Samsung DV90M6200CW/EN warmtepompdroger

Samsung DV90M6200CW/EN warmtepompdroger

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het aanschaffen van een energiezuinige droger. Het is algemeen bekend dat je met een A+++ warmtepompdroger veel geld kunt besparen op jaarbasis. Zo wordt kleding drogen in de droger een stuk aangenamer en goedkoper. En wanneer je ook nog op zoek bent naar een goede droger van een merk dat al jaren goed staat aangeschreven, is de Samsung DV90M6200CW/EN een van de opties. Deze wasdroger van Samsung heeft alles wat je in een droger zoekt. Geldt dat ook voor jou? Daar kom je hier achter!

Samsung DV90M6200CW/EN overzicht

Met de Samsung DV90M6200CW/EN haal je een duurzame A+++ warmtepompdroger in huis waarmee je jouw kleding kunt drogen. Vooral wanneer het huishouden uit meer dan 5 personen bestaat wil je graag een droger met een ruime trommelinhoud. Dat is precies wat je krijgt met dit toestel. De trommelinhoud van 9 kg zorgt ervoor dat grotere hoeveelheden wasgoed in één keer gedroogd kunnen worden. Ook het OptimalDry systeem van Samsung is van waarde: je kleding komt nooit gekrompen uit de droger.

In de doos

 • Samsung DV90M6200CW/EN
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Samsung DV90M6200CW/EN

Het installeren van de wasdroger hoef je als het goed is niet zelf te doen. Vrijwel alle webshops bieden de installatie van drogers aan als extra service en daar kun jij van profiteren. Wanneer de droger bij jou thuis wordt afgeleverd, wordt deze ook direct op de goede plek gezet en geïnstalleerd. Mocht je het toch zelf doen, dan is de handleiding hiervoor nodig. Hier vind je alle informatie over het installeren en gebruik van het huishoudelijke apparaat.

Technische specificaties

Samsung DV90M6200CW/EN warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 42,32 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Samsung DV90M6200CW/EN

De Samsung DV90M6200CW/EN heeft een eenvoudig bedieningspaneel dat je snel onder de knie krijgt. Je opent de deur en stop de was in de trommel. Vervolgens sluit je de deur en kies je het benodigde programma. Er zijn speciale programma’s voor sportkleding, beddengoed en meer. Zo kies je altijd het juiste programma voor je was. Na het selecteren van het programma met de draaiknop druk je op start. De warmtepomp droogkast gaat direct van start. Het OptimalDry systeem van het apparaat zorgt ervoor dat je kleding niet krimpt tijdens het drogen. Daarnaast is het redelijk eenvoudig om de Samsung wasdroger te onderhouden. De condensor is zelfreinigend waardoor je hier vrijwel geen onderhoud aan hebt. Hiermee wordt het grootste gedeelte van het onderhoud aan de warmtepompdroger weggenomen. Dit scheelt je dus veel tijd. Het reinigen van de pluizenfilter is wel een belangrijke taak die je regelmatig moet voltooien.

Voor- en nadelen van de Samsung DV90M6200CW/EN

Deze A+++ wasdroger van Samsung heeft een aantal belangrijke voordelen, waaronder de energiezuinigheid. Daarnaast is ook de ruime trommel een groot pluspunt, vooral voor grotere huishoudens. Je kunt dus meer was tegelijk in de droger stoppen. Verder is het toestel uitgerust met een aantal handige functies zoals het OptimalDry systeem. Is de kleding droog genoeg? Dan stopt de droger automatisch en verspil je dus niet onnodig energie. Heeft de Samsung warmtepomp droger dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat een volle trommel er met 3 uur relatief lang over doet om de was te drogen. Het is dan aantrekkelijker om kleinere hoeveelheden was tegelijk te drogen, maar dan zijn er ook nog andere goed geprijsde drogers die wel minder tijd nodig hebben voor het drogen van een volle trommel.

Conclusie Samsung warmtepompdroger

Wanneer je energiebesparing hoog in het vaandel hebt staan is de Samsung DV90M6200CW/EN zeker een goede keus. Deze A+++ droger heeft onder andere een startuitstel functie waarmee je kunt instellen dat de droger in de daluren pas aangaat en dus nog meer energie kunt besparen. Ook voor grotere huishoudens is deze droger zeker aan te raden, hoewel de lange droogtijd wel een aandachtspunt blijft.