AEG T7DBN400 warmtepompdroger

AEG T7DBN400 warmtepompdrogerAEG T7DBN400 warmtepompdroger kopen? | Vind je zuinigheid ook belangrijk naast gebruiksgemak en veel mogelijkheden in een warmtepompdroger? Dan is de AEG T7DBN400 misschien net wat je zoekt. Deze wasdroger van AEG ziet er misschien een beetje basic uit, maar achter die bescheiden voorkant vind je een A++ energielabel, volautomatische temperatuur- en toerentalregeling, en volop programma’s voor allerlei soorten textiel. En niet alleen voor jezelf: dankzij de grote droogtrommel met een capaciteit van 7 kg kun je de kleren van het hele gezin tegelijk in de droger doen.

In het kort

De AEG T7DBN400 is niet bescheiden als het aankomt om prestaties. De slimme ProSense technologie betekent dat een beladingssensor meet hoeveel was er in de droger zit. In combinatie met een meting van de vochtigheid wordt hier de (resterende) droogtijd op aangepast. Het resultaat is een efficiënte, zuinige wasdroger die geschikt is voor vele soorten textiel. En dat niet alleen, dankzij SensiDry technologie kan de wasdroger op een lage temperatuur je kleding drogen, wat beter is voor de stof van je kleding.

Mogelijkheden van de AEG T7DBN400 warmtepompdroger

Met de T7DBN400 warmtepompdroger kun je alle soorten textiel aan. Door de veilige, lage temperaturen van de SensiDry technologie voorkom je dat je kleding wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen en daardoor beschadigt. Daarnaast zijn er speciale programma’s voor wol en zijde, die je kleding niet laat krimpen of vervormen. Ook kun je bijvoorbeeld beddengoed of sportkleding met een speciaal programma drogen. Wat je behoefte ook is, met de AEG T7DBN400 wasdroger kun je voor ieder gezinslid de kleding drogen.

Gebruikte technologieën

AEG maakt in de T7DBN400 warmtepomp droogkast gebruik van SensiDry en ProSense. Het doel van deze technologieën is het veiliger en energiezuiniger drogen van je was. Dat gebeurt door de hele tijd informatie te verzamelen en hier slim mee om te gaan: hoe zwaar is de lading, en hoeveel vocht bevat deze? Door dit continu in de gaten te houden, kan de droger zelf intelligent het programma bijstellen. De verbeterde luchtstroming en lagere luchttemperatuur van de SensiDry techniek maken dat je kleding langer meegaat en in vorm blijft, hoe vaak je deze ook in de AEG T7DBN400 warmtepompdroger droogt.

Geschikt voor welke kleding?

Alle soorten kleding en textiel gaan in deze zuinige warmtepompdroger: katoen, synthetische stoffen, zijde en zelfs wol. Met speciale programma’s en een langzame trommel die in twee richtingen kan draaien, zorg je voor minder kreuken en geen krimp in de vezels. Daarmee kun je met deze warmtepomp droogkast de meeste soorten kledingstukken perfect kastdroog krijgen, of even opfrissen. Ook zijn er speciale programma’s voor beddengoed en sportkleding.

Energie en prestaties

De AEG wasdroger is zuinig genoeg om een A++ energielabel te verdienen. Fijn als je vaak en voor veel personen moet drogen. De ProSense droogtechnologie zorgt ervoor dat het droogprogramma nooit langer duurt dan nodig. Je kunt er dus een kleine hoeveelheid was mee drogen, maar ook de was van een hele week. En goed om te weten, het zal niet meer energie verbruiken dan noodzakelijk.

Bediening en gebruiksgemak

Laden en lossen van wasgoed doe je gemakkelijk aan de voorkant. Als de wasdroger eenmaal aan het draaien is, houd je de voortgang in de gaten met het lcd-display bovenop. Hier zie je hoeveel tijd er nog resteert en welk programma er aan het draaien is. Dat programma stel je in met een handige draaiknop en er zijn nog een paar knoppen om extra functies mee te bedienen. Je kunt ook kiezen voor een uitgestelde start, tot 20 uur van tevoren, als dat beter uitkomt.

Motor, filter en onderhoud

AEG staat voor een hoge kwaliteit huishoudelijke apparatuur. De motor van de AEG T7DBN400 wasdroger doet zijn werk snel, efficiënt en met weinig slijtage. Daardoor heb je gegarandeerd een lange levensduur. Voor een uitgebreide fabrieksgarantie kun je de droger bij AEG registreren. Ook het geluidsniveau is in orde met 67 dB: zo heb je geen last van herrie als je de warmtepomp droger aanzet, ook niet als je thuis bent. Verder zorgt het ÖKOFlow filtersysteem ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het slijtage van je filters, want dat is hiermee in een handige plek gecombineerd voor eenvoudig onderhoud.

Voor wie is de AEG warmtepompdroger geschikt?

In de AEG T7DBN400 vind je een voordelige wasdroger van een topmerk en kun je dus rekenen op uitstekende kwaliteit. 7 kg aan vermogen van de trommel is 1 kg minder dan een aantal andere warmtepomp droogkasten van AEG, maar de meeste daarvan zijn ook duurder en uitgebreider. Voor een basisbehoefte aan droogcapaciteit en mogelijkheden kun je nog jarenlang vooruit met deze uitstekende T7DBN400 warmtepompdroger van AEG.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T7DBN400 warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 7 kg
  • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Zijde, Kastdroog, Beddengoed, Desinfecteren, Extra droog, Sportkleding, Strijkdroog