Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Er zijn veel verschillende drogers uitgebracht, die jou allemaal wat te bieden hebben. De wasdroger zorgt er namelijk voor dat jouw wasgoed razendsnel droog is, zonder dat je hiervoor een wasrek neer hoeft te zetten. Daarbij hebben verschillende fabrikanten ook speciale functies toegevoegd, die extra gebruiksgemak kunnen geven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Maar wat heeft deze jou eigenlijk te bieden?

Miele TSF 643 WP EcoSpeedMiele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger

Deze warmtepomp droger van Miele is een wasgoed droger met verschillende sensoren, waardoor de vochtigheid kan worden bekeken. Hierdoor stopt de droger automatisch wanneer de was droog is. Ook zal jouw wasgoed hierdoor niet krimpen. Het is tevens een apparaat waar je grotere wassen tegelijkertijd kunt draaien. Ideaal voor de gemiddelde gezinnen. Je hoeft dan alleen nog maar het goede programma te kiezen en de droger gaat voor jou aan de slag.

In de doos

 • Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger
 • Handleiding
 • Condensafvoerslang 1,6m
 • Geurflacon

Technische specificaties

 • Energielabel: A+++
 • Energieverbruik per jaar: 194 kWh
 • Droogcapaciteit: 8 kilogram
 • Programmaduur: 208 minuten
 • Geluidsniveau: 66 decibel
 • Aantal programma’s: 12
 • Bediening: Via bedieningspaneel
 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 59,6 x 63,6 centimeter

Voor- en nadelen van de Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Als je de voordelen van de warmtepompdroger van Miele ziet, ben je overtuigd. Voornamelijk het energielabel draagt hier een steentje aan bij. Met energielabel A+++ hoef je namelijk niet bang te zijn dat jouw energierekening veel omhooggaat als je hem dagelijks gebruikt. Met behulp van het PerfectDry systeem zal jouw wasgoed ook nooit meer krimpen. De droogkast schakelt namelijk automatisch uit wanneer de was droog is.

Daarbij is deze Miele wasdroger met EcoSpeed voorzien van een trommel waarmee tot 8 kilogram wasgoed gedroogd kan worden. De programma’s zijn eenvoudig in te stellen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je de droger, in tegenstelling tot andere modellen, niet vanaf een afstand kunt bedienen. Je zult dus wel in de buurt moeten zijn om het juiste programma in te schakelen. Wanneer jou dit niets uitmaakt, is het een nadeel om gelijk weer te vergeten.

Bediening en onderhoud van de Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Op de voorkant van de Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger zit een draaiknop waarmee de programma’s in te stellen zijn. Je hebt dan toegang tot 12 verschillende programma’s, waardoor je de droogstand aan kunt passen aan het textiel dat in de trommel zit. Zo kun je voor intensief gaan, maar ook kastdroog. De droger weegt dan zelf de hoeveelheid was en gaat direct aan de slag. Je hebt er gedurende het programma geen omkijken meer naar.

Wel moet je aan het einde van het programma de pluizenfilter van deze energiezuinige warmtepompdroger schoonmaken. Zo wordt de levensduur van de warmtepompdroger verlengd en voorkom je dat bij een volgend programma de pluizen weer op het wasgoed terechtkomen en kun je alles schoonhouden. Bekijk dan ook gelijk de andere filters, zodat je voorkomt dat er vuil achterblijft. Je wilt de levensduur namelijk zo lang mogelijk houden.

Conclusie Miele warmtepompdroger

Als je voorzien wilt zijn van een relatief goedkope warmtepompdroger die jarenlang jouw wasgoed kan drogen, kun je voor de Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepompdroger gaan. Deze warmtepompdroger is voorzien van verschillende sensoren en je kunt ervoor zorgen dat jouw wasgoed droog en fris is. Met behulp van de geurflacon ruikt het altijd schoon en is het alleen nog maar genieten. Met een kleine investering ben je daarom altijd goed uit en hoef je nooit meer een wasrek neer te zetten.