Bosch WTW83462NL warmtepompdroger

Bosch WTW83462NL warmtepompdroger

De zoektocht naar een nieuwe droger kan flink wat tijd in beslag nemen. Je wilt in de eerste plaats een warmtepompdroger die niet al te duur is, maar ook de zuinigheid en de extra functies die je kunt gebruiken spelen een rol. Een van de merken waar je vrijwel altijd van op aan kunt is Bosch. En ook bij dit merk vind je goede warmtepompdrogers die redelijk goed geprijsd zijn, zoals de Bosch WTW83462NL. Met deze wasdroger kun je het jezelf aanzienlijk makkelijker maken op een aantal vlakken. Hier ontdek je alle voor- en nadelen van dit model.

Bosch WTW83462NL overzicht

De Bosch WTW83462NL is een A++ wasdroger en is hiermee een relatief zuinige droger. Er zijn Bosch drogers in het assortiment die een betere energieklasse hebben, maar dat betekent niet direct dat het model geen goede keus is. Je kunt met deze droger alsnog besparen op je energierekening. De warmtepomp droogkast droogt de was van 3 tot 4 personen op een zeer energiezuinige manier. De DUO Tronic sensoren zorgen ervoor dat de droger stopt zodra de was droog is. Daarnaast is de condensor zelfreinigend en heb je hier dus nauwelijks onderhoud aan. .

In de doos

 • Bosch WTW83462NL
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTW83462NL

Wil je de warmtepomp droger laten installeren? Dit wordt vrijwel altijd voor je gedaan als onderdeel van de bezorgservice. De leveranciers van de webshop waar je jouw droger bestelt sluiten de droger voor je aan. Zo kun je heel wat tijd besparen. Mocht het voorkomen dat je wel zelf aan de slag moet, dan kun je alle instructies voor installatie en gebruik van de machine vinden in de duidelijke handleiding.

Technische specificaties

Bosch WTW83462NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,28
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTW83462NL

Het is eenvoudig om de Bosch WTW83462NL wasdroger te bedienen. Je begint met het volstoppen van de trommel. Vervolgens sluit je de deur en kies je het gewenste programma. Deze selecteer je met de draaiknop naast het scherm. Er zijn 14 droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Daarna druk je op start en zal het droogprogramma direct beginnen. Een groot deel van het onderhoud doet de warmtepompdroger zelf. Dit gebeurt met de SelfCleaning Condenser. Dit scheelt je dus heel wat tijd. Verder is het belangrijk om de pluizenfilter na iedere droogbeurt schoon te maken. Een schoon filter zorgt ervoor dat de droger zijn werk optimaal kan doen.

Voor- en nadelen van de Bosch WTW83462NL

De Bosch WTW83462NL is een A++ warmtepompdroger met een condensor die zichzelf volledig reinigt. Dit scheelt je veel tijd in het onderhoud en dit is dan ook een groot voordeel. Daarnaast zijn ook de DUO Tronic sensoren een grote aanwinst. Hiermee wordt de vochtigheid in de trommel gemeten en stopt de droger automatisch wanneer de was droog is. Zo wordt er geen onnodige energie gebruikt. Verder is de droger met 64 dB vrij stil en kun je hem dus gerust in de buurt van de slaapkamer plaatsen. Een droger met veel voordelen heeft vrijwel altijd ook enige nadelen. Een nadeel van de Bosch warmtepompdroger is dat de was op een lage temperatuur wordt gedroogd. Op het gebied van energiezuinigheid is dit een voordeel, maar het nadeel hieraan is dat de warmtepompdroger er ook een stuk langer over doet om de was te drogen. Het toestel is hierdoor niet de snelste droger op de markt.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

De Bosch WTW83462NL is een A++ warmtepompdroger en behoort hiermee tot een van de zuinige modellen. Hoewel er zeker nog zuinigere modellen op de markt zijn is de het model zeker een goede koop. Zeker wanneer je een stille droger wilt die zichzelf volledig reinigt. In dit geval de aanschaf van het apparaat een prima keus.