Samsung DV90N8289AW/EN warmtepompdroger

Samsung DV90N8289AW/EN warmtepompdroger

Een wasdroger moet vandaag de dag niet alleen de was drogen, maar ook voorzien zijn van allerlei extra functies. Zo wordt het jou nog makkelijker gemaakt. Een goede droger is daarnaast ook energiezuinig. Ben jij op zoek naar een duurzame A+++ droger van een vooraanstaand merk? Dan is de Samsung DV90N8289AW/EN zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Deze droger heeft handige functies en is daarnaast met de Smart Control app te bedienen.

Samsung DV90N8289AW/EN overzicht

De Samsung DV90N8289AW/EN is een van de hoger geprijsde wasdrogers uit het assortiment van Samsung. Maar daar krijg je wel veel voor terug. Zo is de gebruiksvriendelijkheid van deze droger groot: met de Smart Control app bedien je de droger waar en wanneer je wilt. Ook is de droger voorzien van het OptimalDry systeem met vochtigheidssensoren die voorkomen dat je was krimpt. Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat de Samsung DV90N8289AW/EN energieklasse A+++ is en hierdoor tot de meest energiezuinige modellen van dit moment behoort.

In de doos

 • Samsung DV90N8289AW/EN
 • Condensafvoerslang
 • Handleiding

Installatie van de Samsung DV90N8289AW/EN

Het komt tegenwoordig bijna nooit meer voor dat je een droger zelf moet installeren. Toch zit er altijd een handleiding bij waarmee je toch zelf aan de slag kunt gaan met het aansluiten van de warmtepompdroger. In de meeste gevallen zal de installatie worden uitgevoerd door de leverancier van de webshop waar je de wasdroger gekocht hebt, als onderdeel van de service.

Technische specificaties

Samsung DV90N8289AW/EN warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: gezin met drie of meer kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 44,69
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Samsung DV90N8289AW/EN

De Samsung DV90N8289AW/EN is makkelijk te bedienen met de draaiknop. Zo selecteer je het gewenste programma nadat je de was in de droger hebt gedaan. Er zijn diverse droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen, waaronder voor beddengoed en wollen kleding. De Samsung DV90N8289AW/EN is daarnaast ook via de Smart Control app te bedienen. Zo kun je de wasdroger altijd aan- en uitzetten met je smartphone, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Verder is deze wasdroger van Samsung makkelijk te onderhouden dankzij de zelfreinigende condenser. Dit bespaard je al een hoop tijd en zorgt ervoor dat je zelf niet veel hoeft te doen om de droger schoon te houden. Wel is het belangrijk om de pluizenfilter na een droogprogramma te reinigen. Zo behoud je de lange levensduur van je wasdroger.

Voor- en nadelen van de Samsung DV90N8289AW/EN

Hoewel je wellicht niet veel voelt voor de wat meer luxe modellen van Samsung, is het gebruiksgemak van deze warmtepomp wasdroger zeker een groot voordeel. Het bedienen met de app, het OptimalDry systeem en de vele programma’s bieden je heel wat mogelijkheden. Daarnaast heb je ook een snelprogramma van 35 minuten waarmee je jouw favoriete kledingstuk snel kunt drogen. Verder is dit model zeer energiezuinig en ben je verzekerd van geldbesparing. Een nadeel van de droogast is dat een volle trommel er redelijk lang over doet om volledig droog te worden. Dit komt met name door de lage temperatuur die wordt gebruikt bij het drogen van de was. Deze langere droogtijd zorgt wel weer voor een lagere energieverbruik.

Conclusie Samsung warmtepompdroger

De Samsung DV90N8289AW/EN is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede droger met alles erop en eraan. Ga je even weg voor een boodschap? Met de wasdroger app zet je het apparaat snel op pauze. Maar geef je verder niets om deze extra functies? Dan zijn er ook goedkopere modellen van Samsung op de markt met dezelfde trommelinhoud van 9 kg.