Miele TDB 130 WP warmtepompdroger

Miele TDB 130 WP warmtepompdrogerMiele TDB 130 WP warmtepompdroger kopen? | Is kwaliteit en energiezuinigheid voor jou het allerbelangrijkst in een warmtepompdroger? De Miele TDB 130 WP levert zowel een uitstekend resultaat op het gebeid van drogen, als op het gebied van energiebesparing. Door de werking met een warmtepomp kan deze droger met veel lagere temperaturen toe, wat niet alleen minder energie verbruikt, maar ook beter is voor je kleding. Daarom kun je in deze wasdroger bijvoorbeeld zijde of zelfs wol drogen – iets wat in een conventionele luchtafvoerdroger niet is aan te raden. Deze hoogwaardige en zuinige warmtepompdroger van Miele houdt al je was als nieuw.

In het kort

De Miele TDB 130 WP is een van de beste wasdrogers. Er kan tot 7 kg aan wasgoed in per keer, dus genoeg voor met z’n tweeën of een gezin met (kleine) kinderen. Miele staat voor kwaliteit in huishoudelijke apparatuur en de TDB 130 WP is dan ook een droger van hoge kwaliteit en duurzaam ontwerp. Dankzij de EcoDry-technologie blijft het lage energieverbruik gegarandeerd, de hele levensduur lang. Bovendien heeft deze droger het unieke FragranceDos systeem van Miele, om met speciale capsules een heerlijke, frisse geur toe te voegen aan je kleren.

Mogelijkheden van de Miele TDB 130 WP warmtepompdroger

Al je favoriete kleding wordt nauwkeurig gedroogd dankzij de PerfectDry technologie. Alle variabelen, zoals waterhardheid, vochtigheid in de trommel en temperatuur, worden door sensoren gemeten. Op basis daarvan kiest de droger zelf de optimale duur en temperatuur voor het door jou gekozen droogprogramma. Daardoor zal de warmtepompdroogkast nooit langer de was drogen dan nodig, ook niet als je deze maar halfvol doet. Als je was te lang in de wasdroger zit, kan deze namelijk gaan krimpen of vervormen. Door de slimme technologie voorkomt de Miele TDB 130 WP dat dat gebeurt.

Gebruikte technologieën

Met PerfectDry worden alle soorten kleding en textiel perfect droog. Dit systeem is een nauwkeurig samenspel van sensoren in de droogtrommel en een intelligente bijsturing van het droogprogramma. En dankzij de EcoDry-technologie weet je zeker dat de lucht altijd optimaal blijft circuleren: de warmtewisselaar is onderhoudsvrij. De SoftCare-trommel is aan de binnenzijde voorzien van een honingraatstructuur. Dat betekent dat je kleding optimaal beschermd wordt tijdens het ronddraaien.

Geschikt voor welke kleding?

Al je kleding, van sokken tot outdoor- of sportkleren, kunnen in deze Miele warmtepompdroger om perfect droog en heerlijk fris te worden. Door de uitgebreide keuze aan programma’s kun je altijd de juiste stof met het juiste programma drogen. Je kunt bijvoorbeeld de fijne was extra voorzichtig drogen en overhemden komen er met hun eigen programma kreukvrij uit. Daarnaast hebben ook jeans een plekje in deze droger en kun je outdoor kleding functioneel drogen of zelfs opnieuw impregneren.

Energie en prestaties

Deze wasdroger van Miele is zuinig genoeg voor een A++ label als energieklasse, de op een na hoogste classificering. Daar zorgt de efficiënte luchtstroom voor. Warme lucht wordt in deze warmtepompdroger niet uitgeblazen, maar langs een warmtewisselaar geleid, waardoor het vocht condenseert voor opvang of afvoer. Zo wordt de warmte hergebruikt, waardoor deze droger veel zuiniger is dan een conventionele luchtafvoerdroger.

Bediening en gebruiksgemak

Op het bedieningspaneel van de Miele TDB 130 WP zitten DirectSensor sensortoetsen. Deze zorgen voor een ongekend, ergonomisch gebruiksgemak bij het instellen van het droogprogramma. Het display geeft ook precies aan wanneer je het pluizenfilter moet schoonmaken: dit haal je er gemakkelijk aan de voorkant uit. Naast een antikreukfase kun je kreukels door stilliggende was ook voorkomen met een startuitstel. Na het inladen kun je ervoor kiezen om de warmtepomp droger pas na 1 tot 24 uur aan te laten gaan. Ook fijn als je in de daluren wilt drogen.

Motor, filter en onderhoud

De TDB 130 WP warmtepompdroger is robuust gebouwd en vraagt weinig onderhoud. De voorkant is geëmailleerd en bestand tegen vuil, krassen en corrosie, zodat deze jarenlang meegaat. Miele garandeert een zeer lange levensduur voor deze wasdroger door de hoge kwaliteit waarmee de behuizing, trommel en motor zijn afgewerkt. En dat kost niet veel onderhoud, want je hoeft alleen af en toe het pluizenfilter te reinigen voor een goede werking. Dankzij de indicator weet je precies wanneer dat nodig is.

Voor wie is deze Miele warmtepompdroger geschikt?

Volgens de consumentenbond is de Miele TDB 130 WP warmtepomp droogkast beste koop met een gemiddeld resultaat van 8,9. De aanschafprijs is relatief hoog, maar deze droger doet het testresultaat eer aan en presteert gewoon uitstekend. Het energieverbruik is net niet genoeg voor een A+++ classificering, maar nog steeds vele malen zuiniger dan een conventionele droger. Zoek je dus een fijne droger die gegarandeerd jaren mee kan, dan is het zeker geen verkeerde keuze.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TDB 130 WP warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 7 kg
  • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen