Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger

Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een nieuwe droger? Dan kom je er al gauw achter dat er veel verschillende modellen zijn waar je een keuze uit kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken bij Miele. Deze fabrikant heeft veel verschillende varianten ontwikkeld, waardoor je hem altijd aanpast aan jouw huishouden. De Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger is hier een van. Deze droger is een energiezuinig model voor de gemiddelde huishoudens. Wat deze jou nog meer te bieden heeft, lees je hieronder.

Miele TDB 220 WP EcoMiele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger

Dankzij het energielabel kun je ervan uit gaan dat de Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger een energiezuinig apparaat is. Daarvoor hoef je ook niet lang te wachten tot jouw wasgoed droog is. In minder dan 2,5 uur heb je het droge textiel namelijk al in handen. Je kunt tot wel 7 kilogram aan wasgoed in de trommel doen, waardoor er ook niets meer blijft liggen. Jouw wasdag wordt zo direct een stuk eenvoudiger en je bent niet meer in de weer met een wasrek. Je hebt er geen omkijken meer naar, zolang je maar het goede programma kiest.

In de doos

 • Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger
 • Handleiding
 • Condensafvoerslang 1,6m
 • Geurflacon

Technische specificaties

 • Energielabel: A++
 • Energieverbruik per jaar: 194 kWh
 • Droogcapaciteit: 7 kilogram
 • Programmaduur: 137 minuten
 • Geluidsniveau: 66 decibel
 • Aantal programma’s: 12
 • Bediening: Via bedieningspaneel
 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 59,6 x 63,6 centimeter

Voor- en nadelen van de Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger

Met de energiezuinige Miele warmtepomp droogkast ben je verzekerd van een droger die doet wat deze belooft. Binnen een korte tijd heb je jouw wasgoed droog in handen en kun je weer verder aan de volgende was. Hiervoor is weinig poespas te vinden. Met een enkele handeling heb je de juiste programma’s te pakken en is het wachten. Met behulp van het PerfectDry systeem gaat jouw wasgoed ook niet meer krimpen.

Deze wasdroger van Miele is daarnaast ook voorzien van een FragranceDos geurflacon. Hierdoor gaat jouw wasgoed nooit muf ruiken. De geur verspreidt zich door de trommel en laat jouw was fris ruiken zolang deze in de kast ligt. Houd er wel rekening mee dat de warmtepompdroger een relatief kleine trommel heeft. Hierdoor kun je met de grotere gezinnen soms toch nog vertraging oplopen met het drogen. Zolang je dit in het achterhoofd houdt, kan het jou weinig nadelen meer opleveren. De voordelen hebben de overhand.

Bediening en onderhoud van de Miele TDB 220 WP Eco warmtepompdroger

Deze Miele warmtepompdroger kent een eenvoudige bediening. Hiervoor is namelijk een draaiknop te vinden aan de voorkant van het apparaat. Rondom de draaiknop staan de verschillende programma’s, zodat je deze aan kunt passen aan het textiel. Qua onderhoud hoef je er dan alleen nog maar aan te denken om de pluizenfilter schoon te maken. Zo voorkom je dat het terug de trommel in gaat en je alsnog geen schone was hebt. Met dit huishoudelijke apparaat zorg je er dus voor dat je van alle gemakken bent voorzien.

Conclusie Miele warmtepompdroger

Wil je graag een nieuwe wasdroger kiezen? Als je voor veel gebruiksgemak wilt gaan en daarbij ook geen torenhoog bedrag hoeft te betalen, kun je voor de Miele TDB 220 WP Eco warmtepomp droger gaan. Deze warmtepompdroger kent een grote verscheidenheid aan programma’s en sensoren, waardoor iedere droging overal op aangepast kan worden. Voor jouw huishouden kan dit alleen maar voordelen opleveren. Jouw wasgoed kan in een dag volledig gewassen en gedroogd worden en je hebt er geen omkijken meer naar.