Bosch WTW87563NL warmtepompdroger

Bosch WTW87563NL warmtepompdroger

Veel warmtepompdrogers zijn gericht op middelgrote gezinnen van 3 tot 4 personen. Wanneer je op zoek bent naar een goede droger die voor de grotere huishoudens de was droogt is de Bosch WTW87563NL een goede keus. Deze wasdroger biedt met een trommelinhoud van 9 kg ruimte voor wasgoed van 5 of meer personen. Dit biedt je de mogelijkheid om grotere hoeveelheden was tegelijkertijd in de trommel te doen. Daarnaast profiteer je van nog veel meer handige voordelen met deze droger en die kun je hieronder lezen!

Bosch WTW87563NL overzicht

De Bosch WTW87563NL is een A++ warmtepompdroger en behoort hiermee tot een van de zuinige modellen van Bosch. De droger is voorzien van een SelfCleaning Condenser die automatisch schoonspoelt tijdens het drogen. Hiermee ben je nauwelijks tijd kwijt aan onderhoud en wordt er ook geen energie verspild. Verder is deze warmtepompdroger lekker ruim en daarmee ideaal voor de grotere huishoudens. Daarnaast is het toestel lekker stil en is deze ook geschikt om in een kleine ruimte te plaatsen vanwege de lage vochtuitstoot.

In de doos

 • Bosch WTW87563NL
 • Condensafvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Bosch WTW87563NL

In de meeste gevallen is het niet nodig om de Bosch wasdroger zelf te installeren. Veel webshops hebben als een van de klantvoorwaarden dat dit bij de service is inbegrepen. Daarnaast is het voor webshops een manier om de concurrentie voor te blijven. Mocht je het wel zelf gaan doen: dan biedt de handleiding de instructies die je nodig hebt.

Technische specificaties

Bosch WTW87563NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Bosch WTW87563NL

De Bosch WTW87563NL is makkelijk te bedienen. Met de draaiknop naast het scherm kun je het gewenste programma selecteren nadat je de was in de droger hebt gedaan. De droger kan helemaal vol, maar je kunt ook kleinere hoeveelheden was in de trommel doen. Sluit de deur, kies het programma en druk daarna op start. De droger begint direct met het programma. De droger stopt vanzelf wanneer de was droog is. Je hebt maar weinig onderhoud aan deze warmtepomp droogkast en dat komt voornamelijk door de zelfreinigende condenser. Deze spoelt tijdens het drogen schoon waardoor je dit niet meer apart hoeft te doen. Wel is het belangrijk om na iedere droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Een schone pluizenfilter zorgt ervoor dat de droger optimaal blijft werken.

Voor- en nadelen van de Bosch WTW87563NL

Wat zijn de grootste voordelen van de warmtepompdroger? In de eerste plaats is de ruimte ideaal: je kunt dus veel was tegelijk drogen. Verder heb je de keuze uit diverse droogprogramma’s en kun je bijvoorbeeld het speciale AllergyPlus programma kiezen waarmee je kleding op een hogere temperatuur gedroogd wordt. Een nadeel van het apparaat is dat je geen stoomfunctie hebt waarmee het wasgoed in de trommel wordt glad gestoomd. Verder zijn er ook modellen op de markt die nog energiezuiniger zijn. Het is aan jou om te bepalen hoeveel waarde je hieraan hecht.

Conclusie Bosch warmtepompdroger

Voor de grotere huishoudens is de Bosch WTW87563NL zeker een goede keus en een van de beste wasdrogers van dit moment. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding doet deze warmtepompdroger wat het beloofd, namelijk voor een prima prijs grotere hoeveelheden was drogen. Met allerlei handige functies en de zelfreinigende condensor is deze droger een absolute aanrader.