Bosch WTY87700NL warmtepompdroger

Bosch WTY87700NL warmtepompdrogerBosch WTY87700NL warmtepompdroger kopen? | Bosch scoort met de WTY87700NL wasdroger goed in de testresultaten. In oktober 2017 kwam hij namelijk als beste uit de bus bij de consumentenbond. Dat heeft deze warmtepompdroger te danken aan een zuinig A++ label, een gunstige prijsstelling en de hoge kwaliteit van drogen. Het is dan ook een van de betere drogers die er op de markt verkrijgbaar is, met de betrouwbare kwaliteit van Bosch en een aantal functies om je was sneller, beter en veiliger te drogen.

In het kort

De Bosch WTY87700NL is een wasdroger voor het hele gezin. De droogtrommel kan tot 8 kg was per keer bevatten, wat ruim genoeg is voor een huishouden van 3 tot 5 personen. Een groot voordeel van de warmtepompdroger uit de hogere klasse is dat Bosch dit model wasdroger heeft uitgerust met een zelfreinigende condensor. Deze zorgt ervoor dat pluis geen kans krijgt om achter te blijven in de condensor, waardoor de droger energiezuinig is en blijft gedurende de hele levensduur. De SensitiveDrying eigenschappen van de wasdroger zorgen goed voor iedere soort kleding, dus je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen door de droger.

Mogelijkheden van de Bosch WTY87700NL warmtepompdroger

Met een scala aan SensitiveDrying functies hoef je niet bang te zijn dat je favoriete kledingstukken krimpen, stukgaan of vervormen door de droger. Door de keuze uit een groot aantal programma’s kun je allerlei soorten textiel drogen. Van fijn zijde tot groot beddengoed of donzen kussens. Met de fraaie TouchControl toetsen stel je het gemakkelijk in.

Gebruikte technologieën

Dankzij Anti-Vibration heb je geen last van een heftig schuddende wasdroger. Het apparaat blijft rustig op zijn plaats staan en maakt niet te veel herrie: slechts 64 dB. En Bosch heeft deze warmtepomp droger zo ingericht dat hij zuinig omgaat met je kleding: de SensitiveDrying technologie zal de lucht niet onnodig te warm maken. Dat is beter voor je kleding, en zuiniger in het verbruik. Daarbij helpt ook het DUO-tronic systeem, met slimme sensoren om de vochtigheid te meten en de droging daarop af te stemmen.

Geschikt voor welke kleding?

Het maakt niet uit waar je de Bosch WTY87700NL warmtepompdroger voor wilt gebruiken, want iedere soort textiel kan er veilig in. Je hebt bijvoorbeeld speciale programma’s voor wol, dons, katoen en fijne stoffen. Daarnaast kun je speciale programma’s draaien om handdoeken, sportkleren, blouses en dekens mee te drogen, voor extra gemak. De speciaal vormgegeven droogtrommel gaat voorzichtig om met je kleren, en de temperatuur wordt gematigd geregeld. Zo voorkom je met de warmtepomp droogkast oververhitting en dus schade aan de textielvezels.

Energie en prestaties

De warmtepompdroger van Bosch scoort goed op het gebied van verbruik: Bij gemiddeld gebruik kun je rekenen op een energieconsumptie van slechts 232 kWh per jaar, wat hem een label van A++ oplevert. Dat betekent dat de energiekosten gemiddeld onder de 55 euro per jaar liggen. En door de zelfreinigende condensor hoef je niet bang te zijn dat dat oploopt. Pluis krijgt niet de kans om achter te blijven in de condensor, en deze zal dus de gehele levensduur efficiënt blijven werken.

Bediening en gebruiksgemak

De programma’s van de Bosch WTY87700NL warmtepompdroger kies je eenvoudig met een draaiknop, waarop ze duidelijk zijn aangegeven. Voor extra gemak en controle heeft deze wasdroger ook nog eens TouchControl-knoppen. Deze fungeren tegelijk als display. Je ziet er dus op welke droogtegraad en tijd er actief zijn, en je kunt deze instellen met de fraaie TouchControl toetsen. De droger zal verder al het werk zelf doen. Hij houdt namelijk bij hoe vochtig de kleding nog is en zal de droogtijd daarop afstellen. Dat scheelt tijd en energie.

Motor, filter en onderhoud

Het condenswater van een warmtepompdroger wordt meestal opgevangen in een reservoir, dat je met de hand moet legen. Maar Bosch levert bij de WTY87700NL warmtepompdroger ook een afvoerslang om deze rechtstreeks op een waterafvoer aan te kunnen sluiten, als je er een vrij hebt. Handig, want zo hoef je nog minder te doen voor een droge was. Door de zelfreinigende condensor heb je sowieso al bijna geen omkijken naar deze droger. Dat zorgt voor een lange levensduur met weinig wasdroger onderhoud.

Voor wie is de Bosch warmtepompdroger geschikt?

Als je een kwalitatief hoogwaardige en comfortabele warmtepomp droogkast zoekt, is de Bosch WTY87700NL wasdroger het overwegen waard. Niet voor niets is deze als beste getest door de consumentenbond. De mogelijkheden zijn uitgebreid genoeg voor allerlei soorten was en de bediening met de TouchControl-toetsen is fijn en duidelijk. Ook is het een goede keuze als je zuinig aan wilt doen met je energieverbruik, want dankzij de slimme, energiezuinige functies en het A++ label zal hij je energierekening niet vreselijk ophogen.

Belangrijkste eigenschappen van de Bosch WTY87700NL warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Koud, Dekens, Katoen, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Synthetisch