Bosch WTR85V01NL warmtepompdroger

Bosch WTR85V01NL warmtepompdroger

Hoe zorg je ervoor dat je een warmtepompdroger kiest die aan al je wensen voldoet? Het is in de eerste plaats natuurlijk belangrijk om naar de kosten te kijken, maar er wordt ook steeds vaker aandacht geschonken aan het milieu. Daardoor zijn er ook steeds meer energiezuinige warmtepompdrogers op de markt waarmee je kunt besparen op je energierekening. Een van deze wasdrogers is de Bosch WTR85V01NL, met energieklasse A++. Hier lees je alles over deze droger en of dit de goede keus is voor jou.

Bosch WTR85V01NL overzicht

De Bosch WTR85V01NL is een droger van middenklasse met het energielabel A++. Hiermee is deze warmtepompdroger niet een van de meest zuinige, maar kun je zeker op jaarbasis tientallen euro’s besparen. Daarnaast heb je het gemak van een condensafvoerslang waarmee het water direct wordt afgevoerd. Je hoeft het reservoir dus niet zelf te legen na afloop van het droogprogramma. Verder heeft het apparaat een SuperKort 40’ programma waarmee je kleine hoeveelheden was in 40 minuten droogt.

In de doos

 • Bosch WTR85V01NL
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTR85V01NL

Het komt niet vaak meer voor dat je de Bosch wasdroger zelf zal moeten installeren. Wanneer je de warmtepompdroger bestelt is het meestal zo dat de leveranciers van de webshop deze ook voor je komt aansluiten. Dit scheelt je veel tijd en moeite. Ga je het wel zelf doen? Dan kun je de hulp inschakelen van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

Bosch WTR85V01NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 tot 2 personen
 • Aantal programma’s 14:
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,28
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTR85V01NL

Hoe werkt de Bosch WTR85V01NL? De bediening van deze warmtepompdroger is erg eenvoudig. Zo kun je de was in de trommel stoppen en de deur sluiten. Vervolgens kies je een van de 14 droogprogramma’s, onder andere voor sportkleding en handdoeken. Heb je snel kleding nodig? Dan kun je gebruik maken van het SuperKort 40’ programma. Na het selecteren van het programma druk je op start. Wanneer je kiest voor de dit model warmtepomp droogkast, dan krijg je te maken met redelijk wat onderhoud. Dit komt doordat de condenser niet zelfreinigend is. Hierdoor moet je deze twee keer per jaar goed schoonmaken. Verder dien je de binnenkant van de droger regelmatig te reinigen. Ook het schoonmaken van de pluizenfilter is belangrijk om regelmatig te doen.

Voor- en nadelen van de Bosch WTR85V01NL

Een groot voordeel van de warmtepompdroger is dat je relatief zuinig kunt drogen. Tijdens de levensduur van de droger kun je 838 euro besparen. Daarnaast is de droger voor een huishouden tot 2 personen ruim genoeg met een vulgewicht tot 7 kg. Daarnaast kun je kiezen voor een kort programma waarmee je jouw kleine hoeveelheid wasgoed snel kunt drogen. Als nadeel heeft het apparaat dat er geen zelfreinigende condensor in zit, waardoor je deze zelf moet reinigen. Daarnaast gebruikt de wasdroger met warmtepomptechniek een lagere temperatuur voor het drogen waardoor het wat langer duurt. Een volle trommel drogen duurt ongeveer 3 uur.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

De Bosch WTR85V01NL is een prima keus wanneer je op zoek bent naar een middenklasse droger die van alle gemakken is voorzien. Door de goede prijs-kwaliteitsverhouding is het model dan ook een aanrader voor kleine huishoudens tot 2 personen. In vergelijking met andere modellen is deze droger dan ook op het gebied van prijs een zeer goede keus.