Samsung warmtepompdroger

De Koreaanse tech gigant ken je vast van hun mobiele telefoons, tablets en televisies. Maar naast elektronica gericht op communicatie en entertainment, vindt Samsung ook steeds vaker een plekje in het huishouden. Allerlei huishoudelijke apparatuur en keukenhulpjes zijn van de makelij van Samsung. Ook op het gebied van wasmachines en wasdrogers doen ze inmiddels aardig mee. Een warmtepompdroger van Samsung biedt goede kwaliteit, slimme connectiviteit met de Smart Check app en een hoge mate van bedieningsgemak en gebruiksvriendelijkheid.

Over Samsung

Samsung, en dan om precies te zijn Samsung electronics, is steeds bezig om het aanbod aan consumentenelektronica uit te breiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze een aanbod aan wasmachines, drogers en warmtepompdrogers hebben. Ze gaan dan wel niet zo ver terug in de tijd als andere fabrikanten, maar dat maken ze meer dan goed met slimme innovaties en toekomstgerichtheid. Het merk staat voor een gegarandeerd goede kwaliteit en kan zich meten met andere fabrikanten van huishoudelijke apparatuur.

Warmtepompdrogers van Samsung

Als je een warmtepompdroger van Samsung koopt, ben je verzekerd van een degelijk apparaat dat zeer zuinig omspringt met energie en je was goed droog maakt. Samsung heeft de techniek van een warmtepompdroger voorzien van slimme snufjes met de nadruk op gebruiksgemak. Zo weet je precies welke programma’s je moet kiezen en wanneer je de condens-opvangbak moet legen of het filter moet schoonmaken. Met een speciale app krijg je overal meldingen van de status van je droger. Door dit soort innovaties is een Samsung warmtepompdroger klaar voor de toekomst.

OptimalDry

Het bedrijf heeft speciaal voor haar warmtepompdroogkasten OptimalDry ontwikkeld. OptimalDry meet continu de vochtigheid en temperatuur in de droger met slimme sensoren. Zo weet de warmtepomp droger hoe lang hij nog moet doorgaan met het gekozen programma. Dat voorkomt dat je was te heet of te lang wordt gedroogd en daardoor beschadigt of gaat krimpen. Maar dat is niet het enige dat OptimalDry doet. Ook de status van de warmtewisselaar wordt goed in de gaten gehouden. Zo weet je wanneer je deze moet reinigen.

2-in-1 filtersysteem

Samsung warmtepompdrogers hebben een uniek, geavanceerd 2-in-1 filter. De dubbele filterlaag filtert ook voor de warmtewisselaar, die dus geen apart, eigen filter nodig heeft. Zo blijft de warmtewisselaar optimaal presteren. Door de slimme monitoring hoef je niet zelf in de gaten te houden wanneer je dit filter moet schoonmaken: de droger geeft je vanzelf een seintje. Dankzij dit filtersysteem krijgt pluis geen kans, en blijft de lucht altijd optimaal circuleren. Hierdoor neemt het energieverbruik niet toe gedurende de levensduur van het apparaat.

AirWash technologie

Komt je kleding niet helemaal fris uit de wasmachine? Of heb je een overhemd wat je gewoon even op wilt frissen, terwijl het nog lang niet in de was hoeft? Dankzij de AirWash technologie van je Samsung wasdroger kun je kledingstukken snel en gemakkelijk opfrissen. Nare luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je hoeft niet lang te wachten op een volledig was- en droogprogramma. De Samsung wasdroger reinigt je kleding met warme lucht en frist deze weer heerlijk op, zodat je deze meteen weer kunt dragen.

Waarschuwingen en indicators

Waar je bij een wasdroger altijd rekening mee moet houden, is dat er pluis vrijkomt uit je kleding. Om te voorkomen dat deze pluis in de condensor en andere plekken gaan zitten, heeft een wasdroger een filter. Zit dit filter vol met pluis? Dan geeft het Filter Clean Alarm van een Samsung warmtepompdroger je een seintje. Bij een warmtepomp- en condensdroger moet je ook op de hoeveelheid condens letten. Als je deze niet afvoert met een slang, is het noodzakelijk de opvangbak regelmatig legen. Dan is de Water Tank Indicator erg handig: deze geeft rechtstreeks aan hoe vol de opvangbak zit met condenswater.

Smart Check app op je smartphone

Gaat er iets niet goed tijdens het drogen? Er kan al zoiets simpels aan de hand zijn als dat je de deur per ongeluk niet goed dicht hebt gedaan. Maar als je lekker in de woonkamer zit, dan heb je misschien niet in de gaten dat de droger niet aanstaat. Daar is de Smart Check app voor. Deze installeer je gewoon op je iOS- of Android smartphone. Deze app geeft een seintje als iets het droogprogramma van je warmtepomp droogkast dwarszit, samen met een suggestie over hoe je dit op moet lossen.

A++ warmtepompdrogers van Samsung

Er zijn geen warmtepompdrogers van Samsung die minder zuinig presteren dan A++. Goed nieuws dus als je op zoek bent naar een flinke bezuiniging op je energierekening. Met een label van A++ zit je bijna aan een maximaal energiezuinig apparaat en hou je de verbruikskosten laag.

Samsung warmtepompdroger type DV80M5010QW

Heb je een gezin van gemiddelde grootte, zo’n 3 tot 5 personen, dan is de DV80M5010QW wasdroger genoeg voor jouw droogbehoefte. Er kan per keer 8 kg aan wasgoed in gedroogd worden. Het is een droger met een uitgebreid aanbod aan programma’s: Je vindt er maar liefst 14 programma’s op waarmee je onder andere je sportkleding, werkkleding (overhemd of overall), beddengoed en fijne stoffen kunt drogen. De trommel is speciaal vormgegeven om schade aan je kleding te voorkomen.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV80M5010QW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch

Samsung warmtepompdroger type DV90M5000QW

Heb je echt veel wasgoed te drogen? In de DV90M5000QW warmtepomp droogkast past 9 kg aan nat wasgoed dat efficiënt en veilig er weer lekker droog uitkomt. De wasdroger is voorzien van een vormgeving om trillingen tegen te gaan, dus met een geluidsniveau van 65 dB maximaal maakt hij niet te veel herrie. Ook niet als je de droger helemaal vol laadt. Door de grotere capaciteit denk je misschien dat hij meer energie verbruikt, maar dat valt mee: hij blijft nog steeds netjes binnen het A++ label.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV90M5000QW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch

Samsung warmtepompdroger type DV70M5020QW

De DV70M5020QW is een voordelige wasdroger optie in het segment A++ drogers van Samsung. Met een trommel van 7 kg aan maximale inhoud is hij dan ook iets kleiner dan andere modellen. Als je maar met z’n tweeën bent of kleine kinderen hebt, is dit echter geen probleem. Dan helpt deze middenklasse Samsung wasdroger jou met het steeds weer opnieuw drogen van al je was.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV70M5020QW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 7 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch, Verfrissen

A+++ warmtepompdrogers van Samsung

In het allerzuinigste segment is Samsung goed vertegenwoordigd met warmtepompdrogers. We lichten er de drie best verkochte modellen uit, maar je kan eigenlijk niet missen met een topmodel warmtepompdroger van Samsung. Ze zijn wel iets duurder in de aanschaf, maar daar krijg je vaak ook een iets betere afwerking en meer mogelijkheden voor terug. Het belangrijkste argument is echter dat de aanschafkosten zich op termijn terugbetalen door de bezuiniging in energieverbruik.

Samsung warmtepompdroger type DV80M8214AW

Deze droger is helemaal klaar voor de toekomst: met wifi sluit je hem aan op je Smart Home netwerk van Samsung. Zo bedien je de warmtepomp droogkast op afstand en heb je alle statusinformatie voor handen. De zeer zuinige Samsung DV80M8214AW kan de was aan van een gezin van 3 tot 5 personen, en is veilig voor alle soorten kleding.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV80M8214AW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Strijkdroog, Synthetisch

Samsung warmtepompdroger type DV80M5210QW

Is een Smart Home geen prioriteit voor jou? Met de DV80M5210QW heb je nog steeds een prachtig apparaat om alle was van een middelgroot gezin te doen met een minimum aan energieverbruik. Met 14 programma’s, waaronder functies voor speciale stoffen en de mogelijkheid je was op te frissen, houd je al je favoriete kleding als nieuw.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV80M5210QW warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch, Verfrissen

Samsung warmtepompdroger type DV90M6200CW/EN

Wil je zo veel mogelijk kunnen wassen zonder je zorgen te hoeven maken over je energierekening? De DV90M6200CW/EN is zowel zeer ruim (laadvermogen van 9 kg) als zuinig met een A+++ label. De bediening van de warmtepomp droogkast is eenvoudig en ergonomisch, zodat je keer op keer het juiste programma voor je was instelt.

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung DV90M6200CW/EN warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Gemixt, Katoen, Delicaat, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Handdoeken, Kleine lading, Overhemden, Strijkdroog, Synthetisch, Verfrissen

Overige modellen Samsung warmtepompdrogers