Samsung DV80M5010QW warmtepompdroger

Samsung DV80M5010QW warmtepompdrogerSamsung DV80M5010QW warmtepompdroger kopen? | De Samsung DV80M5010QW is niet de allerzuinigste droger die Samsung in het assortiment heeft, maar dat scheelt niet veel. Met het label in de A++ energieklasse ben je nog steeds erg weinig kwijt aan jaarlijkse energiekosten voor deze warmtepompdroger. De capaciteit is 8 kg, behoorlijk dus om de was van een 3 tot 5 personen tellend gezin te doen. Dankzij het trillingvrije ontwerp maakt de machine niet meer dan 65 dB aan geluid en is dus relatief stil.

In het kort

Deze DV80M5010QW warmtepompdroger van Samsung is aantrekkelijk geprijsd, zuinig en stijlvol vormgegeven. Een wasdroger staat niet vaak in het zicht, maar het is mooi meegenomen als er een beetje aan het design is gedacht. Dat design werkt overigens ook door aan de binnenkant: zo is de trommel speciaal vormgegeven om je wasgoed optimaal te beschermen. Het bedieningspaneel werkt intuïtief en is duidelijk en overzichtelijk vormgegeven. Daardoor is het een prima keuze voor de doorsnee gebruiker.

Mogelijkheden van de Samsung DV80M5010QW warmtepompdroger

Met de Samsung DV80M5010QW droger ben je in staat om al je wasgoed te kunnen drogen. Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding harder slijt door de speciaal vormgegeven binnenkant van de trommel, en de milde luchtstroom die op een lagere temperatuur je wasgoed droogt. De DV80M5010QW is makkelijk te onderhouden en fijn in het dagelijks gebruik. En als je beschikt over een vrije waterafvoer, kun je de droger daar op aansluiten, zodat je niet steeds de condensbak hoeft te legen.

Gebruikte technologieën

De lucht wordt in de Samsung DV80M5010QW warmtepomp droogkast verwarmd en gecirculeerd op basis van het gekozen programma. Daarnaast wordt bij begin en tijdens het draaien de vochtigheid in de gaten gehouden. Op basis van deze informatie bepaalt de warmtepomp droger zelf hoeveel energie en tijd hij nog nodig heeft om het programma af te maken. Dit slimme, efficiënte systeem noemt Samsung OptimalDry. Drogen met deze technologie is beter voor je was en zuiniger in energieverbruik dan conventionele drogers.

Geschikt voor welke kleding?

Of je nu je favoriete, wollen trui wilt drogen, een stapel handdoeken of de overhemden voor werk: iedere soort textiel is veilig in de DV80M5010QW droger van Samsung. Je kunt je kleding strijkdroog, kastdroog of extra droog maken en kiezen voor speciale programma’s voor specifieke soorten textiel of bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed. Dankzij OptimalDry wordt alles op de juiste temperatuur gedroogd, zodat het niet krimpt. En met de antikreukfase en een uitgestelde start voorkom je dat je wasgoed gaat kreuken door na het drogen stil te liggen.

Energie en prestaties

Deze warmtepompdroger blaast warme lucht niet uit zoals een conventionele luchtafvoerdroger, maar haalt het vocht eruit als condens. Daardoor kan de verwarmde lucht meer dan een keer gebruikt worden en gaat er geen energie verloren. Deze wasdroger heeft dan ook niet voor niets een A++ energielabel. De machine stopt automatisch als het wasgoed de ingestelde droogtegraad heeft bereikt, zodat hij nooit langer draait dan nodig. Dat zorgt ook voor kleding die langer goed en in de juiste vorm blijft.

Bediening en gebruiksgemak

De Samsung DV80M5010QW droger hoef je niet meteen te laten draaien als je deze hebt volgeladen. Door de uitgestelde start kun je deze van 3 tot 19 uur van tevoren al inladen en de was is dan op het tijdstip dat jij wilt droog. Zo voorkom je dat de was lang droog stil ligt in de droger en gaat kreukelen, of kun je voordeliger in de daluren je was drogen. Het bedienen van de droger met warmtepomptechniek en het kiezen van het juiste programma doe je bij de Samsung DV80M5010QW warmtepompdroogkast met stijlvol vormgegeven en eenvoudig te bedienen knoppen.

Motor, filter en onderhoud

Deze warmtepompdroger van Samsung is speciaal vormgegeven om trillingen tot een minimum te reduceren. Daarom heeft de zijkant een aantal concentrische ringen: deze vangen de vibraties op. Deze vibratiereductie zorgt voor minder lawaai en minder slijtage aan motor en trommel. De droger zal ook niet zo snel aan de wandel gaan. Het filter is een 2-in-1 systeem waardoor je het gemakkelijk schoon kunt houden. Dit systeem zorgt voor een langere levensduur zonder dat het energieverbruik toeneemt.

Voor wie is de Samsung warmtepompdroger geschikt?

Op het eerste gezicht lijkt de Samsung DV80M5010QW niet erg bijzonder, maar dat is schijn. Je zult binnen de kortste keren versteld staan van de prestaties op het gebied van drogen. Vooral als je behoefte hebt aan degelijke kwaliteit en een uitgebreid aantal opties is het een goede keuze. Er zijn modellen met meer opties en/of een hogere mate van energiezuinigheid, maar in deze prijsklasse is de Samsung DV80M5010QW een prima keuze. Bovendien is de vormgeving erg fraai en past de droogkast goed in een design huishouden.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV80M5010QW warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch