Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger

Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger

Voor veel huishoudens is een wasdroger een goede toevoeging. Met een droger zorg je er namelijk voor dat je veel meer wasgoed tegelijkertijd kunt wassen en het ook gedurende de dag makkelijker is. Er staat geen wasrek meer in huis en de was is binnen enkele uren droog. Je moet dan wel weten waar je op moet letten als je naar de modellen gaat kijken. Zo kun je kiezen uit een luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger. Het mest energiezuinig is een warmtepompdroger. De Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger kun je daarom zeker meenemen bij het maken van een vergelijking. De verschillende functies staan hieronder beschreven.

Miele TDD 220 WP EcoMiele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger

De Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger kan tot wel 8 kilogram wasgoed drogen. Dit in combinatie met het energielabel zorgt ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien. Je hebt hiervoor 12 programma’s tot jouw beschikking. Deze programma’s pas je geheel aan het textiel aan, waardoor er geen slijtage plaatsvindt. Met behulp van de geurflacon ruikt jouw wasgoed ook gelijk heerlijk fris. Jij hoeft hierdoor helemaal niets meer te doen en kunt de was zo weer in de kast leggen.

In de doos

 • Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger
 • Handleiding
 • Condensafvoerslang 1,6m
 • Geurflacon

Technische specificaties

 • Energielabel: A++
 • Energieverbruik per jaar: 230 kWh
 • Droogcapaciteit: 8 kilogram
 • Programmaduur: 156 minuten
 • Geluidsniveau: 66 decibel
 • Aantal programma’s: 12
 • Bediening: Via bedieningspaneel
 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 60 x 63,6 centimeter

Voor- en nadelen van de Miele TDD 220 WP Eco

Als je gaat kijken naar de voordelen de warmtepompdroger van Miele, kom je er al snel achter dat het een van de betere modellen is. Je hebt een energiezuinig apparaat dankzij het energielabel A++, waardoor jouw energierekening niet hoog gaat worden. Tevens zijn er verschillende programma’s tot jouw beschikking, ga je de droger bijna niet horen als deze aanstaat en kun je jouw wasgoed altijd fris laten ruiken. De droger helpt jou daarom bij het huishouden.

Je moet er wel rekening mee houden dat er geen stoomfunctie op de Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger te vinden is. Hierdoor blijven er wel kreukels achter in het wasgoed. Ook heb je in tegenstelling tot andere modellen geen app tot je beschikking. Hierdoor moet je wel in de buurt van de droger zijn om de programma’s te activeren. Je hebt hierdoor iets minder bewegingsvrijheid.

Bediening en onderhoud van de Miele TDD 220 WP Eco

Deze warmtepompdroger van Miele is niet lastig te snappen. Je hoeft namelijk alleen aan de draaiknop te draaien om een van de programma’s in te stellen. Zo pas je het programma aan het wasgoed aan en zal jouw kleding er altijd mooi uit blijven zien. De droger weegt dan zelf hoeveel wasgoed erin te vinden is, zodat de tijd van het programma hierop aangepast gaat worden. Jij hoeft dan alleen nog maar de pluizenfilter schoon te maken voor schone was. Ook kun je bekijken of de andere onderdelen van de droger niet vies zijn.

Conclusie Miele warmtepompdroger

Als het jou voornamelijk om gemakken gaat en je niet veel verstand nodig hebt om een apparaat aan het werk te zetten, dan is de Miele TDD 220 WP Eco warmtepompdroger een goede keuze. Je bent relatief goedkoop uit om de droger in het bezit te krijgen, waarna je kunt genieten van de voordelen van de droger. Uiteindelijk zal jouw wasgoed zo droog worden als je zelf wilt en je hebt er weinig omkijken meer naar. Met slechts een kleine investering ben je jarenlang voorzien van een kwalitatief goede droger en een lage energierekening dankzij het energielabel A++.