Miele TKG 850 WP warmtepompdroger

Miele TKG 850 WP warmtepompdrogerMiele TKG 850 WP warmtepompdroger kopen? | De Miele TKG 850 WP warmtepompdroger is niet een van de goedkoopste warmtepompdrogers in aanschaf, maar wel een van de zuinigste. Dit is een droger voor de veeleisende gebruiker die uitblinkt in kwaliteit en mogelijkheden. Met maar liefst 19 droogprogramma’s voor maximaal 8 kg aan was per droogbeurt is hij klaar voor alle droogklussen. Het is ook mogelijk om met deze wasdroger even snel kleding of interieurtextiel op te frissen. Desgewenst kun je het wasgoed met een speciale Miele FragranceDos capsule een lekker geurtje geven.

In het kort

Als je geen concessies wilt doen aan kwaliteit, dan is de Miele TKG 850 WP misschien wel de warmtepompdroger die je zoekt. Het toestel is zeer zuinig met een energieklasse van A+++, perfect zacht voor iedere soort wasgoed en heeft uitgebreide functies, zoals een geurprogramma voor lekker ruikende was en een stoomfunctie. De aanschafprijs is hoog, maar hij presteert zelfs nog beter dan veel andere modellen in de toch al hoogste klasse van energiezuinigheid, dus je verdient de investering terug in het gebruik. Bovendien staat Miele met dit model voor optimale kwaliteit en resultaten, keer op keer opnieuw.

Mogelijkheden van de Miele TKG 850 WP warmtepompdroger

Door de honingraatstructuur aan de binnenkant van de droogtrommel worden alle stoffen zachtjes rondgedraaid en beschadigen delicate stukken kleding niet. De sensors van de TKG 850 WP wasdroger houden alles nauwkeurig bij, tot en met de hardheid van het water. Het resultaat is een intelligente uitvoering van het droogprogramma, waarbij overmatige verhitting en te lang doorgaan vermeden worden. Dit verbruik kun je dankzij EcoInsight zelf nauwkeurig bijhouden. Ook kun je de stoomfunctie gebruiken om minder te hoeven strijken na het drogen en je kleding lekker laten ruiken met een speciale Miele FragranceDos capsule.

Gebruikte technologieën

De Miele warmtepompdroger heeft een heel scala aan geavanceerde technologieën aan boord voor een optimaal droogresultaat. De warme lucht wordt hergebruikt na condensatie van het vocht voor een optimale zuinigheid. Miele noemt dit efficiënte systeem EcoComfort. Door de toepassing van Perfect Dry sensoren herkent de warmtepomp droger allerlei factoren, zoals hardheid van het water en vochtigheid van de was en stemt de programmaduur daarop af. Met FragranceDos en SteamFinish geef je je kleding ten slotte een kreukvrij en heerlijk ruikend resultaat na iedere droogbeurt.

Geschikt voor welke kleding?

Het hoeft geen betoog dat zelfs je meest delicate kledingstukken veilig zijn in deze droger. De TKG 850 WP warmtepompdroger houdt de temperatuur laag en de programmaduur kort genoeg voor een perfect droogresultaat zonder de vezels van je kleding te beschadigen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor krimp, extra slijtage of het uit vorm raken van je lievelingskleren.

Energie en prestaties

Het energieverbruik van de Miele TKG 850 WP warmtepomp droogkast ligt tot wel 63% lager dan je al zou verwachten van een apparaat in de hoge A-energieklasse. Daardoor loopt je energierekening jaarlijks niet meer dan zo’n € 40 op bij een gemiddeld gebruik. Je was wordt er ongekend droog mee, ook als je de droger in een kleine ruimte plaatst met weinig ventilatie. Dit omdat maar liefst 95% van al het vocht als condens wordt opgevangen in het reservoir, of afgevoerd met een slang naar een vrije waterafvoer.

Bediening en gebruiksgemak

Wil je precies weten hoe zuinig de TKG 850 WP warmtepompdroger van Miele nou echt is? Met de EcoFeedback functie kun je het energieverbruik in detail bekijken. Zo kun je je waspatroon eventueel veranderen om nog economischer te kunnen drogen. Deze EcoFeedback geeft ook aan hoe vol het pluizenfilter zit, zodat je weet wanneer je dit moet vervangen. Al deze informatie wordt weergegeven op het fraaie en duidelijke display. Daarnaast stel je alle programma’s in functies in met de duidelijke en ergonomische knoppen, voor optimaal bedieningsgemak.

Motor, filter en onderhoud

De ProfiEco-motor met een permanente magneet in de aandrijving van de TKG 850 WP is praktisch onverslijtbaar. Deze krachtige aandrijving werkt uiterst efficiënt en zuinig. Door de toepassing van Miele’s EcoDry technologie blijft het filter en de warmtewisselaar gemakkelijk vrij van stof en pluis. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor een behoud van energiezuinigheid, doordat de lucht altijd optimaal kan circuleren.

Voor wie is deze Miele warmtepompdroger geschikt?

Is dit misschien wel de beste warmtepompdroger voor jou? Als je een flink budget hebt voor je wasdroger, dan kun je de Miele TKG 850 WP overwegen, want goedkoop in de aanschaf is deze hoogwaardige en uitgebreide warmtepompdroger niet. Maar voor die hoge aanschafprijs krijg je wel een wasdroger van absolute topkwaliteit, die nog vele jaren voor een lage energierekening en piekfijn gedroogde was zal zorgen. Als het voor jou de investering waard is, dan kun je in deze prijsklasse met een gerust hart kiezen voor dit topmodel warmtepomp droogkast van Miele.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TKG 850 WP warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A+++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Jeans, Zijde, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen