Samsung DV70M5020QW warmtepompdroger

Samsung DV70M5020QW warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een aangenaam geprijsde wasdroger die energiezuinig is? Een droger als de Samsung DV70M5020QW is dan een prima optie. Deze Samsung A++ warmtepompdroger heeft een aantal prettige functies waar je gebruik van kunt maken en daarnaast is ook de prijs aantrekkelijk. Vergeleken met een aantal andere drogers in hetzelfde prijssegment heeft dit model zeker meer te bieden. Hier ontdek je wat deze warmtepompdroger voor jou kan betekenen.

Samsung DV70M5020QW overzicht

De Samsung DV70M5020QW is een droger die je voor 494 euro kunt bestellen. Deze warmtepomp droger is een ideale keus wanneer je alleen woont of met twee personen gebruik wilt maken van de droger. Het apparaat past perfect in kleinere ruimtes: de droger stoot niet meer vocht uit dan 10%. Dit is een vereiste wanneer je een droger in een kleine ruimte wilt plaatsen, in verband met de vorming van schimmel. Met deze warmtepomp droger heb je daar dus geen last van.

In de doos

 • Samsung DV70M5020QW
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Samsung DV70M5020QW

Wil je deze warmtepompdroger van Samsung zelf installeren? Dit doe je gemakkelijk zelf met behulp van de meegeleverde handleiding. Toch hoef je dit in de meeste gevallen niet zelf te doen en hoort het installeren van de droger bij de service van webshops. Het aansluiten van de machine laat je dus bij voorkeur over aan de leveranciers van de webshop.

Technische specificaties

Samsung DV70M5020QW warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: tot 2 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 48,53
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Samsung DV70M5020QW

De Samsung DV70M5020QW is gemakkelijk te bedienen. Zodra je de was in de trommel hebt gedaan sluit je de deur en kun je met de draaiknop naast het scherm een programma selecteren. Vervolgens zie je op het scherm wat je gekozen hebt en kun je hier ook op start drukken. Met 14 droogprogramma’s kun je onder andere jouw delicate kleding of beddengoed gemakkelijk drogen. Voor extra fris ruikende kleding stel je de verfris functie in. Ook heeft de Samsung droger een condensor die zichzelf gedeeltelijk reinigt. Dit betekent dat je zelf ook nog het een en ander aan onderhoud moet verrichten bij het toestel. Zo is het in ieder geval belangrijk om na afloop van een droogprogramma het pluizenfilter te reinigen. Zo behoud je niet alleen de energiezuinigheid van de droger maar ook de levensduur.

Voor- en nadelen van de Samsung DV70M5020QW

De warmtepomp droogkast heeft een aantal grote voordelen. Onder andere de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. Je krijgt een duurzame A++ droger met veel mogelijkheden en handige functies. Verder beschikt het huishoudelijke apparaat over kinderbeveiliging en kun je kiezen voor de startuitstel-functie waarmee je in de daluren kunt drogen. Zo bespaar je nog meer energie. Zijn er ook nadelen aan de Samsung wadroger? Een van de mogelijke minpunten is dat de condensor niet volledig zelfreinigend is. Dit betekent dat je wat meer tijd moet besteden aan het onderhoud van de droger. Wanneer dit voor jou een groot minpunt is kun je op zoek gaan naar een droger met een volledig zelfreinigende condensor.

Conclusie Samsung warmtepompdroger

Een droger nodig die je in een kleine ruimte kunt plaatsen? Dan is deze goedkope wasdroger van Samsung, met een lage vochtuitstoot, een goede kandidaat. Voor een huishouden van 1 of 2 personen is deze warmtepompdroger in ieder geval een aanrader vanwege het gebruiksgemak en de vele extra functies.