Samsung DV80M5210QW warmtepompdroger

Samsung DV80M5210QW warmtepompdrogerSamsung DV80M5210QW warmtepompdroger kopen? | Als je een erg zuinige wasdroger zoekt, zit je bij Samsung goed. De DV80M5210QW heeft energieklasse A+++, het hoogste label wat zuinigheid betreft. Daarnaast heb je de keuze uit maar liefst 14 programma’s om verschillende soorten was te drogen: katoen, wol, fijne stoffen bijvoorbeeld. Je kunt er tot 8 kg per droogbeurt in laden en daarmee de was drogen voor een gezin van 3 tot 5 personen. Deze warmtepompdroger heeft allerlei slimme functies aan boord om je was niet alleen goed, maar ook veilig te drogen.

In het kort

Zuinigheid is het voornaamste pluspunt van de Samsung DV80M5210QW wasdroger. Het is ook een hoogwaardige en stijlvol vormgegeven droger die laat zien dat Samsung met recht een plaatsje heeft in de markt voor warmtepompdrogers. Het is een prima wasdroger met een aantrekkelijke aanschafprijs voor de mate van energiezuinigheid en meer dan voldoende mogelijkheden voor je dagelijkse of wekelijkse behoefte aan was drogen. Het apparaat droogt met een minimum aan trillingen en zonder te veel warme lucht of energie te verbruiken. Een goede keuze voor als je een degelijke en zeer zuinige wasdroger zoekt.

Mogelijkheden van de Samsung DV80M5210QW warmtepompdroger

De Samsung wasdroger is uitgerust met OptimalDry technologie. Dat betekent onder andere dat de warmtepompdroger automatisch zal stoppen als de gewenste droogtegraad is bereikt. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig warme lucht en dus energie, wordt verspild. Ook is het veiliger voor je kleding: als deze onnodig wordt verhit, zal deze eerder krimpen. Dit resultaat bereikt de DV80M5210QW droger door continu de vochtigheid en temperatuur te meten en daar het droogprogramma op bij te stellen.

Gebruikte technologieën

Het geheel van sensoren, regulatie van de luchtstroom en trommelbewegingen, en temperatuuraanpassingen noemt Samsung OptimalDry. Met OptimalDry is de DV80M5210QW warmtepompdroger van Samsung in staat om alle soorten was te drogen met optimale bescherming en een goed resultaat. Daarnaast zit er een slim 2 in 1 filtersysteem in deze wasdroger, wat ervoor zorgt dat je pluis makkelijk kunt verwijderen. De warmtewisselaar raakt niet verstopt en de energieprestaties van de warmtepomp droogkast blijven op niveau.

Geschikt voor welke kleding?

Door het OptimalDry systeem is het geen enkel probleem om naast gewoon katoen en synthetische stoffen, ook delicatere kledingstukken te drogen. Wol en zijde worden op een lage temperatuur voorzichtig gedroogd. De trommel is speciaal vormgegeven om je kleding te beschermen, welk programma je ook kiest. Bovendien kun je met de AirWash functie kleding ook even opfrissen. Handig als je kleding vies ruikt door bijvoorbeeld koken, maar nog niet in de was hoeft.

Energie en prestaties

De energieprestaties van de Samsung DV80M5210QW warmtepompdroger zijn in de hoogste klasse. Het label, A+++, betekent dat deze wasdroger zo min mogelijk energie verbruikt als maar mogelijk is. Het condensatievermogen is niet uitmuntend, dus je kunt deze warmtepomp droger beter niet in een te kleine ruimte plaatsen. Maar als je zorgt voor voldoende doorluchting, zoals op zolder, is de wasdroger tot grote prestaties in staat. Hij is niet supersnel, maar kan wel de droogtijd afstemmen op basis van de informatie die de slimme sensors verzamelen. Zo verspil je geen energie met het drogen.

Bediening en gebruiksgemak

De Samsung DV80M5210QW warmtepomp droogkast heeft een groot aantal programma’s om uit te kiezen. Al deze programma’s vindt je duidelijk aangegeven met een tekstlabel naast een draaiknop. De opvangbak voor condens heeft een duidelijke indicator, zodat je precies ziet hoeveel vocht er inzit en wanneer je deze leeg moet maken. Ook is er een alarm voor een volle condensbak en voor de filters: het Filter Clean Alarm. Zo weet je wanneer het tijd is om het filter schoon te maken.

Motor, filter en onderhoud

Het slimme filtersysteem combineert 2 filters in 1. Daardoor voorkom je dat er pluis in de warmtewisselaar komt. Deze raakt dus niet verstopt en dat zorgt ervoor dat het energieverbruik niet oploopt. Als de lucht optimaal blijft circuleren kost dat minder energie. De warme lucht wordt gecirculeerd en de condens die eruit komt, afgevoerd in een opvangbak, of met een slang. Daarnaast is de behuizing vormgegeven met concentrische ringen, om trillingen tegen te gaan. Dit zorgt voor een aangenaam laag geluidsniveau, en beschermt de motor en trommel tegen slijtage.

Voor wie is de Samsung warmtepompdroger geschikt?

Het is misschien niet het belangrijkste argument voor een wasdroger, maar de Samsung DV80M5210QW is erg fraai vormgegeven, en ziet er strak uit. Als je dus waarde hecht aan een beetje goed design in je huishoudelijke apparatuur, is de DV80M5210QW absoluut het overwegen waard. Sowieso is het geen miskoop, want de prestaties zijn meer dan adequaat en met het energielabel van A+++ zal niemand ontevreden zijn. Zeker niet voor een warmtepomp droger in deze prijsklasse.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV80M5210QW warmtepompdroger

  • Max. vulgewicht: 8 kg
  • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
  • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
  • Energielabel: A+++
  • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch, Verfrissen