LG RC90V9AV2W warmtepompdroger

LG RC90V9AV2W warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger kijk je niet alleen naar de prijs. Tegenwoordig spelen ook andere specificaties een rol, zoals de energiezuinigheid en het gebruiksgemak. De LG RC90V9AV2W is een populaire warmtepompdroger, voorzien van de belangrijkste functies die een droger moet hebben. Het is daarnaast een zeer zuinige warmtepompdroger en valt daardoor onder een van de populaire apparaten van het moment. Hier lees je alles over de kwaliteiten, voor en nadelen van de LG RC90V9AV2W.

LG RC90V9AV2W overzichtLG RC90V9AV2W warmtepompdroger

De LG RC90V9AV2W is een moderne en zuinige warmtepompdroger met het energielabel A+++. De droger staat bekend om een aantal belangrijke zaken. Zo is de inhoud van de trommel ruim, is de droger gemakkelijk te reinigen en heb je de keuze uit maar liefst 14 programma’s voor het drogen van je was. Of je nu sportkleding wilt wassen, zijde of katoen: het kan met de LG RC90V9AV2W wasdroger. Hoewel deze warmtepompdroger van LG in de prijs aan de hoge kant zit, krijg je daar veel voor terug. Klanten noemen de stilheid van de droger en de droogheid van de was dat uit de droger komt.

In de doos

 • LG RC90V9AV2W
 • Condens afvoerslang 1 meter
 • Handleiding

Installatie van de LG RC90V9AV2W

In de meeste gevallen zal de wasdroger geïnstalleerd worden door de leverancier. Je hoeft hier zelf niets aan te doen. Het kan ook voorkomen dat de LG RC90V9AV2W wel bij je thuis wordt geleverd maar dat je deze zelf gaat installeren. In dit geval komt de handleiding goed van pas. Hier staat duidelijk in vermeldt hoe je deze zuinige droogkast moet installeren. In de handleiding staat ook andere bruikbare informatie, zoals het gebruik van de wasdroger.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++ -10%
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,25 euro
 • Oppervlakte (H x B x D) : 85 x 60 x 69
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud

Een LG RC90V9AV2W is geen goedkope wasdroger, maar werkt daarentegen wel zeer eenvoudig. Je bepaalt zelf de hoeveelheid was die je in de trommel doet. Zodra de kleding in de trommel hebt gedaan kun je een programma kiezen die het beste aansluit bij de kleding. Je hebt speciale programma’s voor katoen, wol, zijde, schoenen, sportkleding en meer. Selecteer het juiste programma en druk op start. De droger begint nu direct met het programma. Het is altijd belangrijk om je droger eens in de zoveel tijd schoon te maken. Met dit apparaat ben je hier in ieder geval een stuk minder tijd aan kwijt. Deze warmtepompdroger beschikt namelijk over de Auto Cleaning Condenser, een automatisch zelfreinigend programma. Hierdoor ben je een stuk minder tijd kwijt aan het reinigen van je droger en ben je altijd verzekerd van droge en schone was.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de LG RC90V9AV2W? In de eerste plaats is het energielabel een groot voordeel. Met een A+++ -10% energielabel ben je verzekerd van een zeer zuinige droger. Een groot huishouden met veel was? Geen probleem: de ruime trommel van deze extreem zuinige wasdroger zorgt ervoor dat je per wasbeurt veel kleding kwijt kunt om te drogen. Verder bedien je de LG RC90V9AV2W eenvoudig via de app en kun je bijvoorbeeld zien wanneer de droger klaar is. Het grootste nadeel van de LG warmtepompdroger is dat het redelijk veel tijd kost om de was te drogen. Met een volle trommel is de droger wel vier uur bezig: dit is in verhouding met andere drogers een stuk langer.

Conclusie

De LG RC90V9AV2W is een van de duurdere wasdrogers van LG. Het is dan ook logisch dat je meer van deze droger verwacht. Je krijgt ook zeker waar voor je geld: een zuinige droger met veel programma’s en gemakkelijke bediening van de warsroger via een app. Met het A+++ -10% energielabel behoort de LG RC90V9AV2W tot een van de meest zuinige drogers van dit moment.