LG RC90V9AV3Q warmtepompdroger

LG RC90V9AV3Q warmtepompdroger

Een goede wasdroger moet niet alleen zorgen voor droge was, maar ook milieuvriendelijk en energiezuinig zijn. Dit zijn zaken waar steeds meer consumenten op gaan letten. Gelukkig wordt het aanbod van energiezuinige wasdrogers steeds groter en met deze wasdroger heeft LG een goede en betaalbare warmtepompdroger op de markt gebracht. Een droger die ook nog eens goed is voor je portemonnee, want je kunt er jaarlijks veel geld mee besparen. Hier lees je alles over de LG RC90V9AV3Q.

LG RC90V9AV3Q overzichtLG RC90V9AV3Q warmtepompdroger

De LG RC90V9AV3Q is een warmtepompdroger met het energielabel A+++. Wanneer je dus op zoek bent naar een zo zuinig mogelijke wasdroger is dit zeker een goede optie. Deze warmtepompdroger staat daarnaast ook bekend om de dubbele warmtepomp waarmee je snel en minder snel kunt drogen. Verder ben je verzekerd van een zelfreinigende condensor waarmee je apparaat snel en zuinig te werk blijft gaan. Ook de ruimte van 9 kg in de trommel is een van de specificaties van deze LG wasdroger. Hier kun je veel kleding in kwijt, maar je kunt ook kleinere wasjes draaien.

In de doos

 • LG RC90V9AV3Q
 • Condens afvoerslang 1 meter
 • Handleiding

Installatie van de LG RC90V9AV3Q

Het is erg eenvoudig om de LG RC90V9AV3Q te installeren op de plek waar je deze wilt hebben. Met de handleiding die je meegestuurd krijgt met de wasdroger kun je helemaal zelf aan de slag gaan. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Daarnaast vind je hier ook alle uitleg over het gebruik van de wasdroger. Het kan echter ook dat de warmtepompdroger voor je wordt geïnstalleerd door de leverancier.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 44,62
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 69
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de LG RC90V9AV3Q

De LG RC90V9AV3Q is erg gemakkelijk te bedienen. Zodra je de was in de droger hebt gedaan kun je uit 14 verschillende programma’s kiezen. Kies het programma dat het beste aansluit bij de was die je in de droger hebt gedaan. Sluit vervolgens de deur en druk op start. Het programma begint direct en geeft aan zodra deze klaar is. Het onderhoud aan de warmtepomp wasdroger stelt overigens niet veel voor. Zo profiteer je bij deze warmtepompdroger enorm van het zelfreinigende programma. Je hebt veel minder onderhoud aan de droger dankzij de Auto Cleaning Condenser waarmee de droger zichzelf automatisch schoonspoelt. Wel is het altijd belangrijk om van tijd tot tijd een grondige schoonmaakbeurt te verrichten aan de droger.

Voor- en nadelen van de LG RC90V9AV3Q

Het onderhoudsgemak is een van de grote voordelen van de LG RC90V9AV3Q, net als de energiezuinigheid. Je bespaart jaarlijks veel geld met de keuze voor deze droger. Daarnaast ben je ook nog eens milieubewust bezig. Verder heeft het huishoudelijke apparaat een ruime trommelinhoud en kun je veel meer wasgoed drogen in één keer. Verder is het apparaat ook te bedienen met de LG app: hierop kun je direct zien wat de resterende droogtijd is en kun je de droger op pauze zetten wanneer dat nodig is. Een nadeel van deze droger is dat de droogtijd langer is dan andere warmtepompdrogers. Zo doet deze droogkast ongeveer 4 uur over het drogen van een volle trommel met was. Dit is betrekkelijk lang wanneer je dit vergelijkt met andere wasdrogers in hetzelfde prijssegment.

Conclusie LG warmtepompdroger

De LG RC90V9AV3Q is een solide warmtepompdroger die aan alle eisen voldoet. De droger heeft veel programma’s, biedt ruimte voor grote hoeveelheden was en is daarnaast A+++. Ontdek ook de vele handige extra functies zoals het anti-allergie programma en het strijkdroog programma. Deze warmtepomp wasdroger van LG is een goede droger om in huis te hebben.