AEG T8DE84ES warmtepompdroger

AEG T8DE84ES warmtepompdroger

Bij de zoektocht naar een goede wasdroger kijk je in de eerste plaats natuurlijk naar de prijs. Verder zijn er ook andere zaken die van belang zijn, zoals de snelheid waarmee de droger wast en welke programma’s er mogelijk zijn. Een vooraanstaand model op het gebied van warmtepompdroger is de AEG T8DE84ES. Deze A++ wasdroger is relatief zuinig en biedt daardoor ook de mogelijkheid om energie en geld te besparen. Maar is het toestel ook een aanwinst voor jouw woning? Dat kun je ontdekken aan de hand van de onderstaande informatie.

AEG T8DE84ES overzicht

De AEG T8DE84ES is een A++ warmtepomp droger die is voorzien van het AbsoluteCare systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het type was in de trommel de juiste beweging krijgt. Zo wordt de was op de juiste manier gedroogd en blijft de was ook langer mooi. Een andere functie op deze droger is de ProSense. Dit is een sensor waardoor de droogtijd wordt aangepast op de hoeveelheid was in de trommel. Het apparaat is daarbij geschikt voor het wasgoed van 3 tot 4 personen.

In de doos

 • AEG T8DE84ES
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de AEG T8DE84ES

Deze AEG wasdroger kun je zelf installeren met behulp van de handleiding die je met de droger meegestuurd krijgt. Hierin staat ook alle informatie over het gebruik van de droger en andere relevante informatie. In de meeste gevallen is zelf installeren niet nodig: webshops bieden vaak de service aan om de droger voor jou aan te sluiten. Dit kost jou een hoop tijd en daarnaast hebben webshops weer een tevreden klant.

Technische specificaties

AEG T8DE84ES warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 10
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,05 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 59,6 x 66,3
 • Kleur: Zilver

Bediening en onderhoud van de AEG T8DE84ES

Het is erg eenvoudig om je wasgoed te drogen met deze droogkast. Je opent de deur en doet de was in de trommel. Met de draaiknop naast het scherm kun je het gewenste programma uitkiezen. Zo zijn er speciale droogprogramma’s voor onder andere wol, zijde en katoen. Vervolgens druk je op start en zal het programma direct beginnen. Dankzij het AbsoluteCare systeem zal de kleding niet krimpen in de droger. Maar hoe onderhoud je deze wasdroger van AEG? Het is belangrijk om deze droger, net als alle andere drogers, goed schoon te maken. Dit doe je door regelmatig de binnenkant van de warmtepompdroger te reinigen. Vergeet ook niet de pluizenfilter te reinigen. Doe je dit niet; dan kan er in het ergste geval brand ontstaan. Schoonmaken is dus van groot belang.

Voor- en nadelen van de AEG T8DE84ES

De AEG T8DE84ES kent een aantal grote voordelen. Zo is de A++ droger zuinig en kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen. Daarnaast is de trommel lekker ruim en kun je dus grotere hoeveelheden was in één keer drogen. De ProSense sensor past daarnaast de droogtijd aan op de hoeveelheid was en het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat je kleding niet krimpt. De handige trommelverlichting voorkomt dat je ‘s nachts kledingstukken niet ziet liggen in het donker. Een nadeel van de machine is dat de droogtijd relatief lang is. Er zijn ook warmtepompdrogers beschikbaar die minder lang doen over het drogen van een volle trommel. Daarnaast neemt het onderhoud van de wasdroger redelijk veel tijd in beslag.

Conclusie AEG warmtepompdroger

De AEG T8DE84ES is waarschijnlijk niet de meest goedkope droger die beschikbaar is, maar toch zijn er een aantal functies die zeker bruikbaar zijn. Of ze ook onmisbaar zijn? Het is aan jou om te bepalen hoe belangrijk dit voor jou is.