Bosch WTU8766ONL warmtepompdroger

Bosch WTU8766ONL warmtepompdroger

De Bosch WTU8766ONL is een van de duurdere wasdrogers als het gaat om warmtepompdrogers in het assortiment van Bosch. Het gaat om een A++ droger: dit betekent dat het toetsel een relatief zuinige droger is waarmee je kunt besparen op je energierekening. En hoewel deze warmtepompdroger niet de meest zuinige is in het assortiment, zijn er zeker de nodige voordelen waardoor het apparaat alsnog erg interessant is. Hier lees je of de warmtepomp droger jouw geld waard is.

Bosch WTU8766ONL overzicht

De Bosch WTU8766ONL is een wasdroger waarmee je van de nodige gemakken bent voorzien. Zo kies je in de eerste plaats voor een energiezuinige droger die relatief stil droogt dankzij het geluidsniveau van 64 dB. Daarnaast ben je niet veel tijd kwijt aan het onderhoud van de wasdroger dankzij de zelfreinigende condenser. Verder is het huishoudelijke apparaat zeer geschikt voor kleinere ruimtes vanwege de lage vochtuitstoot.

In de doos

 • Bosch WTU8766ONL
 • Condensafvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTU8766ONL

De plaatsing en installatie van een wasdroger wordt meestal voor je gedaan. Bij veel webwinkels hoort dit bij de service en kun je dus flink wat tijd besparen. De leveranciers van de webshop zullen de droger aansluiten zodra deze bij jou wordt bezorgd. Je kunt de Bosch WTU8766ONL ook zelf aansluiten. Dit doe je met behulp van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

Bosch WTU8766ONL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: gezin met 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 49,22 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTU8766ONL

De Bosch WTU8766ONL is relatief eenvoudig te bedienen. Met de draaiknop naast het scherm kies je het gewenste droogprogramma. Bij de Bosch warmtepompdroger heb je keuze uit 14 droogprogramma’s, waaronder speciaal voor handdoeken en overhemden. Je kiest het programma zodra je de was in de droger hebt gedaan en de deur van de trommel hebt gesloten. Daarna druk je op start en gaat het programma direct beginnen. Het grootste deel van het onderhoud aan de machine wordt voor je gedaan, dankzij de SelfCleaning Condenser. Deze spoelt automatisch schoon tijdens het drogen waardoor je warmtewisselaar schoon blijft. Daarnaast wordt er ook geen energie verspild doordat de reiniging tijdens het drogen gebeurt. Zorg er wel voor dat je de pluizenfilter na iedere droogbeurt schoonmaakt.

Voor- en nadelen van de Bosch WTU8766ONL

De warmtepomp droogkast heeft een aantal grote voordelen, waaronder de SelfCleaning Condenser. Een ander voordeel is de Extra Snel 40’ functie waarmee je binnen 40 minuten kleine hoeveelheden was kunt drogen. Verder stoot de droger weinig vocht uit en kun je deze dus altijd in kleinere ruimtes neerzetten. Er zijn ook nadelen te noemen van de wasdroger. Zo is de droger relatief zuinig, maar zijn er in dezelfde prijscategorie ook nog zuinigere modellen te vinden. Wanneer je dus op zoek bent naar een zeer zuinig model is deze droger wellicht niet de juiste keus. Verder heeft het toestel geen stoomfunctie waarmee het wasgoed glad wordt gestoomd in de trommel.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

Met een vulgewicht van 8 kg is de Bosch WTU8766ONL geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Je kunt hem daarnaast eenvoudig kwijt in een kleiner washok vanwege de lage vochtuitstoot. Dit model is daarnaast niet de meest zuinige warmtepompdroger in het assortiment. Toch is deze droger over het algemeen een prima aankoop.