AEG warmtepompdroger

Warmtepompdrogers van AEG staan garant voor een jarenlange levensduur, hoogwaardige kwaliteit en energiezuinige werking. In tegenstelling tot veel andere wasdrogers kan de trommel van een AEG droger twee kanten op draaien. Door dit unieke ontwerp drogen ze je kleding nog luchtiger en met minder kreukels. Daarnaast heeft AEG allerlei slimme technieken in de warmtepompdrogers gebouwd, zoals sensoren en slim bijstellen van het programma. Zo wordt je kleding veilig en efficiënt gedroogd.

Over AEG

AEG is een naam die lang teruggaat in het huishouden. Al in 1883 opende een bedrijf haar deuren dat later, na enkele fusies, zou uitgroeien tot de gigant in huishoudelijke apparaten die het nu is. Het Duitse bedrijf staat natuurlijk garant voor degelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid. Maar het bedrijf is ook klaar voor de toekomst. In de warmtepompdrogers vind je bijvoorbeeld een scala aan slimme functies voor meer energiezuinigheid en een betere werking. De kwaliteit van een AEG-apparaat blijft tijdens de hele levensduur hoog.

Warmtepompdrogers van AEG

AEG maakt al jaren wasmachines en wasdrogers van een uitzonderlijke kwaliteit. De warmtepompdrogers van het Duitse merk behoren tot de meest energiezuinige apparaten die ze maken. Dat komt deels door de efficiënte techniek van drogen met een warmtepomp, maar daar voegt AEG nog allerlei extra’s aan toe. Met slimme sensoren en een intelligente bediening gebruiken de warmtepompdrogers van AEG nooit meer energie dan noodzakelijk. Bovendien zijn ze fijn in het gebruik en vragen ze weinig onderhoud. Een AEG warmtepompdroger zal jaren meegaan, zonder dat het energieverbruik significant toeneemt.

AbsoluteCare systeem

Het systeem wat AEG onder de noemer AbsoluteCare onderbrengt in alle wasdrogers, zorgt ervoor dat je wasgoed volledig veilig wordt gedroogd. Het maakt niet uit of je zijde, wol, synthetische stoffen of dons in de droger doet: speciale programma’s zorgen ervoor dat alles op de juiste manier wordt gedroogd. Wol wordt plat tegen de wand gedrukt en zijde en fijne stoffen worden luchtig door elkaar geschud. De temperatuur en trommelbewegingen worden nauwkeurig gecontroleerd op basis van gekozen programma, vochtigheid van de was en het gewicht van de inhoud.

SensiDry technologie

De warmtepompdrogers van AEG kunnen wasgoed drogen op een veel lagere temperatuur dan conventionele drogers, tot wel de helft van die temperatuur. Dat komt door een nauwkeurige monitoring van de hoeveelheid kleding, en hoe vochtig deze is. Zo kan de temperatuur steeds efficiënt worden bijgesteld. De precieze temperatuursensoren houden dat steeds bij. Door een lagere temperatuur zijn deze wasdrogers veel zuiniger, en is het risico dat je kleding vervormt of beschadigt, vele malen kleiner dan bij een conventionele droger.

ÖKOFlow systeem

De luchtcirculatie in een AEG warmtepompdroger van verloopt via het ÖKOFlow systeem. Hierbij wordt de warme lucht van de trommel over een condensor geleid, waar het vocht snel condenseert en kan worden afgevoerd. De warme lucht hoeft dan niet door een luchtslang te worden uitgeblazen, en kan worden hergebruikt. Hierdoor wordt de restwarmte efficiënt herbenut en niet verspild. Door dit optimale systeem van luchtcirculatie is een AEG warmtepomp droogkast zeer energiezuinig, en scoren de modellen van A+ tot A+++ als energielabel.

ProSense technologie

Het geheel aan sensoren die een warmtepompdroger van AEG van informatie voorzien, is gevangen onder de noemer ProSense. Binnen dit geheel van sensoren vallen onder andere sensoren die steeds het gewicht van de lading meten, hoe vochtig deze is, en wat de huidige temperatuur in de trommel is. Door al deze informatie te verzamelen en slim in te zetten, bereiken deze warmtepompdrogers een optimaal, zuinig resultaat. De informatie die deze sensoren verzamelen, wordt meteen gebruikt om het droogprogramma bij te stellen.

A+ warmtepompdroger van AEG

De klasse A+ zijn niet de allerzuinigste warmtepompdroogkasten, maar nog steeds zorgen ze voor een behoorlijk lage energierekening, veel zuiniger dan een conventionele droger of een condensdroger. Bovendien is een A+ wasdroger goedkoper in de aanschaf dan A++ en A+++ modellen, dus over de gehele levensduur gerekend vallen de kosten weer mee. Natuurlijk zijn ze voorzien van de wasbeschermende technologieën voor een veilig resultaat. Het zijn zonder meer uitstekende modellen warmtepompdrogers waar je veel plezier aan zult beleven.

AEG warmtepompdroger type T65370NAH

De T65370NAH warmtepompdroger biedt veel van de voordelen van een AEG wasdroger voor een aantrekkelijke aanschafprijs. De binnenkant van de trommel is speciaal vormgegeven om kleding te beschermen. Doordat deze twee kanten op kan draaien, wordt je kleding met een minimum aan kreukels gedroogd. Desgewenst kun je de droger aansluiten op een waterafvoer, maar er zit natuurlijk ook een opvangbak in. Met 7 kg is hij iets kleiner qua trommelinhoud, maar dat is nog steeds genoeg om de was van een gemiddeld gezin te kunnen drogen.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T65370NAH warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 7 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Jeans, Zijde, Lingerie, Beddengoed, Sportkleding

AEG warmtepompdroger type T7DB83GP

De T7DB83GP is een basismodel warmtepomp droger. Maar deze droger heeft wel een ruime trommel voor 8 kg aan was. De binnenzijde van deze trommel van de warmtepomp droogkast houdt ook delicate kleding goed in vorm. Met speciale programma’s kun je er ook wol of zijde in drogen, naast natuurlijk katoen. Er is ook een speciaal programma aanwezig voor sportkleding. Als je een voordelig geprijsde warmtepompdroger zoekt, is deze zeker het overwegen waard.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T7DB83GP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Katoen, Sportkleding, Verfrissen
 

A++ warmtepompdroger van AEG

De middenklasse van het A-energielabel, A++, is ook de middenklasse van deze warmtepompdrogers. Sommige modellen (zoals de AEG T7DBN400, AEG T7DB84PK en de AEG T8DE84ES) zijn vooral zuinig genoeg voor een A++ label en daarnaast aantrekkelijk geprijsd, andere zijn iets duurder, maar hebben wel veel extra opties aan boord. Deze warmtepompdroogkasten hebben vaak een doorzichtige deur en een fijn en handig bedieningspaneel, naast natuurlijk de uitgebreide technologie om je kleding veilig te drogen.

AEG warmtepompdroger type T8DE84EW

Als je primaire behoefte is om een energiezuinige droger aan te schaffen die niet in het topsegment valt, dan is de AEG T8DE84EW misschien wel de beste warmtepompdroger voor jou en een goede optie. Dankzij de transparante deur kun je goed zien dat je was veilig wordt gedroogd in de trommel met beschermende binnenwand. De droger is stil, zuinig en kan 8 kg was aan, dus hij is geschikt voor een middelgroot tot groot gezin. Met het uitgebreide aantal droogprogramma’s moet het geen probleem zijn voor jou het juiste programma te vinden.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DE84EW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

AEG warmtepompdroger type T8DE95EW

Heb je behoefte aan een AEG wasdroger die net iets meer aankan dan de meeste modellen? De trommel van de T8DE95EW warmtepomp droogkast is lekker ruim en kan tot 9 kg was bevatten. Daardoor is het een goede keuze voor een gezin met veel kinderen. De droogprogramma’s zijn uitgebreid genoeg om ook speciale wassen, zoals de wolwas, in te kunnen drogen.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DE95EW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Eco, Wol, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Strijkdroog, Synthetisch
 

A+++ warmtepompdroger van AEG

De A+++ klasse is het hoogste label van energiezuinigheid. Daardoor ben je jaarlijks heel weinig extra kwijt aan energiekosten voor deze AEG droger. In aanschaf zijn ze meestal wel iets duurder. Dit zijn vaak de modellen die ook veel extra functies aan boord hebben, maar er zijn ook modellen (zoals de AEG T8DE86ES en de T9DE87CS wasdroger) die vooral inzetten op het energielabel.

AEG warmtepompdroger type T8DB86ES

Deze superzuinige AEG wasdroger met warmtepomptechnologie is klaar voor iedere soort was: wol, zijde, katoen en zelfs speciale outdoor kleding. Niets krimpt, vervormt of beschadigt: sterker nog, als je speciale outdoor kleding in de droger doet, hertelt deze de waterafstotende eigenschappen en houdt de stof goed ademend. Ideaal dus voor als je veel sport- en buitenkleren hebt. De T8DB86ES wasdroger heeft 10 programma’s, en kan 8 kg wasgoed drogen: genoeg voor een gezin van 3 tot 5 personen.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DB86ES warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: X dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

AEG warmtepompdroger type T7DBN460

Je kunt niet naar binnen kijken door de gesloten deur van de T7DBN460 warmtepomp droogkast, maar je kunt er op vertrouwen dat je was goed en veilig droog wordt. Het is een wasdroger die niet zozeer uitblinkt door allerlei functies waar je misschien helemaal geen behoefte aan hebt, maar wel door hoge kwaliteit en natuurlijk de energiezuinigheid van het A+++ label. De droger kan alle conventionele soorten textiel drogen, en heeft een aantal speciale programma’s voor bijvoorbeeld je sportkleren of beddengoed.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T7DBN460 warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Sportkleding, Strijkdroog, Synthetisch

Overige modellen AEG warmtepompdrogers