LG RC80V9AV4Q warmtepompdroger

LG RC80V9AV4Q warmtepompdroger

Het wordt voor consumenten steeds belangrijker om zo energiezuinig en snel mogelijk de was te kunnen drogen. Hier wordt dan ook vaker naar gekeken bij het uitkiezen van een nieuwe wasdroger. De LG RC80V9AV4Q is dan ook een populaire keuze onder consumenten. Deze warmtepompdroger is voorzien van het energielabel A+++ en is hiermee een van de meest zuinige in zijn soort. Hiermee kun je niet alleen je was snel drogen maar je bespaard jaarlijks ook nog eens veel geld. Is de LG RC80V9AV4Q een goede keuze voor nu en de toekomst? Dat lees je hier!

LG RC80V9AV4Q overzichtLG RC80V9AV4Q warmtepompdroger

De LG RC80V9AV4Q is een slimme warmtepompdroger met veel handige functies. Deze warmtepompdroger staat onder andere goed bekend vanwege de zuinigheid. Met energieklasse A+++ hoort deze LG wasdroger tot de zeer zuinige warmtepompdrogers. Verder is de LG RC80V9AV4Q een goede keus voor gezinnen bestaande uit 3 tot 4 personen: de ruime inhoud van de machine zorgt dat je veel was tegelijk kunt drogen. Daarnaast staat de warmtepompdroger om het gebruiksgemak: de droger is met de app te bedienen en droogt daarnaast extra zuinig. Met 14 droogprogramma’s zijn de functies van deze droogmachine zeer uitgebreid.

In de doos

 • LG RC80V9AV4Q
 • Condens afvoerslang 1 meter
 • Handleiding

Installatie van de LG RC80V9AV4Q

In de meeste gevallen hoef je zelf weinig te doen aan de installatie van deze warmtepompdroger. Vaak wordt dit voor je geregeld door de leverancier. In sommige gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor de installatie van de droger. In dit geval kun je de meegeleverde handleiding erbij pakken. Hier staat duidelijk aangegeven hoe je de warmtepompdroger moet installeren. Ook staat hier alles in over de bediening van dit apparaat en ook andere belangrijke informatie staat in de handleiding vermeldt.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 of 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,48 euro
 • Oppervlakte (H x B x D) : 85 x 60 x 69
 • Kleur: wit

Bediening en onderhoud

Je kunt de LG RC80V9AV4Q zeer gemakkelijk bedienen. Zodra je de was in de droger hebt gedaan kun je een programma selecteren en vervolgens op start drukken. Je kunt onder andere programma’s kiezen voor sportkleding, handdoeken, katoenen kleding of wol. Nadat je op start hebt gedrukt zal het programma automatisch beginnen. De LG RC80V9AV4Q kun je ook op afstand bedienen via de app op je telefoon. Dit maakt het gebruik en de bediening extra gemakkelijk. Een groot voordeel van deze LG wasdroger dat deze warmtepompdroger een zelfreinigend programma heeft: Auto Cleaning Condenser. De droger zal zichzelf dus van tijd tot tijd reinigen en dat betekent dat jij dat niet hoeft te doen. Het onderhoud aan je droger is dus minimaal en daarnaast ook energiezuinig.

Voor- en nadelen

De mate van energiezuinigheid van deze machine is een groot voordeel waar je als gebruiker veel plezier aan kunt beleven, maar ook geld mee kunt besparen. Het A+++ energielabel is dan ook een van de redenen om te kiezen voor deze warmtepompdroger. Verder heb je een grote trommelinhoud, kun je de droger met de app bedienen en is de het apparaat ook grotendeels zelfreinigend. Je maakt het jezelf makkelijk met de warmtepompdroger LG RC80V9AV4Q. Een mogelijk nadeel van deze zuinige LG droogkast is dat deze met drie uur lang doet over het drogen van je was. Dit gebeurt wel energiezuinig, maar kost dus wel wat meer tijd. De LG RC80V9AV4Q is niet de snelste warmtepompdroger die beschikbaar is.

Conclusie

De LG RC80V9AV4Q is een goede droger die van alle gemakken is voorzien. De droger beloofd energiezuinigheid, veel ruimte voor de was, een laag geluidsniveau en veel gebruiksgemak. En dat is ook precies wat je krijgt. De vele beschikbare programma’s en de bediening via touchscreen maken het toestel nog extra aantrekkelijk om te kiezen. Dit is een zeer goede keuze voor een goede warmtepompdroger.