Bosch WTW8444ENL warmtepompdroger

Bosch WTW8444ENL warmtepompdroger

Bij het uitkiezen van een nieuwe warmtepompdroger wordt er behalve de prijs ook steeds meer gelet op andere zaken, zoals klimaatverandering en milieu. Dit betekent dat de energieklasse van een wasdroger een grote rol speelt in de uiteindelijke keuze. De Bosch WTW8444ENL behoort tot een van de meest energiezuinige drogers uit het assortiment van Bosch met een energieklasse van A+++. Je kunt met dit toestel tot wel 999 euro besparen tijdens de levensduur van de wasdroger. Hier lees je alle andere voordelen en mogelijke nadelen van deze droger.

Bosch WTW8444ENL overzicht

Met deze wasdroger van Bosch haal je een goede droger in huis die een energielabel heeft van A+++. Hiermee is deze droger een van de meest zuinige modellen van Bosch. De droger heeft daarnaast een SelfCleaning Condenser die automatisch schoonspoelt tijdens het drogen. Zo is de Bosch WTW8444ENL nog zuiniger en heb je daarnaast nog minder onderhoud. De droogkast is met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor huishoudens die uit 1 of 2 personen bestaan. Ook zijn er een groot aantal droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen, waaronder het SuperKort 40’ snelprogramma.

In de doos

 • Bosch WTW8444ENL
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTW8444ENL

De kans is groot dat je zelf niet veel hoeft te doen aan de installatie van je warmtepomp droger. In de meeste gevallen wordt dit gedaan door de leveranciers van de webshop waar je de droger hebt besteld. Dit is onderdeel van de service en daarnaast bespaard het jou veel tijd en moeite. Ga je het wel zelf installeren? Dan kun je gebruik maken van de handleiding. Hier staat ook alle informatie in over het gebruik van de droger.

Technische specificaties

Bosch WTW8444ENL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 tot 2 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 36,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 63,6
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTW8444ENL

Het is erg eenvoudig om de Bosch WTW8444ENL wasdroger te bedienen. De was die je gedroogd wilt hebben stop je eerst in de trommel, daarna sluit je de deur. De volgende stap is het kiezen van een programma. Wil je jouw kleine hoeveelheid was snel klaar hebben? Kies dan voor het snelprogramma SuperKort 40’ waarmee jouw was binnen 40 minuten droog is. Er zijn daarnaast nog andere droogprogramma’s beschikbaar, in totaal 14. Zodra je het gewenste programma hebt gekozen druk je op start. Het kost redelijk weinig tijd om de wasdroger te onderhouden en dat komt grotendeels door de zelfreinigende condenser. Deze spoelt automatisch schoon tijdens het drogen waardoor er geen extra energie verbruikt wordt. Toch is het belangrijk om de droger aan de binnenzijde goed schoon te houden. Met name de pluizenfilter dient na iedere droogbeurt gereinigd te worden.

Voor- en nadelen van de Bosch WTW8444ENL

Het grootste selling point van de Bosch WTW8444ENL is toch wel de zuinigheid. Wanneer je dit vergelijkt met de andere modellen van Bosch kun je concluderen dat deze droger toch wel de beste keus is op dit gebied. Daarnaast is de droger ook erg snel en is een volle trommel na 2 uur en 15 minuten al droog. Ook de zelfreinigende condenser is een pluspunt. Als nadeel heeft deze wasdroger met warmtepompfunctie dat er geen stoomfunctie aanwezig is. Het kan dus voorkomen dat je kleding gekreukt uit de droger komt.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een warmtepompdroger met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is dit model wasdroger zeker een goede keus. Deze betaalbare droger heeft een prima prijs en geeft daarnaast ook veel terug, waaronder snelle droogtijd en veel energie en geldbesparing.