunt drogen. Ook voor gezinnen met kleinere kinderen is dit apparaat geschikt, vanwege de handige kinderbeveiliging. Verder wordt je kleding in de trommel beschermd door de SensiDry technologie.

In de doos

 • AEG T7DB84PK
 • Handleiding

Installatie van de AEG T7DB84PK

De kans is groot dat je zelf niets hoeft te doen aan de installatie van je wasdroger. Bij vrijwel iedere webshop wordt je deze service aangeboden. Veel webshops doen dit om de concurrent een streepje voor te blijven en om ervoor te zorgen dat jij een tevreden klant bent en blijft. Je kunt dus volop profiteren van deze extra service. Het is daarnaast ook mogelijk dat je de aansluiting wel zelf gaat doen. In dit geval kun je de handleiding raadplegen waar alles in staat beschreven.

Technische specificaties

AEG T7DB84PK warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: gezin met 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,05 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 64 x 63,8
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de AEG T7DB84PK

Het is erg eenvoudig om de AEG T7DB84PK te bedienen. Je begint met het verzamelen van de was die gedroogd moet worden. Deze was stop je in de trommel. Met een trommelinhoud van 8 kg kun je grotere hoeveelheden was tegelijkertijd drogen. Nadat je de deur hebt gesloten kies je het gewenste programma. Bij dit toestel heb je de keuze uit 14 droogprogramma’s. Helaas heeft de wasdroger van AEG geen zelfreinigende condensor. Dit betekent dat je zelf al het onderhoud op je moet nemen. Het is van groot belang dat het pluizenfilter na iedere droogbeurt wordt schoongemaakt. Een niet schoongemaakt filter heeft een slecht effect op de droger en kan in het ergste geval zelfs brand veroorzaken. De binnenkant van de droger dient ook om de zoveel tijd schoongemaakt te worden.

Voor- en nadelen van de AEG T7DB84PK

Het belangrijkste voordeel van de AEG T7DB84PK is dat je een goede en betrekkelijke energiezuinige droger in huis haalt. Voor een kleiner huishouden is deze droger ideaal. Daarnaast kun je volop gebruik maken van de SensiDry technologie voor het drogen van je was op een lage temperatuur. De ProSense beladingssensor past de tijd van drogen aan op de hoeveelheid was dat in de trommel zit. Er zitten ook enkele nadelen aan het huishoudelijke apparaat. Deze droger is in de eerste plaats minder zuinig dan andere warmtepompdrogers in dezelfde prijscategorie. Daarnaast stoot de droogmachine veel vocht uit en is daardoor niet geschikt voor kleine ruimtes. Ook is deze droger niet voorzien van het AbsoluteCare systeem met speciale bewegingen in de trommel voor ieder type was.

Conclusie AEG warmtepompdroger

Hoewel er zuinigere modellen in het assortiment van AEG zitten, is de AEG T7DB84PK alsnog een prima koop. Je krijgt in principe waar voor je geld, waaronder een ruime trommel, handige extra functies en veel droogprogramma’s. Daar staat wel tegenover dat de droger beter niet in een kleine ruimte geplaatst kan worden en dat de condensor niet zelfreinigend is wat betekent dat er wat meer onderhoud aan verbonden zit.