Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

Bosch WTW84562NL warmtepompdrogerBosch WTW84562NL warmtepompdroger kopen? | De Bosch WTW84562NL warmtepompdroger is een van de beste wasdrogers in z’n klasse, als je afgaat op de testresultaten. Hij is meerdere malen door de consumentenbond als beste getest. Als warmtepompdroger is hij ook nog eens erg zuinig en beschikt over een A++ label. En de machine blijft ook zuinig, want dankzij de zelfreinigende condensor loopt het energieverbruik niet op tijdens de levensduur van het apparaat. Een ander groot voordeel is de ruime trommel, waar maar liefst 9 kg aan wasgoed in past. Zo kun je nog meer per keer drogen.

In het kort

Deze Bosch wasdroger met ondoorzichtige deur aan de voorkant heeft alles aan boord voor de dagelijkse of wekelijkse was van een heel gezin. Je kunt met deze warmtepompdroger alle gangbare soorten textiel veilig, snel en efficiënt drogen. Hij beschikt over uitgebreide programma’s voor allerlei soorten kleding. Bovendien is de warmtepomp droogkast ook geschikt in de strijd tegen allergieën, want met een speciale functie krijg je de meest hardnekkige allergenen, zoals dierenharen en pollen, goed uit je kleding verwijderd.

Mogelijkheden van de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

Het eenvoudige bedieningspaneel van de Bosch WTW84562NL wasdroger doet vermoeden dat er niet veel functies schuilgaan achter de bescheiden voorkant. Maar je hebt wel de beschikking over een groot aantal droogprogramma’s om al je wasgoed in diverse soorten en maten goed en veilig droog te krijgen. Met deze warmtepompdroger wordt je was, dankzij SensitiveDrying, met milde lucht van een zachte temperatuur gedroogd, en beschadigt dus niet. Daarnaast maakt de zelfreinigende condensor zichzelf vier keer per droogbeurt schoon en maakt op deze manier extra onderhoud overbodig.

Gebruikte technologieën

De Bosch WTW84562NL wasdroger ziet er bescheiden uit, maar daarachter zit een scala aan moderne technieken om sneller, beter en zuiniger was te drogen. Met ActiveAir-technologie wordt de warme lucht hergebruikt en verwarmd met minder energie. Bosch rust de WTW84562NL uit met DUO-Tronic-systeem, waar vochtmetingsensoren onder vallen. Zo wordt er niet meer warme, droge lucht gebruikt dan nodig is. De droogtrommel loopt op een AntiVibration-design wat voor minder trillingen en dus voor minder geluid en slijtage zorgt. Ook zit er een Sensitive Drying-systeem in deze droger, waardoor je fijne kleding met zorg wordt behandeld.

Geschikt voor welke kleding?

In principe kun je iedere soort kleding in de WTW84562NL droger doen. Het Sensitive Drying-systeem zorgt ervoor dat deze door een speciaal vormgegeven trommel luchtig door elkaar wordt geschud tijdens het drogen. Ook wordt de lucht niet te warm , en wordt de vochtigheid steeds in de gaten gehouden met speciale sensoren, zodat droger niet onnodig veel droogt. Daarmee voorkom je dat de vezels van je kleding beschadigen en dat kleding daardoor krimpt, vervormt of kapot gaat.

Energie en prestaties

De Bosch warmtepompdroger is erg energiezuinig, en krijgt dan ook een A++ label, het op een na zuinigste energielabel. Een belangrijke reden hiervoor is het efficiënte luchtsysteem ActiveAir. Dit systeem maakt de lucht niet warmer dan nodig, en hergebruikt de luchtstroom, zodat er niet onnodig energie wordt verbruikt. Dankzij de zelfreinigende condensor behoudt de droger de A++ energieklasse gedurende zijn hele levensduur. De trommel van roestvrij staal kan per droogbeurt maar liefst 9 kg aan wasgoed droog krijgen, meer dan de meeste conventionele drogers.

Bediening en gebruiksgemak

Op het grote overzichtelijke led-display zie je hoeveel tijd van het programma nog resteert, welk programma je gekozen hebt en welke extra functies actief zijn. Een van die functies is een instelbare eindtijd, tot 24 uur van tevoren. Erg handig voor als je de wasdroger al eerder wilt inladen dan laten draaien. Je hebt met een handige draaiknop de keuze uit veertien programma’s, waarvan duidelijk staat aangegeven waarvoor het geschikt is.

Motor, filter en onderhoud

De ophanging, techniek en vormgeving van de trommel en buitenkant zijn volgens het AnitVibration-systeem van Bosch. Dat zorgt voor minder trillingen en dus een stillere wasdroger die minder aan slijtage onderhevig is. Bovendien beschikt de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger over een zelfreinigende condensor, die maar liefst vier keer per droogbeurt de warmtewisselaar doorspoelt. Daardoor hoef je deze niet zelf met de hand te reinigen en pluisvrij te maken. Zo blijft je warmtepomp droogkast gedurende lange tijd in goede vorm en behoudt deze zijn energiezuinigheid.

Voor wie is de Bosch warmtepompdroger geschikt?

De meerdere tests van de consumentenbond waarin de Bosch WTW84562NL wasdroger als beste uit de test komt, zeggen eigenlijk al genoeg. Als je de beste wasdroger in deze klasse zoekt, hoef je eigenlijk niet verder te kijken. Het enige bezwaar is misschien dat de capaciteit en mogelijkheden van deze wasdroger een beetje te veel zijn voor je behoefte. In dat geval zijn er voordeligere alternatieven. Maar als je een grote hoeveelheid was te drogen hebt, steeds weer opnieuw, zit je goed met deze robuuste warmtepomp droger van Bosch.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTW84562NL warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 9 kg
  • Grootte huishouden: 6 personen of meer
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Kastdroog, Allergieën, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog