Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger

Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger

Miele is een fabrikant die voor veel huishoudelijke klussen apparaten heeft ontwikkeld. Ieder apparaat komt met unieke kenmerken en geeft jou veel voordelen. Zo ook als je gaat kijken naar de warmtepompdrogers van de fabrikant. De modellen kunnen jouw wasgoed zonder problemen drogen en hebben jou veel te bieden. Zo ook de Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger. Maar waar kun je allemaal op gaan letten? Onderstaande informatie helpt jou hierbij.

Miele TCH 620 WP EcoMiele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger

Deze warmtepompdroger van Miele is een prima presterende wasdroger die aan de hand van programma’s jouw wasgoed gaat drogen. De programma’s zijn altijd aan het textiel aan te passen, waardoor er geen problemen ontstaan. Daarbij kent de warmtepomp droger een energielabel A+++. Het energiezuinige in combinatie met het gebruiksgemak zorgen ervoor dat je jarenlang plezier kunt gaan hebben van jouw nieuwe aankoop. En vanaf dit moment heb je geen wasrek meer in de weg staan.

In de doos

 • Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger
 • Handleiding
 • Condensafvoerslang 1,6m
 • Geurflacon

Technische specificaties

 • Energielabel: A+++
 • Energieverbruik per jaar: 194 kWh
 • Droogcapaciteit: 9 kilogram
 • Programmaduur: 208 minuten
 • Geluidsniveau: 64 decibel
 • Aantal programma’s: 12
 • Bediening: Via bedieningspaneel
 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 60 x 63,6 centimeter

Voor- en nadelen van de Miele TCH 620 WP Eco

Zodra je de Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger in huis hebt staan geniet je van verschillende voordelen. Zo heb je het PerfectDry systeem tot jouw beschikking, welke ervoor zorgt dat jouw wasgoed niet gaat krimpen. De vochtigheidssensor vangt namelijk op wanneer het wasgoed droog is. Dit maakt de warmtepomp droogkast ook direct energiezuinig. Je hoeft geen hoge energierekening te verwachten aan het einde van het jaar dankzij de droger.

De Miele warmtepompdroger kent alleen geen stoomfunctie. Hierdoor zullen er toch nog kreukels in het wasgoed zitten. Ook kan de prijs pittig zijn voor sommigen. Met bijna 1400 euro is dit namelijk een van de duurdere modellen. Wanneer je het budget wel hebt, kun je met deze warmtepompdroger iedere dag gaan drogen. Jij hoeft dan alleen nog maar de juiste bediening toe te passen voor het uiteindelijk eindresultaat.

Bediening en onderhoud van de Miele TCH 620 WP Eco

De Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger is te bedienen met behulp van de draaiknop aan de voorkant van het apparaat. Je ziet op het scherm direct welk programma je ingesteld hebt en hoelang de warmtepompdroger nog moet werken om de was droog te krijgen. Je kunt de programma’s geheel aan het textiel aanpassen en hoeft er voor de rest niet meer naar om te kijken.

Ook wat betreft het onderhoud aan de wasdroger heb je weinig omkijken naar de Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger. De pluizenfilter moet schoongemaakt worden na gebruik om ervoor te zorgen dat deze niet meer bij het wasgoed komen. Ook kun je de andere filter regelmatig schoonmaken. Hier kan namelijk ook vuil achterblijven, waardoor de droger uiteindelijk niet meer zijn werk kan gaan doen. Als je dit onderhoud allemaal bijhoudt, kun je de levensduur aanzienlijk gaan verlengen.

Conclusie Miele warmtepompdroger

De Miele TCH 620 WP Eco warmtepompdroger is een goede toevoeging aan ieder huishouden. Ondanks de hoge prijs kan deze droger jouw wasgoed namelijk eenvoudig drogen, zonder dat hierdoor de kledingstukken gaan krimpen. Het ontbreken van een stoomfunctie zorgt er wel voor dat je nog met een strijkijzer aan de slag moet gaan, maar uiteindelijk kun je alleen maar profijt hebben van jouw aankoop. De energierekening blijft laag, de 12 programma’s geven jou veel gebruiksgemak en je hebt er weinig omkijken meer naar.