Miele warmtepompdroger

Miele is een Duitse fabrikant van huishoudelijke apparatuur uit vooral de bovenklasse. Dat is te merken aan de aanschafprijs, want je zal niet snel een Miele warmtepompdroger vinden voor onder de 900 euro, acties en aanbiedingen daargelaten. Voor die prijs koop je echter wel een apparaat dat de tand des tijds prima aankan. Van de hoogwaardige, koolborstelloze motor tot de geëmailleerde, vuil- en krasbestendige buitenkant, Miele wasdrogers zijn een klasse apart als het aankomt op bouwkwaliteit. Tel daarbij een aantal innovatieve functies op en je weet waarom Miele drogers zo populair zijn onder consumenten.

Over Miele

Het is geen toeval dat Miele, zoals veel andere fabrikanten van hoogwaardige huishoudelijke apparaten, haar wortels heeft in Duitsland. De spreekwoordelijke Duitse degelijkheid werkt ook door in alle apparaten van Miele, die ze al meer dan honderd jaar fabriceren. Maar met alleen een rijke geschiedenis blijf je natuurlijk niet succesvol: daarom richt Miele zich ook sterk op duurzaamheid en innovatie. De warmtepompdrogers van het Duitse concern zijn daar een goed voorbeeld van.

Warmtepompdrogers van Miele

Je moet dieper in de buidel tasten voor een wasdroger van Miele dan een alternatief van de concurrent, maar dan heb je ook een apparaat wat je gedurende de volle levensduur optimaal kunt gebruiken. Miele doet ook bij de gunstiger geprijsde modellen geen concessies aan de kwaliteit. Dat merk je aan een zo goed als onderhoudsvrij apparaat dat niet snel slijt en zeer energiezuinig werkt en dat blijft doen. Wil je dus zorgeloos kunnen drogen met aandacht voor je portemonnee en het milieu in stroomverbruik, en vind je kwaliteit erg belangrijk, dan past een Miele warmtepompdroger goed bij jou.

Perfect Dry

Miele’s Perfect Dry is het geheel van sensors om informatie over het wasgoed te verzamelen. De hoeveelheid vocht die nog aanwezig is in je kleding, bepaalt zo hoe lang het droogprogramma nog duurt. Het programma gaat net zolang door tot de gewenste droogtegraad is bereikt: niet korter en niet langer. Zo hoef je nooit meer je was extra te drogen omdat het programma te kort was en loop je geen risico op krimp omdat de was te lang droog in de warme lucht heeft gezeten. Je was wordt precies, perfect droog.

FragranceDos

Gebruik je wel eens droogtrommeldoekjes voor een lekker fris ruikende was? Miele tilt dit principe naar een compleet nieuw niveau met het FragranceDos systeem. Je hoeft niet langer een doekje bij de was te doen (en dit na het drogen ook weer terug te vinden), maar je voegt gewoon een speciale capsule toe aan een apart reservoir. Hiermee krijgt je wasgoed een heerlijk luchtje dat zeker twee dagen of langer blijft hangen. Zo ruikt je kledingkast lekker fris en jij ook als je meteen de schone kleren aantrekt.

SteamFinish

Minder strijken en efficiënt inzetten van condenswater: SteamFinish van Miele slaat twee vliegen in een klap. Een gedeelte van het condenswater wordt in de warmtepomp droger omgezet in stoom, als je het programma “gladstomen” kiest. Let op: je kunt maar 1 kilo wasgoed per keer stomen. Het resultaat is wasgoed dat nog minder gekreukt is en dus hoef je minder te strijken als je SteamFinish gebruikt. Je vindt SteamFinish op een aantal van de modellen uit de bovenklasse van Miele warmtepompdrogers.

SoftCare trommel

De trommel van iedere warmtepomp droogkast is het punt dat het meest in contact komt met de was. Je zou denken dat het niet veel uitmaakt, maar een slecht vormgegeven trommel kan op den duur voor schade en slijtage aan je kleding zorgen. Miele voorkomt dat door de trommels van de wasdrogers aan de binnenkant te voorzien van een SoftCare honingraatstructuur. Door deze structuur, de milde luchtstroom en de gecontroleerde trommelbeweging, is het alsof je wasgoed zachtjes op een luchtkussentje zweeft, in plaats van op een harde, effen trommelwand.

Onderhoudsvrije warmtewisselaar

De condensor/warmtewisselaar is een punt in iedere warmtepomp- of condensdroger waar pluis en vuil een kans heeft om de luchtstroom te blokkeren. Bij condensdrogers is het dan ook belangrijk om de condensor altijd goed schoon te maken en vrij te houden van stof. Bij warmtepompdrogers is dit meestal lastiger, omdat de condensor op een moeilijker te bereiken plek zit. Gelukkig is een Miele wasdroger in staat om zelf zijn warmtewisselaar te reinigen. Deze worden tijdens een wasbeurt doorgespoeld, zodat stof en vuil geen kans krijgen om zich af te zetten. Het resultaat is een onderhoudsvrije warmtewisselaar en een droger die altijd zuinig blijft presteren.

A++ warmtepompdrogers van Miele

Miele warmtepompdrogers zoals de Miele TSJ 663 WP Eco zijn superzuinig, en beginnen bij het A++ label. We lichten er hier drie modellen uit die aantrekkelijker geprijsd zijn dan de meer zuinige A+++ modellen. Dit zijn de best verkochte wasdrogers van Miele met een A++ label, en blinken allemaal uit in de hoge bouwkwaliteit, goede afwerking en comfortabele gebruiksmogelijkheden.

Miele warmtepompdroger type TDB 130 WP

De Miele TDB 130 WP warmtepomp droogkast is een compacte droger met een capaciteit van 7 kg. Dat is iets minder dan de meeste drogers, maar nog steeds genoeg voor met z’n tweeën of met kleine kinderen. De prijsstelling en robuuste afwerking zijn belangrijke pluspunten van deze droger. Daarnaast kun je hem rechtstreeks aansluiten op een waterafvoer en per droogbeurt een heerlijk ruikende FragranceDos capsule toevoegen, voor een fris ruikende was als resultaat.

Belangrijkste eigenschappen van de TDB 130 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 7 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

Miele warmtepompdroger type TDD 120 WP

Als je een iets ruimere trommel nodig hebt dan 7 kg, dan is de TDD 120 WP een goede optie. De afwerking is prima in orde en er past net een kilo meer aan was in, dus hij is beter geschikt voor grotere gezinnen. Hij blinkt echter niet uit in snelheid en je moet rekening houden met droogtijden van meer dan 2.5 uur. Als dat geen bezwaar is, is deze Miele warmtepompdroger een goede keuze voor jarenlang droogplezier.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TDD 120 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Eco, Wol, Kort, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Overhemden

Miele warmtepompdroger type TDD 130 WP

De TDD 130 WP wasdroger is een interessante variant in het middensegment van Miele warmtepompdrogers. Hij heeft namelijk een aantal speciale programma’s aan boord voor bijvoorbeeld spijkerbroeken/jeans en overhemden. Daarnaast beschikt het toestel ook over het FragranceDos systeem waarmee je je wasgoed lekker laat ruiken, door tijdens het drogen een speciale geurcapsule toe te voegen.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TDD 130 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Jeans, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Extra droog, Overhemden, Strijkdroog

A+++ warmtepompdrogers van Miele

In de zuinigste energieklasse, A+++, blinkt Miele uit met modellen die qua energiezuinigheid tot het uiterste gaan. Bovendien zijn dit vaak modellen uit de topklasse, die een aantal interessante functies aan boord hebben, zoals SteamFinish voor minder strijken, en EcoInsight waarmee je nauwkeurig het verbruik van de warmtepompdroogkast in de gaten houdt. Een goed verkocht model is bijvoorbeeld de Miele TKG 840 WP.

Miele warmtepompdroger type TMG 840 WP

De TMG 840 WP warmtepomp droogkast is een absolute hoogvlieger voor een perfect droogresultaat. Hij is dankzij de efficiënte en hoogwaardige aandrijving ongekend zuinig. Deze droger is voorzien van alle extra’s die Miele in haar warmtepompdrogers heeft, zoals het FragranceDos geursysteem, SteamFinish voor minder strijken en EcoInsight voor een gedetailleerd inzicht in het verbruik. Het enige bezwaar is dat het normale droogprogramma bij volle belading erg lang kan duren: tot 169 minuten.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TMG 840 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Jeans, Zijde, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

Miele warmtepompdroger type TKG 850 WP

De TKG 850 WP wasdroger biedt zo’n beetje alle voordelen die de TMG 840 WP ook aan boord heeft, maar is net een fractie sneller. Vind je de lange droogtijd van de TMG 840 WP dus een bezwaar, dan zal je beter af zijn met de TKG 850 WP warmtepomp droogkast, die er bij volle belading bijna een kwartier sneller is. Daarnaast zijn beide modellen met 64 dB aan geluidsproductie erg stil.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TKG 850 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Jeans, Zijde, Katoen, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Sportkleding, Strijkdroog, Verfrissen

Miele warmtepompdroger type TWE 620 WP

De TWE 620 WP mag dan iets minder luxe zijn afgewerkt (je hebt bijvoorbeeld geen glazen deur met deze droger en ook de SteamFinish functie mist), de kwaliteit is nog steeds uitstekend, en de prijs is een stuk gunstiger. Het is dus zeker een uitstekende keuze in het A+++ segment.

Belangrijkste eigenschappen van de Miele TWE 620 WP warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Eco, Wol, Kort, Katoen, Delicaat, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Overhemden, Strijkdroog

Overige modellen Miele warmtepompdrogers