AEG T9DENS87 warmtepompdroger

AEG T9DENS87 warmtepompdroger

Bij het aanschaffen van een nieuwe warmtepompdroger wordt meer dan ooit gekeken naar de zuinigheid. Milieu en klimaatverandering spelen een grote rol bij de consument. Er zijn dan ook steeds meer consumenten die kiezen voor de AEG T9DENS87. Deze droger is van het duurdere segment en is voorzien van het A+++ label. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze wasdroger zeer energiezuinig is en jaarlijks tientallen euro’s bespaart. Hieronder lees je meer over deze droger en of deze het geld waard is.

AEG T9DENS87 overzicht

De AEG T9DENS87 is een A+++ warmtepompdroger die bekend staat om een aantal zaken, waaronder de zuinigheid en de moderne technologieën. Daarnaast heeft de droger 10 droogprogramma’s waarmee verschillende type wasgoed gedroogd kunnen worden. Het is mogelijk om de droger helemaal te vullen, maar ook kleinere hoeveelheden wasgoed kunnen prima in de trommel worden gedroogd. Het apparaat zorgt ervoor dat het wasgoed van een huishouden tot 4 personen in één keer kan worden gedroogd.

In de doos

 • AEG T9DENS87
 • Condensafvoerslang 2,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de AEG T9DENS87

De meeste webshops bieden als extra service aan dat ze de huishoudelijke apparaten voor je installeren. Wanneer je deze warmtepompdroger van AEG online bestelt is de kans groot dat je deze ook kosteloos kunt laten installeren. Hiermee bespaar je veel tijd. Zelf de warmtepompdroger aansluiten is ook mogelijk. In de handleiding staat de belangrijkste informatie.

Technische specificaties

AEG T9DENS87 warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 10
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,71 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 59,5 x 63,8
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de AEG T9DENS87

Qua bediening werkt de AEG T9DENS87 erg eenvoudig. Het begint met het openen van de deur. Het wasgoed dat gedroogd moet worden stop je vervolgens in de trommel en daarna sluit je de deur. De volgende stap is het kiezen van een van de 10 droogprogramma’s op het toestel. Er zijn onder andere speciale programma’s voor beddengoed, synthetische kleding en delicate kleding. Nadat je een programma hebt gekozen druk je op start. Het FiberPro systeem zorgt ervoor dat je wasgoed gelijkmatig wordt gedroogd. Op het gebied van onderhoud zit er wat meer werk aan dit apparaat in vergelijking met andere modellen in dezelfde prijscategorie. Zo is de condensor niet zelfreinigend en dit betekent dat jij het onderhoud volledig op je moet nemen. De warmtepomp droger moet aan de binnenkant regelmatig worden schoongemaakt, ook de warmtewisselaar heeft regelmatig een reiniging nodig. De pluizenfilter heeft ook na ieder gebruik een schoonmaakbeurt nodig.

Voor- en nadelen van de AEG T9DENS87

Een groot selling point van de AEG T9DENS87 is de zuinigheid. Met het energielabel A+++ behoort dit model tot de meest zuinige van AEG. Deze droger is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Verder stoot de droger minder dan 10% vocht uit en is deze dus ook geschikt voor kleinere ruimtes. De FiberPro en ProSense zorgen voor extra gebruiksgemak. Hoewel je met de AEG wasdroger kunt profiteren van heel wat voordelen, zijn er ook enige nadelen op te merken. Zo is de prijs aan de hoge kant en zijn er ook gelijksoortige drogers in een lager prijssegment. Daarnaast ben je veel tijd kwijt aan het onderhoud vanwege de condensor die niet zelfreinigend is.

Conclusie AEG warmtepompdroger

De AEG T9DENS87 is de duurste droger van het merk AEG en dit zorgt vanzelfsprekend voor de nodige verwachtingen. Deze verwachtingen worden grotendeels waargemaakt. De A+++ droger is zeer zuinig en zorgt voor besparing van geld en energie. Met de handige extra functies is deze goede warmtepompdroger zeker een waardevolle aanvulling.