Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Heb je veel wasgoed, maar weinig plek om een wasrek neer te zetten? Dan kan het een slimme keuze zijn om een droger aan te schaffen. Maar het kiezen van een wasdroger is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn veel verschillende drogers te vinden op de markt, welke allemaal met andere functies komen. Zo ook de warmtepompdrogers. Deze energiezuinige drogers kunnen al het wasgoed binnen een korte tijd gedroogd hebben. Een van de mogelijkheden die je dan hebt, is de Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Wat deze te bieden heeft, lees je hier.

Miele TSD 443 WP EcoSpeedMiele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger

De Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger is een warmtepompdroger die zich kenmerkt door het energiezuinige label. Hierdoor ga je nooit veel geld kwijt zijn aan jouw energierekening. Wel zorgt deze droger er met behulp van de verschillende programma’s voor dat je zelf bepaalt hoe jouw wasgoed gedroogd wordt. Zo kun je ervoor zorgen dat er nooit meer kreukels in jouw was zitten of dat jouw wasgoed net droog genoeg is om te strijken of de kast in te gaan.

In de doos

 • Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger
 • Handleiding
 • Condensafvoerslang 1,6m
 • Geurflacon

Technische specificaties

 • Energielabel: A+++
 • Energieverbruik per jaar: 177 kWh
 • Droogcapaciteit: 8 kilogram
 • Programmaduur: 155 minuten
 • Geluidsniveau: 66 decibel
 • Aantal programma’s: 12
 • Bediening: Via draaiknop
 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 59,6 x 63,6 centimeter

Voor- en nadelen van de Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Deze energiezuinige wasdroger van Miele is een compacte wasdroger die ruim 8 kilogram kan drogen. Je hebt hierdoor een grote hoeveelheid was weggewerkt in slechts enkele uren. Dankzij het PerfectDry systeem en de vochtigheidssensoren zal de was daarbij nooit krimpen. Je hebt hierdoor altijd voldoende mogelijkheden voor jouw was.

Een nadeel in tegenstelling tot andere modellen van de fabrikant is dat je de Miele warmtepomp droogkast niet met een app kunt bedienen. Je zult hierdoor altijd in de buurt moeten zijn om de droger aan te zetten. Wel vind je op het bedieningspaneel verscheidene programma’s terug die jou hierbij kunnen helpen. Je bepaalt dus helemaal zelf of jouw was alleen droog is voor de strijk of dat het zo droog is dat het direct de kast in gaat.

Bediening en onderhoud van de Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger

De Miele warmtepompdroger kent een bediening via het bedieningspaneel. Hier vind je verschillende programma’s. Deze programma’s geven jou de gelegenheid om het wasgoed geheel naar wens te hebben. Het paneel is een draaiknop, waarnaast alle programma’s aangegeven staan. Je leest hierdoor direct welke er momenteel aan staat en kunt met een draai aan de knop alles instellen.

Wat betreft het onderhoud hoef je aan dit huishoudelijke apparaat gelukkig weinig te doen. Er zit namelijk een filter waar regelmatig pluis bij te vinden is. Dit moet daarom ook schoongemaakt worden. Ook is het goed om naar de afvoerslang te kijken, omdat ook hier nog wel eens vuil in kan komen te staan. Wanneer je dit regelmatig bijhoudt, kan er eigenlijk niets meer fout gaan en heb je altijd schoon en droog wasgoed tot jouw beschikking.

Conclusie Miele warmtepompdroger

Als je voor een laag bedrag een warmtepompdroger aan wilt schaffen, dan is de Miele TSD 443 WP EcoSpeed warmtepompdroger een goede keuze. Deze betaalbare warmtepompdroger is eenvoudig te bedienen, kent niet veel verrassingen en zal ervoor zorgen dat je jouw wasgoed niet meer door het hele huis hoeft te hangen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is de investering te maken. Daarna kun je weer jarenlang vooruit met het apparaat.