AEG T8DE95EW warmtepompdroger

AEG T8DE95EW warmtepompdroger

Klimaatverandering speelt een steeds grotere rol in het aanschaffen van huishoudelijke producten. Met het milieu in het achterhoofd zijn consumenten op zoek naar een goede en vooral energiezuinige wasdroger. De AEG T8DE95EW is een van de populaire mogelijkheden op dit moment. Deze A++ wasdroger is voorzien van allerlei energiebesparende functies waarmee je de droogtijd kunt verkorten. Daarnaast is de AEG warmtepompdroger een zeer goede keuze voor grotere huishoudens. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze wasdroger van AEG.

AEG T8DE95EW overzicht

De AEG T8DE95EW heeft een ruime trommelinhoud van maar liefst 9 kg en is daardoor een goede keus voor huishoudens van 5 of meer personen. Je kunt hiermee grotere hoeveelheden was in één keer drogen. Het is daarnaast ook mogelijk om kleine wasjes te draaien. Daarnaast heeft de AEG een aantal extra functies waarmee je het jezelf nog makkelijker kunt maken, zoals het AbsoluteCare systeem en de ProSense beladingssensor.

In de doos

 • AEG T8DE95EW
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de AEG T8DE95EW

Je hoeft de warmtepomp droger niet zelf te installeren. Bij de meeste webshops wordt dit voor je gedaan zodra de droger bij jou thuis wordt bezorgd. Dit scheelt je veel tijd en veel webshops hechten waarde aan een tevreden klant. Ga je de machine wel zelf installeren? Dan kun je dit doen met behulp van de handleiding.

Technische specificaties

AEG T8DE95EW warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: gezin met 3 of meer kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 66,3
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de AEG T8DE95EW

De bediening van de AEG T8DE95EW werkt eenvoudig. Zo vul je de trommel met de was en kun je zelf een programma uitkiezen. Dit doe je met de draaiknop naast het scherm. Op het display wordt alles in het Nederlands aangegeven voor extra gemak. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat de het droogprogramma zich aanpast aan het type wasgoed in de trommel. Is de was al voor de tijd droog? Dankzij de ProSense sensor draait de was nooit onnodig lang door. Het toestel heeft daarnaast een condensor die gedeeltelijk zelfreinigend is. Dit betekent dat een gedeelte van het onderhoud je al uit handen genomen wordt. Toch zijn er nog een aantal zaken die je zelf moet doen, zoals het reinigen van de pluizenfilter. Dit kun je het beste doen na afloop van ieder gedraaid programma.

Voor- en nadelen van de AEG T8DE95EW

Een groot voordeel van de warmtepompdroger is dat je kiest voor een zuinige droger die van veel extra gemakken is voorzien. Voor een bedrag van 619 euro krijg je een solide droger met veel ruimte voor grote hoeveelheden was. Daarnaast ben je verzekerd van handige extra functies zoals AbsoluteCare waardoor het droogprogramma wordt aangepast aan het type wasgoed dat in de trommel zit. Wanneer je echt voor een energiezuinige wasdroger wilt gaan, zijn er modellen beschikbaar in dezelfde prijscategorie met een beter energielabel, zoals A+++. De AEG T8DE95EW is niet geschikt voor kleinere ruimtes. Dit komt door de hogere vochtuitstoot van 19%. In een kleinere ruimte heb je grotere kans dat er schimmel ontstaat.

Conclusie AEG warmtepompdroger

De AEG T8DE95EW is een van de drogers met een gemiddelde prijs. Het is dan ook de vraag waarin deze droger zich kan onderscheiden van andere modellen. Het toestel komt met een aantal handige functies en een extra ruime trommel voor een prima prijs. hier staat wel tegenover dat de wasdroger beter niet in een kleine ruimte geplaatst kan worden vanwege de hogere vochtuitstoot.