Haier HD80-A636-DF warmtepompdroger

Haier HD80-A636-DF warmtepompdroger

Een betaalbare warmtepompdroger aanschaffen? Wanneer je op zoek bent naar een degelijke droger die niet teveel kost maar wel genoeg ruimte biedt voor het wasgoed van een gezin tot 4 personen, behoort de Haier HD80-A636-DF zeker tot je mogelijkheden. Het is aan jou om te bepalen wat de belangrijkste eigenschappen zijn van een wasdroger. Kijk je hierbij vooral naar de prijs of speelt ook de energiezuinigheid een grote rol? Hier ontdek je of de Haier HD80-A636-DF aan jouw eisen voldoet.

Haier HD80-A636-DF overzichtHaier HD80-A636-DF warmtepompdroger

Met veel droogprogramma’s, een grote trommel en een duidelijke energiebesparing is de Haier HD80-A636-DF een uitstekende optie voor huishoudens van 3 tot 4 personen. De Haier wasdroger heeft een A++ energieklasse en behoort hiermee tot een van de zuinige warmtepompdrogers. Verder heb je de keuze uit maar liefst 16 droogprogramma’s en zit er altijd dus wel een geschikt programma bij voor je was. Daarbij droogt deze warmtepompdroger van Haier je kleding op een lage temperatuur: dit zorgt er enerzijds voor dat je was langer mooi blijft maar anderzijds kost het drogen wel meer tijd.

In de doos

 • Haier HD80-A636-DF
 • Handleiding

Installatie van de Haier HD80-A636-DF

Veel webshops bieden je de service van installatie aan. Dit betekent dat je zelf niets hoeft te doen maar dat de webshop de huishoudelijke machine voor jou zal installeren. Ga je het wel zelf doen of hoort de installatie niet bij de service van webwinkel waar je de droger hebt gekocht? De meegeleverde handleiding biedt duidelijke instructies voor installatie.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 16
 • Geluidsniveau: 67 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 51,06 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,8 x 59,5 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Haier HD80-A636-DF

De bediening van de warmtepomp wasdroger werkt eenvoudig. Middels de knop en het scherm op de wasdroger kun je een programma selecteren. Je kunt onder andere speciale programma’s kiezen voor handdoeken, overhemden, babykleding en beddengoed. Stop eerst de was in de trommel en kies daarna het programma. Vervolgens druk je op start: het programma begint dan direct. Het is, net als bij alle andere drogers, belangrijk om de wasdroger wel goed te onderhouden. Zo behoudt je de lange levensduur en voorkom je snelle slijtage. Maak dan ook de binnenkant van de warmtepompdroger regelmatig schoon. Met name de pluizenfilters moet na iedere droogbeurt gereinigd worden.

Voor- en nadelen van de Haier HD80-A636-DF

De belangrijkste voordelen van de warmtepompdroger zijn de ruime trommelinhoud van 8 kg en de vele beschikbare droogprogramma’s. Heb je kleine kinderen? Dan is de Haier wassdroger ook een goede keus, door het kinderslot dat op de droger zit. Ook heeft de droger een trommelverlichting waardoor je ook in het donker al het wasgoed uit de droger kunt halen. Helaas kent dit huishoudelijke appraat ook enkele nadelen. Zo duurt een droogprogramma met een volle trommel erg lang: zo’n 4 uur. Toch bespaar je hierdoor jaarlijks zo’n 75 euro aan energiekosten. Ook heeft het toestel een hoger geluidsniveau dan veel andere drogers in dezelfde prijscategorie.

Conclusie Haier warmtepompdroger

Voor gezinnen van 3 tot 4 personen is de Haier HD80-A636-DF een zeer goede optie. Ook als je op zoek bent naar een energiezuinige droger waarmee je op jaarbasis veel geld kunt besparen is deze wasdroger van Haier een uitstekende keus. Het drogen duurt aan de lange kant, maar in ruil daarvoor bespaar je wel veel geld.