Samsung DV90M5000QW warmtepompdroger

Samsung DV90M5000QW warmtepompdroger

Is het tijd om een nieuwe, energiezuinige droger aan te schaffen? Zo min mogelijk energie gebruiken wordt steeds belangrijker en dit geeft je ook de mogelijkheid om geld te besparen. Daarnaast ben je ook bewuster bezig met het milieu. Een wasdroger als de Samsung DV90M5000QW is niet alleen lekker ruim voor jouw grotere huishouden, maar zorgt met allerlei handige functies ook voor extra gebruiksgemak. Hier vind je alle informatie, voor- en nadelen van deze Samsung wasdroger.

Samsung DV90M5000QW overzicht

De Samsung DV90M5000QW is een relatief betaalbare droger van Samsung die vooral ideaal is voor grotere gezinnen. Deze droger is met energieklasse A++ niet de meest energiezuinige op de markt, maar is ook zeker niet een van de mindere modellen. Je kunt met dit apparaat profiteren van onder andere het OptimalDry systeem met vochtigheidssensoren die voorkomen dat je wasgoed krimpt. Wanneer de was droog is zal het toestel automatisch stoppen zodat er geen energie verspild wordt.

In de doos

 • Samsung DV90M5000QW
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Samsung DV90M5000QW

Het installeren van de warmtepompdroger is iets wat je over het algemeen niet zelf hoeft te doen. De meeste webshops bieden aan dit voor je te doen als extra service. Hiermee willen zij een streepje voor creëren op de concurrent. In enkele gevallen komt het voor dat je de installatie wel zelf op je moet nemen. In dit geval kun je met de handleiding aan de slag gaan. Hier staat alles in om zelf het apparaat te kunnen installeren.

Technische specificaties

Samsung DV90M5000QW warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: gezin met 3 of meer kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,34 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Samsung DV90M5000QW

De Samsung DV90M5000QW is makkelijk te bedienen en dit draagt dan ook zeker bij aan het gebruiksgemak van deze droger. Je kunt een grote hoeveelheid was in de trommel doen dankzij de inhoud van 9 kg. Daarna sluit je de deur en selecteer je met de draaiknop het gewenste programma. Vervolgens druk je op start en begint de droger met het gekozen programma. Dankzij het OptimalDry systeem zal je wasgoed niet krimpen tijdens het drogen. Het apparaat heeft daarnaast een zelfreinigende condensor en dat houdt in dat het grootste deel van het onderhoud zelf wordt gedaan door de droger. Dit scheelt jou veel tijd! Daarnaast is het wel belangrijk om regelmatig de pluizenfilter schoon te maken, dit doe je bij voorkeur na afloop van ieder droogprogramma.

Voor- en nadelen van de Samsung DV90M5000QW

Het grootste voordeel van de warmtepompdroger is de beschikbare ruimte in de trommel. Vooral wanneer je een groter huishouden hebt is het erg aantrekkelijk om deze droger te kiezen. Verder is de droger voorzien van handige systemen die je was niet laten krimpen. Ook stop de warmtepompdroger automatisch zodra je was droog is. Zo verspil je geen onnodige energie. Hoewel de wasdroger met warmtepomptechniek met een trommelinhoud van 9 kg ruimte biedt aan veel was, zorgt dit ook voor een minpunt. De droger doet er ruim drie uur over om een volle trommel te drogen. Hiermee behoort het tostel niet tot de snelste drogers.

Conclusie Samsung warmtepompdroger

De Samsung DV90M5000QW is niet de meest energiezuinige droger in het assortiment van Samsung, maar daarvoor in de plaats krijg je veel terug. Zo kun je onder andere genieten van handige functies en extra ruimte voor veel was. Voor grotere gezinnen is de machine zeker een prima aanvulling.