Bosch WTW87561NL warmtepompdroger

Bosch WTW87561NL warmtepompdroger

Wil je een nieuwe wasdroger kopen? Dan is het belangrijk om naar verschillende aspecten te kijken. Je wilt natuurlijk een droger die goed geprijsd is, maar je wilt ook gebruik kunnen maken van verschillende handige functies. Wanneer je op zoek bent naar een goede droger met de belangrijkste functies is de Bosch WTW87561NL een van de opties. Deze A++ droger is van alle gemakken voorzien en heeft daarnaast ook nog een aantal extra’s waar je volop gebruik van kunt maken. Hier lees je alle voor- en nadelen van deze warmtepompdroger.

Bosch WTW87561NL overzicht

Met de Bosch WTW87561NL haal je een goede warmtepompdroger in huis voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Je kiest met deze droger voor meer energiezuinigheid en daarnaast kun je kiezen uit 14 droogprogramma’s. Ook is deze droger uitgerust met een anti-allergie programma. Verder heeft het model een SelfCleaning Condenser waarmee de droger zichzelf reinigt. Zo ben je veel minder tijd kwijt aan onderhoud en bespaar je daarnaast ook extra energie.

In de doos

 • Bosch WTW87561NL
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTW87561NL

Het is erg eenvoudig om de Bosch warmtepompdroger te installeren. Dit doe je met behulp van de handleiding die je krijgt meegeleverd. Het komt overigens niet vaak voor dat je dit zelf moet doen: veel webshops bieden de service om dit voor je te doen. De leveranciers van de webshop sluiten de droger aan wanneer zij deze komen bezorgen. Dit scheelt je veel tijd!

Technische specificaties

Bosch WTW87561NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 53,59 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTW87561NL

Hoe moet je de Bosch WTW87561NL bedienen? Dit is betrekkelijk eenvoudig. Je doet de was in de trommel en sluit de deur. Vervolgens kun je met de draaiknop het gewenste droogprogramma selecteren. Je hebt de keuze uit 14 programma’s, waaronder een speciaal AllergyPlus programma die op extra hoge temperatuur was zodat pollen en dierenharen van je kleding verdwijnen. Wanneer je een programma hebt gekozen druk je op start: het programma begint direct. Dankzij de SelfCleaning Condenser ben je vrijwel geen tijd kwijt aan het onderhoud van de droger. Toch is het wel belangrijk om na iedere droogbeurt de pluizenfilter schoon te maken. Zo blijft de warmtepomp droger optimaal en energiezuinig werken en daarnaast voorkom je in het ergste geval huisbrand.

Voor- en nadelen van de Bosch WTW87561NL

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de wasdroger van Bosch? Deze droger heeft verschillende handige programma’s waar je gebruik van kunt maken, zoals de AllergyPlus. Verder is er ook een snelprogramma waarmee je tot 2 kg aan was binnen 40 minuten kunt laten drogen. De zelfreinigende condenser is daarnaast ook een groot voordeel van de Bosch WTW87561NL. Ook is de warmtepompdroger voorzien van kinderbeveiliging en trommelverlichting. Hoewel de warmtepomp droogkast zeker geen energie slurpt, is deze A++ droger niet de meest zuinige op de markt. Een ander nadeel is dat de droger geen stoomfunctie heeft waarmee je wasgoed wordt gestoomd in de trommel.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

De Bosch WTW87561NL is een uitstekende keuze wanneer je allergisch bent voor pollen of dierenharen. Want met het speciale AllergyPlus programma droogt de was op een extra hoge temperatuur en verdwijnen deze haren en pollen. Maar ook als je op zoek bent naar een solide droger is dit toestel zeker een goede keus.