Bosch WTR83V01NL warmtepompdroger

Bosch WTR83V01NL warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een betaalbare warmtepompdroger die van de belangrijkste gemakken is voorzien? Een van de mogelijkheden die je hebt is de Bosch WTR83V01NL, een goede A++ droger van het bekende merk Bosch. Deze droger is niet alleen relatief energiezuinig maar is daarnaast ook uitgerust met bruikbare droogprogramma’s die je in het dagelijks leven veel zal gebruiken. Daarnaast kun je met deze wasdroger zo’n 838 euro besparen tijdens de totale levensduur. Het is dus zeker een aanrader om verder te kijken naar de voors en tegens van deze warmtepompdroger van Bosch.

Bosch WTR83V01NL overzicht

De Bosch WTR83V01NL is net als veel andere drogers in deze prijscategorie een energiezuinige droger met een energieklasse A++. Het is tegenwoordig dan ook heel goed mogelijk om op zoek te gaan naar een energiezuinige droger waar je niet al te veel voor betaald. Er moet wel gezegd worden dat er ook nog zuinigere drogers op de markt zijn dan deze warmtepompdroger van Bosch. Je kunt met deze energiezuinige droger zo’n 60 euro per jaar aan energiekosten besparen. Deze warmtepompdroger heeft een aantal handige functies waar je gebruik van kunt maken, waaronder het SuperKort 40’ programma en het SensitiveDrying systeem.

In de doos

 • Bosch WTR83V01NL
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTR83V01NL

Een groot voordeel van het bestellen van een groot huishoudelijk apparaat als deze warmtepomp droger is dat je deze door de leveranciers van de webshop kunt laten installeren. Dit scheelt je veel tijd en daarnaast hoef je zelf geen enkele moeite te doen. Voor de webshops is deze extra service een manier om de concurrenten voor te blijven. Ga je het wel zelf doen? Dan kun je dit doen met behulp van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt. Hier staat ook andere bruikbare informatie in over het gebruik van de droger.

Technische specificaties

Bosch WTR83V01NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 of 2 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 48,76 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en ondehoud van de Bosch WTR83V01NL

Het is eenvoudig om de Bosch WTR83V01NL te bedienen. Je doet de was in de trommel en sluit de deur. Daarna kies je met de draaiknop het droogprogramma. Zo kun je kiezen voor het SuperKort 40’ programma waarmee je was tot 2 kg snel kunt drogen. De droger wast op een lage temperatuur zodat je extra energie bespaart. Daarnaast kun je er met het SensitiveDrying systeem van op aan dat jouw kleding niet krimpt in de droger. De condenser van het toestel is gedeeltelijk zelfreinigend. Dit betekent dat je een gedeelte van het onderhoud zelf moet doen. Zo moet je de warmtepomp droogkast aan de binnenkant van tijd tot tijd goed schoonmaken. Daarnaast is het belangrijk om ook de pluizenfilter niet te vergeten. Een niet schoongemaakte pluizenfilter zorgt ervoor dat de droger niet optimaal werkt.

Voor- en nadelen van de Bosch WTR83V01NL

De Bosch WTR83V01NL heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze A++ droger extra zuinig vanwege de lage droogtemperatuur die wordt gebruikt. Dit zorgt er ook voor dat je was langer mooi blijft. Verder blijft de trommel tot 60 minuten na afloop van het programma in beweging zodat de was niet gaat kreuken. Ook heb je de keuze uit 15 droogprogramma’s en zit er dus altijd wel een geschikt programma tussen. Een nadeel van deze warmtepompdroger is dat deze bijna drie uur doet over het drogen van een volle trommel. Er zijn snellere warmtepompdrogers op de markt. Daarnaast is het een nadeel dat je een groot gedeelte van het onderhoud zelf op je moet nemen, waardoor je hier wat meer tijd aan kwijt bent.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke droger voor 1 of 2 personen is de Bosch WTR83V01NL een prima keus. Je hebt genoeg programma’s en daarnaast maak je ook gebruik van een aantal extra functies. De droger is daarnaast ook aantrekkelijk geprijsd. Voor een droger met wat meer mogelijkheden en minder onderhoud is het model wellicht een minder goede keus.