Miele TKG 840 WP warmtepompdroger

Miele TKG 840 WP warmtepompdrogerMiele TKG 840 WP warmtepompdroger kopen? | De aanschaf van een Miele TKG 840 WP warmtepompdroger is een flinke investering, maar dat betaalt zich terug in een ongekend laag energiegebruik. De bouwkwaliteit is van topklasse en deze wasdroger zal dan ook de meest veeleisende gebruiker tevreden kunnen stellen in mogelijkheden en resultaten. Het toestel kan 8 kg was per keer drogen, goed dus voor een middelgroot gezin van 3 tot 5 personen. Naast uitstekende prestaties voor gewoon drogen kun je er ook je kleding mee opfrissen of een lekker geurtje geven met de speciale Miele FragranceDos geurcapsules.

In het kort

Wil je het beste dat er te krijgen is op het gebied van warmtepompdrogers, dan is dit topmodel van Miele het overwegen waard. De TKG 840 WP imponeert met een ongekend zuinig verbruik: tot wel 63% zuiniger dan vergelijkbare modellen in dezelfde hoge A-energieklasse. En dat blijft zo door ingenieuze eigenschappen als een zelfreinigende, onderhoudsvrije warmtewisselaar en efficiënt hergebruik van warme lucht. Zo krijg je iedere keer weer een heerlijk fris ruikende was (zeker als je er een Miele FragranceDos geurcapsule in doet) die aanvoelt als nieuw, ook na jaren gebruik van de droger.

Mogelijkheden van de Miele TKG 840 WP warmtepompdroger

De Miele TKG 840 WP warmtepomp droogkast is een wonder van moderne droogtechniek die intelligent het droogprogramma bijstelt op basis van allerlei informatie. Hoeveel was zit er in de droger, hoe vochtig is deze nog, hoe hoog is de temperatuur en wat is de waterhardheid? Door al deze factoren af te wegen, wordt het droogprogramma precies lang en warm genoeg ingesteld voor al je favoriete kledingstukken. Er wordt geen warmte verspild en dat merk je aan kleding die niet snel slijt en aan een lagere energierekening. Met EcoInsight kun je overigens precies het verbruik per wasbeurt zelf inzien.

Gebruikte technologieën

De belangrijkste technologie van dit model Miele wasdroger is de hercirculatie van warme lucht voor een efficiënt droogresultaat. Condens wordt uit deze lucht gehaald en de warmte hergebruikt volgens het EcoComfort-systeem. De sensoren die alle factoren meten en zo het wasprogramma bijsturen, heten Perfect Dry. Voor een nog frisser en fijner resultaat kun je speciale geurcapsules toevoegen bij het drogen, dankzij het FragranceDos systeem. Zo gaat je was lekker ruiken. En hou je niet van strijken? Met SteamFinish komt je was met een minimum aan kreukels uit de droger.

Geschikt voor welke kleding?

Al je lievelingskleren, werkoverhemden, spijkerbroeken, handdoeken en huishoudelijk textiel kun je met een gerust hart in de TKG 840 WP warmtepompdroger doen. Door de geavanceerde technieken zal de wasdroger deze soorten textiel niet te heet of onnodig lang drogen, wat bij andere drogers de oorzaak kan zijn van krimp of vervorming. Je kleren behouden langer hun natuurlijke vorm en komen er heerlijk fris weer uit. Ook kun je ze even snel lekker opfrissen, als je bijvoorbeeld in je favoriete kleren te dicht bij de barbecue hebt gestaan.

Energie en prestaties

Condens wordt voor 95% compleet afgevoerd in de opvangbak of via afvoerslang afgevoerd. Hierdoor bereik je een ongekend droog resultaat bereikt, ook in kleinere ruimtes die niet goed te ventileren zijn. En voor dit resultaat wordt echt niet veel energie gebruikt. De Miele TKG 840 WP warmtepompdroger geeft zelfs veel andere A+++ modellen het nakijken. Hij is tot wel 63% zuiniger met energie dan modellen uit de hoge A-klasse.

Bediening en gebruiksgemak

Het uitgebreide en fraaie display geeft je allerlei soorten informatie. Allereerst natuurlijk de resterende droogtijd, maar je kunt er ook precies op zien hoeveel energie een droogbeurt precies heeft verbruikt. Deze EcoFeedback functie geeft je allerlei opties om nog zuiniger met het drogen om te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vol het pluisfilter zit en of je deze al moet schoonmaken. Programma’s om je favoriete kleding te drogen kies je met de ergonomische draaiknop en extra instellingen kies je met de zachte druktoetsen aanwezig op de warmtepomp droogkast.

Motor, filter en onderhoud

Miele heeft de TKG 840 WP wasdroger voorzien van een ProfiEco-motor. Deze wordt aangedreven met een permanente magneet en is krachtig, zuinig en praktisch onverslijtbaar. De warmtewisselaar is onderhoudsvrij en door Miele’s EcoDry technologie kun je het filter gemakkelijk ontdoen van pluis. Zo houdt je de luchtcirculatie optimaal en zal je wasdroger jarenlang meegaan met hetzelfde, lage energieverbruik.

Voor wie is deze Miele warmtepompdroger geschikt?

De Miele TKG 840 WP warmtepomp droger is vooral door de forse aanschafprijs misschien niet voor iedereen. Maar als je wel bereid bent om deze investering te doen, zul je er niet snel spijt van krijgen. Het is zonder meer een van de zuinigste warmtepompdrogers die verkrijgbaar zijn en van een oerdegelijke bouwkwaliteit. Je koopt deze wasdroger dan ook voor jaren gebruiksplezier.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TKG 840 WP warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A+++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Jeans, Zijde, Katoen, Kastdroog, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen