Bosch warmtepompdroger

Bij Bosch denk je misschien eerst aan boormachines, tuingereedschap en andere power tools. Toch heeft dit Duitse merk ook al jarenlang een indrukwekkend assortiment aan huishoudelijk gereedschap. Dat gaat ze behoorlijk goed af, want op verschillende fronten maken ze producten die prijzen winnen en goed uit consumententests komen. Ook in het assortiment wasdrogers en warmtepompdrogers vind je een aantal modellen die door de Consumentenbond als beste zijn getest. Een Bosch warmtepompdroger is erg zuinig, makkelijk in het gebruik en gaat jarenlang mee door de goede bouwkwaliteit.

Over Bosch

Het bedrijf maakt al erg lang elektrische apparaten. De grondlegger van het bedrijf, Robert Bosch, richtte zijn firma al in 1886 op in Duitsland. De wortels van het technische bedrijf liggen eigenlijk vooral in de auto-industrie. Bosch breidde echter al snel uit naar industriële elektronica, en daarna naar elektrische apparaten voor consumenten. Je komt haar apparatuur dus overal tegen. In en om het huis heeft dit merk in veel huishoudens een plaatsje in elektrisch gereedschap en elektrische huishoudelijke apparatuur.

Warmtepompdrogers van Bosch

De warmtepompdroogkasten van Bosch, met name de warmtepompdrogers, zijn gebouwd met een aantal principes van degelijkheid en duurzaamheid. Ze gaan dus erg zuinig om met energie en hebben een lange levensduur. Een van de manieren waarop ze dat bereiken, is bijvoorbeeld met een zelfdrogende condensor. Ook de trillingsreductie in de drogers zorgt ervoor dat deze minder slijten en minder herrie veroorzaken. Bosch warmtepompdrogers zoals de WTW87563NL, WTR83V01NL en de WTW8444ENL komen regelmatig als beste wasdroger uit de test van de Consumentenbond en zijn een uitstekende keuze om je was mee te drogen.

SelfCleaning Condensor technologie

Het pluspunt van een Bosch warmtepompdroger is de zelfreinigende condensor. De condensor is onderhevig aan pluisafzetting als je de wasdroger langere tijd gebruikt. Daarom moet je deze regelmatig schoonmaken. Als er veel pluis in komt, vermindert de luchtstroom en gaat het energieverbruik omhoog. De condensor van een Bosch wasdroger wordt tijdens iedere wasbeurt automatisch tot 4 keer doorgespoeld. Hierdoor krijgt pluis geen kans en blijft het energieverbruik gedurende de hele levensduur van je wasdroger constant laag.

ComfortControl (Plus) bediening

De fabrikant heeft gebruiksgemak hoog in het vaandel staan bij alle huishoudelijke apparaten. Hier vallen natuurlijk ook de warmtepompdrogers onder. Wasmachines en wasdrogers van Bosch die zijn uitgerust met ComfortControl of ComfortControl Plus, zijn nog makkelijker in het gebruik dankzij een intuïtief bedieningspaneel. ComfortControl Plus is een fraai vormgegeven toetsenblok met geïntegreerd display. Sowieso heb je met ComfortControl een grote keuze aan programma-opties en kun je deze handig en intuïtief instellen.

ActiveAir luchtstroom voor optimale efficiëntie

De lucht in een Bosch warmtepompdroger wordt niet zomaar uitgeblazen na het drogen van de was. In plaats daarvan wordt deze efficiënt rondgeleid en de warmte wordt zo goed hergebruikt. Dat ligt aan de basis van de hoge mate van energiezuinigheid van deze warmtepompdrogers. De lucht in de warmtepomp droogkast wordt ook nooit warmer gemaakt dan noodzakelijk: dat is niet alleen nog eens extra zuinig, het houdt je kleding ook langer beschermd en goed in vorm.

AntiVibration design

Trillingen worden tot een minimum gereduceerd door het AntiVibration design van Bosch wasdrogers en wasmachines. De behuizing is speciaal ontworpen met concentrische ringen in de wanden om vibraties zo veel mogelijk te absorberen. Ook zitten er dempers om schokken en trillingen in de behuizing te absorberen en is er gedacht aan geluidsisolatie. De motor loopt natuurlijk ook zo soepel en stil mogelijk. Door dit ontwerp hoef je niet bang te zijn dat de droger van zijn plaats trilt. Sterker nog, het geluidsniveau van de meeste Bosch wasdrogers en wasmachines is uitzonderlijk laag. Ook hebben ze minder slijtage door de demping van deze bewegingen.

DUO-Tronic-systeem sensors

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen drogen, is een Bosch wasdroger in staat om dynamisch het programma te bepalen en bij te stellen. Dat gebeurt op basis van de sensors in het DUO-Tronic-systeem. Deze sensoren meten continu de lading, vochtigheid en temperatuur. Door deze informatie door te geven aan een processor, kan de wasdroger bepalen wanneer de was droog is en het programma beëindigd kan worden. Met het gebruik van deze slimme sensoren wordt het energieverbruik en de tijd die je moet wachten tot een minimum beperkt.

Home Connect: connectiviteit met wifi en bediening via Smart Home en app

Dat het bedrijf klaar is voor de toekomst met haar huishoudelijke apparaten, betekent de mogelijkheid van Home Connect op sommige modellen wasdrogers wel. Home Connect is een platform voor verschillende merken en apparaten, om een Smart Home omgeving te creëren. Je kunt je de Bosch warmtepompdroger verbinden met je wifi-netwerk en bedienen met stemcommando’s aan de Google Assistant of Amazon Alexa, of natuurlijk met een app op je smartphone, smartwatch of tablet. Ook kun je hier allerlei statusinformatie op zien, zoals de resterende droogtijd.

A+ warmtepompdrogers van Bosch

Bosch warmtepompdrogers zijn zo zuinig, dat ze (voorlopig) maar een model hebben in de A+ klasse. Dit is de Bosch WTH83000NL warmtepomp droogkast. Deze warmtepompdroger is een fijne, basic uitgevoerde droger met genoeg functies om al je was energiezuinig te drogen, en dus een goede keuze voor je dagelijkse of wekelijkse droogbehoefte als je een lagere aanschafprijs belangrijker vindt dan een maximale bezuiniging op je energierekening. Bovendien is A+ ook al erg zuinig en gaat je energierekening niet meer dan 54 euro per jaar omhoog met deze warmtepomp droger.

Bosch warmtepompdroger type WTH83000NL

De trommel van de WTH83000NL is niet de grootste, maar met 7 kg nog steeds genoeg voor de was van een gemiddeld stel of gezin. Wel heb je de keuze uit maar liefst 15 verschillende droogprogramma’s. Deze Bosch warmtepompdroger heeft een DUO-tronic systeem met vochtsensors. Zo wordt je was nooit te heet en duurt het droogprogramma nooit te lang.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTH83000NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 7 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Overhemden, Sportkleding

A++ warmtepompdrogers van Bosch

In het A++ en A+++ segment van energiezuinigheid is de keuze in warmtepompdrogers van Bosch al veel ruimer. A++ betekent het middensegment van de hogere zuinigheidsklasse en dat kan betekenen dat je een wasdroger hebt met minder functies, maar wel een aantrekkelijkere prijs dan een A+++ model. Het omgekeerde is ook mogelijk: een wasdroger die iets minder zuinig is dan de top, maar wel zeer veel gebruiksvriendelijke functies en mogelijkheden heeft. Naast de Bosch WTY87700NL, Bosch WTU8766ONL, Bosch WTW87561NL en de Bosch WTW83462NL zijn de volgende topmodellen beschikbaar.

Bosch warmtepompdroger type WTW87562FG

Deze WTW87562FG wasdroger van Bosch is een uitgekiend apparaat met allerlei functies. Het speciale AllergyPlus programma is een ster in het verwijderen van allergenen zoals pollen en dierenharen. Daarnaast kun je door de transparante deur goed zien wat er in de warmtepomp droogkast gebeurt met je was, maar door de speciaal vormgegeven trommel wordt je was sowieso goed beschermd.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTW87562FG warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Dekens, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Allergieën, Handdoeken, Overhemden, Sportkleding

Bosch warmtepompdroger type WTW84562NL

De WTW84562NL is een lekker ruime wasdroger met ruimte voor 9 kg aan wasgoed om te drogen. Daarnaast kun je kiezen uit diverse programma’s voor allerlei soorten textiel, maar ook een AllergyPlus-programma om allergenen grondig weg te blazen, of een speciaal programma voor overhemden of sportkleren. Het is een prima werkpaard dat zachtjes, grondig en veilig de was droogt voor een middelgroot tot groot gezin.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Kastdroog, Allergieën, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog

A+++ warmtepompdrogers van Bosch

De allerzuinigste warmtepompdrogers van Bosch zijn meestal ook de modellen met de meeste opties. Denk daarbij aan de mogelijkheid om ze met Home Connect aan te sluiten op je Smart Home omgeving, een verlichte trommel en een ComfortControl bedieningspaneel.

Bosch warmtepompdroger type WTYH8782NL

Nog stiller dan andere modellen, veroorzaakt de WTYH8782NL warmtepomp droogkast maar 62 dB aan geluid. Je kunt hem dus gerust aanzetten als je gewoon thuis bent of zelfs ’s nachts. Of als je niet thuis bent, want dankzij de Home Connect app kun je hem met je smartphone op afstand bedienen. Net als andere Bosch wasdrogers beschikt ook de WTYH8782NL over een kinderslot, zodat je kinderen niet per ongeluk de deur kunnen openen tijdens het drogen.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTYH8782NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Zijde, Gemixt, Katoen, Hygiëne, Kastdroog, Allergieën, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch

Bosch warmtepompdroger type WTU876C0NL

De WTU876C0NL is een topmodel wasdroger met alle functies aan boord voor je droogbehoefte en zeer zuinig. Je kunt onder andere een speciaal programma kiezen voor wol, sportkleding, overhemden, dekens en handdoeken. Ook kun je voor een speciaal anti-allergieprogramma kiezen, om allergenen zoals stof en pollen grondig te verwijderen. Daarbij kan de Bosch WTR85V01NL ook een goede optie zijn.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTU876C0NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Kort, Koud, Dekens, Gemixt, Hygiëne, Kastdroog, Allergieën, Handdoeken, Overhemden, Sportkleding