Beste warmtepompdroger Top 5

Beste warmtepompdroger - AEG T8DB86ES wasdrogerBeste warmtepompdroger Top 5 | Hoe droog je je was het meest energiezuinig, behalve aan de waslijn? Het antwoord is een warmtepompdroger. Deze vorm van machinaal was drogen verbruikt het minste energie, in vergelijking met een afvoerdroger of condensdroger. Dat alleen al is een belangrijk argument om voor een warmtepompdroger te kiezen, maar er is nog een belangrijk voordeel. Dit type droger werkt op een lagere temperatuur, waardoor je kleding minder risico op vervorming en schade loopt. Ben je op zoek naar een goede warmtepompdroger voor een plekje in jouw huishouden? Deze top 5 best verkochte warmtepompdrogers helpt je op weg.

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een speciale vorm van condensdroger. Het vocht wordt als condens uit de warme lucht afgevoerd, zodat deze kan worden hergebruikt. Daardoor zijn warmtepomp- en condensdrogers zuiniger en praktischer in het gebruik. Her verschil is dat een warmtepompdroger niet met een verwarmingselement werkt om de lucht te verwarmen. In plaats daarvan wordt een koelgas met een pomp vloeibaar gemaakt: Dat levert een zuinigere vorm van warmteopbrengst op dan een elektrisch verwarmingselement. Bovendien condenseert het vocht uit de lucht door het koelmiddel, waardoor deze lucht kan worden hergebruikt.

Waterafvoer van de droger

Een wasdroger hoef je natuurlijk niet te voorzien van water (anders dan een was-droogcombinatie), maar hij moet wel water kunnen afvoeren. Zo zijn er afvoerdrogers met een grote luchtslang die zo de vochtige lucht afvoeren. Maar het is ook mogelijk om het vocht als condens af te voeren. Dat is niet alleen zuiniger (de warme lucht kan worden hergebruikt), maar ook praktischer: opvang gebeurt dan in een condensbak die je met de hand kunt legen. Sommige modellen kun je ook aansluiten op een vrije waterafvoer met een waterslang. Zowel condens- als warmtepompdrogers voeren vocht af als condens.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompdroger?

Een warmtepomp droogkast heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van zowel een conventionele luchtafvoerdroger, als tegenover een condensdroger. Een van de voordelen van een warmtepompdroger is dat deze veel energiezuiniger is, en dus makkelijk een A++ of A+++ label krijgt. Dat is beter voor het milieu, maar je merkt het ook aan je energierekening. De efficiënte manier van drogen zorgt er bovendien voor dat een lagere temperatuur nodig is voor een goed droogresultaat. Als je kleding te warm wordt verhit, kan dat leiden tot schade of vervormingen. Dat voorkom je dus met een warmtepompdroger.

Heeft een warmtepompdroger ook nadelen?

Hoe fijn het ook is om een warmtepompdroger te hebben, er zijn ook enkele bezwaren om over na te denken. Het belangrijkste nadeel is dat een warmtepompdroger gemiddeld duurder is in de aanschaf. Die extra kosten verdienen zichzelf echter vrijwel altijd terug, door het lagere energieverbruik, maar het is wel een grotere uitgave ineens. Een ander bezwaar is dat het drogen van kleding in de regel langer duurt dan met een luchtafvoer- of condensdroger. Het kost echter nog altijd veel minder tijd (of moeite en ruimte) dan met de hand je was ophangen om te drogen.

Bosch warmtepompdrogers

De Top 5 beste warmtepompdrogers heeft een aantal modellen van Bosch, en dat is niet voor niets. De drogers van Bosch zijn meerdere malen als beste getest door de consumentenbond. Hoewel Bosch misschien meer bekend is als fabrikant van elektrisch gereedschap, hebben ze ook uitstekende apparaten voor in het huishouden. Deze warmtepompdrogers van Bosch zijn daar een goed voorbeeld van. De gebruikte technieken zorgen voor een stille en zuinige wasdroger waar je was onbeschadigd droog in wordt.

Warmtepompdrogers van AEG

AEG is een bekende naam in de wereld van huishoudelijke apparatuur. Ze hebben een jarenlange reputatie van hoogwaardige kwaliteit in het hele huishouden. Hun warmtepompdrogers scoren dan ook consistent goed in tests en in verkoopaantallen. AEG heeft een aantal slimme technieken verwerkt in hun assortiment van drogers, die zorgen voor een goed resultaat. Alle warmtepompdrogers van AEG in deze beste warmtepompdroger Top 5 hebben een trommel die twee kanten op draait voor een optimaal luchtig resultaat. Bovendien hebben ze een geavanceerd systeem van vochtigheids- en temperatuurregulering. Zo wordt je was optimaal droog met een minimum aan energieverbruik.

Keuzehulp | Top 5 beste warmtepompdrogers

Onderstaande Top 5 zijn de warmtepompdrogers die het best verkocht zijn in Nederland. Omdat warmtepompdrogers niet ver uit elkaar lopen in mogelijkheden, kun je ze makkelijk vergelijken. De vijf modellen waar andere mensen het meeste voor kiezen, bieden dus een goede en evenredige greep om een eigen keuze maken. Dat hoeft natuurlijk niet een van deze warmtepomp droogkasten te zijn, maar je kunt zo wel inspiratie opdoen. Zo weet je immers waar je zoal op moet letten als je zelf modellen gaat vergelijken, en waar andere mensen voor kiezen die een dure of goedkope warmtepompdroger kopen.

Beste warmtepompdroger | 1 | AEG T8DB86ES

AEG T8DB86ES warmtepompdrogerKijken we naar de beste wasdrogers van dit moment, dan kunnen we niet om deze AEG warmtepompdroger heen. De AEG T8DB86ES wasdroger beschikt over het AbsoluteCare systeem van AEG, waardoor deze droger absoluut veilig is voor alle soorten kleding. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht niet te warm wordt en je kleding op de juiste manier wordt geschud: de trommel kan namelijk twee kanten op draaien. Bij conventionele wasdrogers is dit meestal maar een richting. Het resultaat is was die er keer op keer als nieuw uitkomt, zonder krimp, vervormingen of schade. Een ander pluspunt is de hoge energiezuinigheid. De AEG T8DB86ES scoort het zuinigste energielabel, A+++.

Functies van de AEG T8DB86ES warmtepompdroger

De AEG T8DB86ES is geschikt om ieder kledingstuk veilig, makkelijk en snel te drogen. De speciale droogfunctie voor wol drukt deze tegen de wand. Dat zorgt voor een droogresultaat dat net zo goed, of zelfs beter, krimpvrij is als wanneer je de wol met de hand, liggend droogt. De trommel kan twee kanten op draaien, wat behulpzaam is met het luchtig door elkaar schudden van zijde en andere fijne stoffen. Deze komen er zo nog kreukvrijer uit. Door de slimme temperatuurregeling voorkomt de droger bovendien oververhitting, en is zo erg veilig.

Programma’s en soorten textiel

Je kunt zonder problemen alle soorten kleding drogen in de AEG T8DB86ES warmtepomp droogkast. Speciale programma’s zorgen ervoor dat je alle soorten textiel veilig kunt drogen, zonder krimp of beschadiging: wol, zijde, katoen en synthetisch. De droger helpt zelfs bij het herstellen van speciale kleding voor outdoor. Zo krijgen deze hun waterafstotende eigenschappen terug, en blijft de stof goed ademen. Er zijn ook handige programma’s om bijvoorbeeld beddengoed en sportkleding goed droog te kunnen krijgen. Ook kun je een kort programma draaien om was nog eens even extra op te frissen.

Bediening en gebruiksgemak

Met deze AEG warmtepompdroger kun je de was van het hele gezin iedere week weer netjes droog krijgen. Dankzij de trommel, die verlicht is aan de binnenkant, blijft er geen sok meer verstopt bij het uitladen. Met de handige knoppen en duidelijk display stel je de droger gemakkelijk in. Als je liever op een later tijdstip wilt drogen, bijvoorbeeld tijdens daluren ’s nachts, kies je voor een uitgestelde start. Dat kan tot 20 uur van tevoren.

Energie en prestaties

De AEG T8DB86ES wasdroger gebruikt slimme technieken om zo energiezuinig mogelijk de was te drogen. Allereerst houdt de droger zelf bij hoeveel was er in de trommel zit, en hoe vochtig deze is. Op basis van deze informatie, verzameld met de ProSense sensoren, wordt de duur en intensiteit van het droogprogramma bepaald, en bijgesteld. De luchtcirculatie gebeurt met het unieke ÖKOFlow-systeem. Hierdoor circuleert lucht efficiënt en is er een minimum aan verspilling. Door het gebruik van deze technieken scoort de AEG T8DB86ES het hoogst op energiezuinigheid: een label van A+++.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DB86ES warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Energielabel: A+++
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

Beste warmtepompdroger | 2 | Bosch WTW87562FG

Bosch WTW87562FG warmtepompdrogerDe WTW87562FG van Bosch is een sterk staaltje droogtechniek. Dankzij een zelfreinigende condensor ben je verzekerd van een lange levensduur met een optimaal energieverbruik. Door slimme technieken is hij ook in staat snel te drogen: tot 35 minuten minder droogtijd dan andere drogers. In die kortere tijd droog je tot 8 kg was per keer, genoeg dus voor een middelgroot gezin. Andere extra fijne opties zijn een speciaal anti-allergieprogramma en een kinderslot om de deur tijdens het drogen veilig dicht te houden.

Functies van de Bosch WTW87562FG warmtepompdroger

Je was wordt goed beschermd door de speciaal vormgegeven trommel van de Bosch WTW87562FG. En het SensitiveDrying-systeem blaast er een milde luchtstroom over, die op een lagere temperatuur droogt. De AntiVibration vormgeving met concentrische cirkels in de zijwanden, en dempend materiaal binnenin, reduceren trillingen en schokken tot een minimum. Het resultaat is dus een stillere, zuinige warmtepompdroger die lang meegaat en je was goed en veilig droogt.

Programma’s en soorten textiel

De Bosch WTW87562FG wasdroger met warmtepomp is geschikt voor alle soorten textiel. Wol, synthetische stoffen, katoen en fijne stoffen kun je met speciaal daarop afgestemde programma’s drogen zonder risico op krimp, vervorming of schade door oververhitting of te lang drogen. De speciale functie AllergyPlus is een uitkomst voor mensen met een bepaalde allergie. Dit programma verwijdert allergenen zoals stof, pollen en dierenharen die na het wassen zijn achtergebleven.

Bediening en gebruiksgemak

Je kunt kiezen uit een groot aantal programma’s op de Bosch WTW87562FG droger, die in twee talen (Nederlands en Frans) zijn aangegeven naast een draaiknop. Het display geeft je duidelijke statusinformatie, en laat je zien hoe lang het droogprogramma nog duurt. Ook krijg je een seintje wanneer je het pluisfilter moet schoonmaken, en wanneer de condensbak vol is. De condensor van de warmtepomp droogkast reinigt zichzelf automatisch, dus daar heb je geen omkijken naar.

Energie en prestaties

Het voordeel van de zelfreinigende condensor is dat er geen pluis zich zal ophopen in de condensor. Daardoor blijft de luchtstroom optimaal gedurende de hele levensduur. Het energieverbruik zal dus niet oplopen, hoe vaak je de Bosch wasdroger ook gebruikt. En dat energieverbruik is zuinig genoeg om een A++ label te verdienen: het op een na zuinigste label. De Bosch WTW87562FG levert dus een aardige balans tussen zuinigheid, snelle en goede droogprestaties en een optimale bescherming van je wasgoed.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTW87562FG warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Energielabel: A++
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Dekens, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Allergieën, Handdoeken, Overhemden, Sportkleding

Beste warmtepompdroger | 3 | AEG T7DB83GP

AEG T7DB83GP warmtepompdrogerHoewel de AEG T7DB83GP wasdroger niet zo zuinig is als andere modellen, is de A+ klasse nog steeds meer dan genoeg om te bezuinigen op je energierekening. Bovendien krijg je een fantastisch droogresultaat voor al je favoriete kleren: wollen truien, spijkerbroeken en zijden overhemden, om maar eens wat te noemen. Door het slimme ProSense systeem van AEG weet de droger hoe zwaar de trommel is beladen, en hoe vochtig de kleding is. Deze droger meet de lading en vochtigheid, en zal daar de droogtijd automatisch op afstemmen. Je verspilt er dus weinig energie mee, waardoor hij een A+ label heeft op het gebied van verbruik.

Functies van de AEG T7DB83GP warmtepompdroger

Met de AEG T7DB83GP wasdroger ben je verzekerd van een veilig en snel droogresultaat voor al je kleding, dankzij een scala aan droogprogramma’s. De AbsoluteCare technologie in deze droger houden nauwkeurig de vochtigheid, temperatuur en hoeveelheid was bij voor ieder programma. Te heet of te lang drogen wordt op deze manier voorkomen. Zo voorkom je dat je kleding krimpt in de droger. Door de mogelijkheid om twee kanten op te draaien, voorkomt de trommel ook dat je was kreukt tijdens het drogen.

Programma’s en soorten textiel

De meeste soorten textiel voelen zich prima thuis in de AEG T7DB83GP droger. Met speciale programma’s voor wol, zijde en gewoon katoen kun je alle gangbare soorten kleding drogen zonder het risico dat deze krimpen of beschadigen. De lagere temperatuur, speciaal vormgegeven trommel en nauwkeurige sturing maken deze droger compleet veilig voor speciale en delicate kledingstukken. Door een uitgestelde start en antikreukfase kun je bovendien je kleren zo kreukvrij mogelijk drogen, zodat je ook veel minder hoeft te strijken.

Bediening en gebruiksgemak

Achter de dichte deur van de AEG T7DB83GP gaan genoeg automatische functies schuil om zonder zorgen de was te drogen, volautomatisch. Dat neemt niet weg dat de instellingen die je kunt doen, duidelijk en overzichtelijk te doen zijn op het bedieningspaneel. De knoppen zijn goed te gebruiken en het lcd-display geeft alle informatie helder weer. De programma’s die je met de draaiknop kiest, zijn fraai vormgegeven met een indicatielampje naast het gekozen programma. Zo weet je precies welk programma er draait, naast de informatie die je in het display ziet.

Energie en prestaties

De droogtrommel van de warmtepompdroogkast is groot genoeg voor de was van het hele gezin, ook voor meerdere kinderen. Met een maximum capaciteit van 8 kg droog je dagelijks of wekelijks de kleren van iedereen. Door het zuinige verbruik heeft deze droger een label van A++: het op een na hoogste label in energiezuinigheid. Dat wordt bereikt door een efficiënt gebruik van de warme lucht, en een constante meting van temperatuur en vochtigheid. Er wordt dus geen energie verspild met het onnodig verwarmen van lucht.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T7DB83GP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir
 • Energielabel: A++
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Katoen, Sportkleding, Verfrissen

Beste warmtepompdroger | 4 | AEG T8DE84EW

AEG T8DE84EW warmtepompdrogerDoor de glazen deur zie je precies hoe voorzichtig de AEG T8DE84EW wasdroger omgaat met je delicate kledingstukken. Je hoeft niet bang te zijn dat deze krimpt of beschadigt, want AEG heeft deze warmtepompdroger volgestopt met allerlei slimme technieken om je was in topvorm te houden. Bovendien is hij redelijk snel klaar in vergelijking met andere warmtepompdrogers: hij bespaart je dus tijd en geld.

Functies van de AEG T8DE84EW warmtepompdroger

In de T8DE84EW droger van AEG kun je allerlei soorten kleding drogen, ieder met hun eigen programma, of door elkaar. De trommel kan twee kanten op draaien, wat goed uitkomt om kleding die extra gevoelig is voor kreuken, zoals fijne stoffen, goed in vorm te houden. Daar kun je ook nog het speciale strijkvrij-programma voor kiezen. Met het AbsoluteCare-systeem en de ProSense sensortechniek wordt je kleding zachtjes en veilig gedroogd, zonder verspilling van energie.

Bediening en gebruiksgemak

De trommel in- en uitladen is nog gemakkelijker met de AEG T8DE84EW droger, omdat de trommel aan de binnenkant verlicht is. Zo mis je geen enkel kledingstuk als je de warmtepomp droger leegmaakt voor de volgende lading. Instellen van programma’s en extra functies gaat met een elegant bedieningspaneel, met een elektronische draaiknop om het juiste programma te kiezen. In het heldere display zie je precies hoeveel was er in de droger zit, welke droogtegraad actief is en hoe lang het programma nog duurt.

Programma’s en soorten textiel

Katoen, synthetische stoffen, wol en zijde hebben allemaal hun eigen programma in de AEG T8DE84EW. Daarmee geef je ze de optimale zorg en aandacht die de stoffen nodig hebben. Het is ook mogelijk om een mixprogramma te draaien voor extra gemak. Daarnaast heb je extra opties zoals strijkvrij, en speciale programma’s voor beddengoed, sportkleding en outdoor kleding. Die laatste wordt optimaal waterafstotend en ademend door dit speciale programma, met herstellende werking.

Energie en prestaties

Dankzij het unieke ÖKOFlow filtersysteem gaat de AEG T8DE84EW droger superzuinig om met de aanwezige warme lucht. Door deze te circuleren en optimaal te hergebruiken, krijgt deze droger een energielabel van A++. Dat merk je aan je energierekening. Ook blijft de droger op dit gunstige verbruik presteren gedurende de hele levensduur, door het filtersysteem dat je makkelijk schoon kunt houden. Zo komt er geen pluis in de luchtstroom en blijft deze goed circuleren.

Belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DE84EW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Energielabel: A++
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Gemixt, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

Beste warmtepompdroger | 5 | Bosch WTW84562NL

Bosch WTW84562NL warmtepompdrogerDe WTW84562NL ziet er bescheiden uit, maar in prestaties en kwaliteit is hij dat allerminst. Niet voor niets is deze droger verkozen tot beste koop in de consumentengids. Achter de gesloten deur gaat alle technologie schuil die Bosch heeft ontwikkeld voor een optimaal droogresultaat. Bovendien is hij met een trommel die 9 kg aan wasgoed kan bevatten, lekker ruim en dus geschikt voor grotere gezinnen.

Functies van de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

Je kunt in de Bosch WTW84562NL een grote hoeveelheid was drogen, in een relatief korte tijd. Het DUO-tronic systeem houdt nauwkeurig vochtigheid, lading en temperatuur bij, zodat de droogtijd daar steeds op wordt afgesteld. Dat betekent een besparing in tijd en geld, en geen onnodige droogtijd voor je kleding. Deze zal dus niet krimpen als je deze in de Bosch WTW84562NL droogt.

Programma’s en soorten textiel

Natuurlijk bevat de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger over programma’s voor katoen, wol en of synthetische kledingstukken. Het is ook mogelijk om een speciaal programma voor dekens, sportkleren of handdoeken te kiezen. En er is ook speciaal AllergyPlus programma aanwezig. Hiermee droog je op een hogere temperatuur, om allergenen zoals pollen en stof extra goed te verwijderen. Voor een kreukvrije afwerking van je kleren draait de droger na ieder programma nog even door in een antikreukfase.

Bediening en gebruiksgemak

Met een grote, handige draaiknop kies je een van de gewenste programma’s. Het display toont je duidelijk en helder alle informatie, zodat je ziet hoe lang het droogprogramma nog duurt. Is het drogen klaar? Dan geeft de warmtepomp droogkast een signaal, zodat je weet wanneer je hem kunt uitladen. Voor extra veiligheid kun je de deur met kinderbeveiliging afsluiten, zodat je kinderen niet per ongeluk de droger kunnen openen als deze in bedrijf is.

Energie en prestaties

Ondanks de ruime capaciteit van 9 kg is de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger erg zuinig. Hij krijgt dan ook een A++ label voor verbruik. Dat betekent dat je energierekening niet veel omhoog zal gaan als je voor deze droger kiest. Een extra pluspunt is de zelfreinigende condensor: waar het verbruik van andere drogers kan oplopen gedurende de levensduur door opgehoopt pluis, loop je dat risico niet bij deze droger. Dat scheelt onderhoud en houdt de droger in goede conditie gedurende de gebruiksperiode.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Energielabel: A++
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Kastdroog, Allergieën, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog

Bekijk de actuele aanbiedingen bij onderstaande webshops