Bosch WTU876C0NL warmtepompdroger

Bosch WTU876C0NL warmtepompdroger

De Bosch WTU876C0NL is een prima keus wanneer je op zoek bent naar een A+++ warmtepompdroger met weinig onderhoud. Want dat is precies wat je krijgt bij deze wasdroger van Bosch. De zelfreinigende condensor is, in combinatie met de energiezuinigheid, een van de vele voordelen van deze droger. Daarnaast kun je nog profiteren van een aantal andere handige extra’s. Hier kun je ontdekken of deze machine ook voor jou de goede keus is, gebaseerd op de belangrijkste informatie, voor- en nadelen.

Bosch WTU876CoNLBosch WTU876C0NL warmtepompdroger

De Bosch WTU876C0NL is een A+++ warmtepompdroger die van alle gemakken is voorzien. Zo is de droger voorzien van een SelfCleaning Condenser die automatisch schoonspoelt tijdens het drogen. Verder is een volle trommel met 2,5 uur droog en dat maakt het apparaat tot een van de snellere drogers in deze prijscategorie. Met deze zuinige wasdroger kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen; en in de complete levensduur van de droger bespaar je 999 euro. Verder kun je met een trommelinhoud van 8 kg de was van 3 tot 4 personen drogen.

In de doos

 • Bosch WTU876C0NL
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTU876C0NL

Bijna alle webshops bieden het installeren van een droger aan als extra service. Hiermee willen zij zichzelf aantrekkelijker maken voor klanten en daarnaast ook de concurrentie voor zijn. Het scheelt jou veel tijd wanneer de leveranciers van de webshop je nieuwe Bosch WTU876C0NL voor je komen aansluiten. Mocht je het wel zelf gaan doen: dan is de handleiding standaard meegeleverd en kun je hier alle instructies in vinden.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,71 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud de Bosch WTU876C0NL

Het is erg eenvoudig om de Bosch WTU876C0NL warmtepompdroger te bedienen. Je begint met het openen van de deur, vervolgens doe je de was in de trommel. Het is bij deze droger ook mogelijk om kleinere hoeveelheden was te drogen; de trommel hoeft niet volledig gevuld te zijn. Daarna sluit je de deur en selecteer je met de draaiknop het gewenste programma. Je hebt de keuze uit 14 programma’s, waaronder speciale droogprogramma’s voor handdoeken, overhemden en sportkleding. Nadat je een programma hebt gekozen druk je op start.

Daarnaast is het is erg gemakkelijk om aan de Bosch warmtepompdroger onderhoud te plegen. De zelfreinigende condenser doet het meeste werk al voor je. Het is aan te raden om zelf de pluizenfilter regelmatig schoon te maken zodat de droger goed kan blijven werken. Ook kun je de binnenzijde van de droger van tijd tot tijd reinigen.

Voor- en nadelen van de Bosch WTU876C0NL

De zuinigheid is het grootste voordeel van deze warmtepompdroger. De wasdroger van Bosch heeft de energieklasse A+++ en is mede daardoor een zeer goede keus. Verder heeft de droger tal van handige extra’s die je kunt gebruiken zoals de SelfCleaning Condenser, de Duo Tronic sensoren en de SensitiveDry technologie. Ook de vele beschikbare programma’s zijn een pluspunt, evenals de snelle droogtijd. Als nadeel heeft de warmtepomp droogkast dat er geen stoomfunctie is die het wasgoed droog stoomt. Het kan dus voorkomen dat je wasgoed redelijk gekreukt uit de droger komt. Tevens is de vochtuitstoot hoger dan 10% waardoor het wellicht niet altijd slim is om de droger in een kleine ruimte te plaatsen in verband met hoge luchtvochtigheid en schimmelvorming.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

De Bosch WTU876C0NL is een goede keus wanneer je op zoek bent naar een betaalbare en energiezuinige warmtepompdroger. Je krijgt met deze goedkope wasdroger echt waar voor je geld. Zorg er wel voor dat de droger in een wat grotere ruimte geplaatst kan worden.