LG RC80U2AV0Q warmtepompdroger

LG RC80U2AV0Q warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke, betrouwbare en betaalbare wasdroger is de LG RC80U2AV0Q zeker een optie. Deze warmtepompdroger van LG biedt alles wat je nodig hebt voor een droge was. Het is van tevoren belangrijk om te bedenken wat je precies zoekt in een wasdroger. Ben je juist op zoek naar kwaliteit en extra functies? Of is het vooral van belang dat de droger doet waarvoor je hem aanschaft, namelijk het drogen van je was? Deze LG warmtepompdroger kan op bepaalde vlakken van grote waarde zijn en hier ontdek je of deze droger aansluit bij jouw wensen.

LG RC80U2AV0Q overzichtLG RC80U2AV0Q warmtepompdroger

De LG RC80U2AV0Q kost 759 euro en is hiermee een van de goedkopere modellen van LG. Dit betekent echter niet dat je inlevert op kwaliteit want ook deze betaalbare wasdroger is nog steeds een zeer goede keus. Je kiest hiermee voor een energiezuinig apparaat met veel programma’s en makkelijke bediening. Het toestel biedt tal van mogelijkheden om aan jouw droogvoorkeuren te voldoen. Deze droger is gemakkelijk te gebruiken en heeft diverse extra functies, zoals de Auto Cleaning Condenser waarmee de droger zichzelf reinigt wanneer dat nodig is. Dit bespaart jou veel onderhoud.

In de doos

 • LG RC80U2AV0Q
 • Condens afvoerslang 1 meter
 • Handleiding

Installatie van de LG RC80U2AV0Q

Het is tegenwoordig erg makkelijk om de wasdroger op de juiste plek te laten plaatsen en installeren door de webshop of leverancier. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker. Ga je zelf of met behulp van vrienden de warmtepompdroger installeren? Dan staan alle aanwijzingen in de meegestuurde handleiding.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,48 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 69
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de LG RC80U2AV0Q

De bediening van de LG RC80U2AV0Q werkt als volgt. Open de deur van de droger en doe de was hier in. Je kunt zelf bepalen hoeveel was je erin doet maar zorg wel dat de trommel niet te vol zit. Met de draaiknop selecteer je een programma naar keuze. Dankzij de 14 programma’s kan vrijwel iedere wassoort in de droger. Druk vervolgens op start: de droger gaat direct beginnen met het programma. Het is belangrijk om een warmtepompdroger goed te onderhouden, vooral wanneer je deze regelmatig gebruikt. Met de LG RC80U2AV0Q ben je in ieder geval verzekerd van minder onderhoud vanwege de Auto Cleaning Condenser. Wanneer dit nodig is zal de droger zichzelf reinigen: dit hoef jij dus niet meer te doen. Maak bijvoorbeeld wel het pluizenfilter regelmatig schoon om ongevallen te voorkomen.

Voor- en nadelen van de LG RC80U2AV0Q

De warmtepomp droogkast heeft een aantal prettige voordelen, waaronder de vele programma’s en de uitgebreide mogelijkheden. Dit maakt de droger een zeer goede keus voor veel huishoudens. Daarnaast heeft het huishoudelijke apparaat een A+++ label: dit staat voor zeer energiezuinig. Je bespaart dus geld door het gebruik van deze droger. Een mogelijk nadeel van de LG wasdroger is dat het geluidsniveau hoger ligt dan bij andere LG wasdrogers. Verder doet de warmtepompdroger 3 uur over het drogen van een volle trommel: dit is relatief lang.

Conclusie LG warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een goede en zuinige warmtepompdroger is de LG RC80U2AV0Q zeker een goede keus. Je bent verzekerd van een apparaat met veel mogelijkheden waardoor je altijd kunt profiteren van droge was: wat je ook in de droger stopt. Het tostel is daarnaast ook goed betaalbaar en is hiermee een goede keus voor de kleinere huishoudens.