Siemens warmtepompdroger

Siemens is sterk in innoveren. Dat zie je terug in de huishoudelijke apparaten die het bedrijf onder de eigen merknaam op de markt brengt. Het merk is goed thuis in de keuken met allerlei koel-vriescombinaties, bakplaten en vaatwassers, maar verdient ook een plekje in het huishouden met een wasmachine of wasdroger. De warmtepompdroger, een relatief jonge technologie, is door Siemens omarmd en het bedrijf maakt er geavanceerde, robuuste en vooral snelle drogers mee.

Over Siemens

Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis, met wortels in de Duitse elektronica-industrie. Siemens maakt al meer dan 150 jaar elektrische apparaten en is uitgegroeid tot een wereldwijd concern, actief in zo’n 190 landen. De onderneming is vooral actief is op industrieel gebied, met producten die variëren van treinen tot windmolens. Daarnaast is het conglomeraat onderdeel van een aantal joint ventures in consumentenelektronica, maar treedt het ook herkenbaar naar buiten met producten onder de eigen merknaam. Een wasdroger van Siemens is dan ook 100% Duitse degelijkheid.

Warmtepompdrogers van Siemens

Een Siemens warmtepompdroger heeft de warmtepomptechnologie voor een efficiënter en zuiniger resultaat. De lucht wordt hergebruikt in plaats van uitgeblazen en het vocht als condens afgevoerd. Ook blijft de condensor schoon door het slimme intelligentCleaning systeem, wat de levensduur en energieverbruik op de lange termijn ten goede komt. Waar Siemens warmtepompdrogers het meest uitblinken, is de snelheid. Dankzij een zeer efficiënte luchtstroom droogt een Siemens wasdroger tot 35 minuten sneller dan vergelijkbare modellen. En dat scheelt, want drogen in een warmtepompdroger kost doorgaans meer tijd dan in een conventionele droger.

softDry trommelsysteem

De fabrikant heeft de trommel van de warmtepompdrogers vormgegeven volgens het softDry trommelsysteem. De lucht wordt over golfvormige schotten de trommel in geblazen en zo zachtjes en gelijkmatig verdeeld. Het resultaat is kleding die niet de hele tijd de klappen van een harde trommelwand moet opvangen, maar zachtjes wordt opgeschud. Dat is op den duur veel beter voor je kleding, want zo slijt deze niet en raken de vezels niet beschadigd.

autoDry technologie

Ben je bang dat je favoriete kleren krimpen in de droger? Ga je daarom maar steeds in de weer met een droogrek om ze liggend te drogen? Met een warmtepompdroger van Siemens met autoDry technologie hoeft dat nu niet meer. Dankzij het slimme sensorsysteem weet de machine wanneer het tijd is om op te houden met drogen. Je kleding wordt dus niet onnodig lang verhit, en zal dan ook niet snel krimpen.

iSensoric sensoren

Een Siemens warmtepompdroger is voorzien van het predicaat iSensoric. De sensoren bevinden zich in en om de trommel en houden zo goed de toestand van je wasgoed in de gaten: hoe zwaar is de belading, hoeveel vocht zit er nog in de lucht, en wat is de temperatuur? Deze iSensoric sensoren zijn als het ware de voelsprieten van de autoDry-technologie. Zij zorgen ervoor dat je was niet te kort of te lang wordt gedroogd, maar precies goed.

intelligentCleaning

De Siemens warmtepompdrogers hebben een slim, schuin geplaatst filter voor de condensor. Dit filter vangt achtergebleven pluis af. Dankzij het intelligentCleaning systeem wordt dit filter regelmatig onder het wassen afgespoeld, met hergebruikt condenswater. Dit water komt in een opvangbakje terecht. Als het opvangbakje vol is, krijg je een signaal, dus je weet altijd wanneer het geleegd moet worden. Gemiddeld zal dit eens in de 20 wasbeurten zijn. Door dit slimme intelligentCleaning systeem zorg je ervoor dat de condensor met een minimum aan onderhoud vrij blijft van stof en de luchtstroom en het energieverbruik optimaal.

Geurtjes verwijderen met sensoFresh

Er zijn van die momenten dat je kleding niet lekker ruikt, maar dat je deze nog niet in de was wilt doen. Bijvoorbeeld als je te dicht bij de barbecue hebt gestaan, of een avondje uit bent geweest. Daar heeft Siemens een oplossing voor met SensoFresh. Met dit systeem verwijder je geurtjes met lucht in plaats van water. Door een speciaal programma in sommige modellen warmtepomp drogers, dat actieve zuurstof gebruikt, wordt je favoriete kleding weer lekker fris, binnen een mum van tijd. Dit programma is ook geschikt voor delicate, niet-wasbare stoffen, zoals een colbertje of cocktailjurk.

Home Connect

Sommige warmtepompdrogers van Siemens zijn voorzien van wifi-connectiviteit. Daarmee sluit je de droger aan op je thuisnetwerk en het internet, zodat je hem met een speciale app, de Home Connect app, kunt bedienen. Het maakt niet uit waar je bent – werk, bezoek of een dagje uit – zolang je maar een internetverbinding hebt. Met de Home Connect app kun je de Siemens wasdroger instellen, een programma kiezen en de droger op afstand aanzetten. Is de droger klaar, dan stuurt deze een pushbericht naar de app.

A+ warmtepompdrogers van Siemens

Er is een model Siemens warmtepompdroger dat net niet de A++ klasse haalt. Deze wasdroger is dus iets minder zuinig in het verbruik, maar wel goedkoper in de aanschaf dan veel andere modellen. Sterker nog, in de lagere prijsklasse en instapmodellen warmtepompdroger is het moeilijk om dit model te overtreffen.

Siemens warmtepompdroger type WT43H000NL iQ300 iSensoric

De WT43H000NL iQ300 iSensoric warmtepomp droogkast mag dan net ietsje minder presteren wat betreft energiezuinigheid en laadvermogen, hij is wel erg vriendelijk geprijsd en compleet uitgerust. Met 10 programma’s is er keus genoeg om alle kleren te drogen. 7 kg is een prima laadvermogen voor alleen, met z’n tweeën, of voor een gezin met kleine kinderen. Het extra korte programma van de Siemens warmtepompdroger is revolutionair snel en kan je al in 40 minuten van droge kleren voorzien.

Belangrijkste eigenschappen van de WT43H000NL iQ300 iSensoric warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 7 kg
 • Grootte huishouden: 2 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog

A++ warmtepompdrogers van Siemens

In het middensegment van warmtepompdrogers, die een A++ energielabel hebben, is er genoeg te kiezen van Siemens. We lichten er hier de twee best verkochte warmtepompdrogers uit, die ook nog eens aantrekkelijk zijn geprijsd een grote hoeveelheid aan mogelijkheden hebben. Bovendien zijn ze ook nog eens lekker stil met maar 64 dB aan geluidsproductie en kun je ze zonder problemen naast de woon- of slaapkamer zetten.

Siemens warmtepompdroger WT47Y700NL iQ800 iSensoric

De WT47Y700NL iSensoric heeft alles wat je nodig hebt om 8 kg was per keer te drogen. Handig als je een gezin hebt met een iets grotere wasbehoefte. De droogtijd bij volle belading bedraagt maar 138 minuten, wat erg snel is voor een warmtepompdroger in deze klasse. Daarnaast heb je weinig onderhoud met de zelfreinigende condensor, en voer je de rest van het condenswater desgewenst af met een afvoerslang, of in het opvangreservoir. De condensatie-efficiëntie van 91% maakt hem ook geschikt voor plaatsing in een kleinere ruimte.

Belangrijkste eigenschappen van de Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Gemixt, Katoen, Lingerie, Kastdroog, Beddengoed, Extra droog, Overhemden, Strijkdroog

Siemens warmtepompdroger type WT44W562NL iSensoric

Heb je echt veel wasgoed te drogen iedere week? De WT44W562NL iSensoric kan maar liefst 9 kg aan wasgoed drogen per droogbeurt. Dat kan iedere soort was zijn, want er zijn programma’s voor fijne kledingsoorten, wol, katoen en beddengoed, om maar wat te noemen. Deze Siemens warmtepompdroger is dus een zeer veelzijdige wasdroger. En met een geluidsproductie van 64 dB is de warmtepomp droogkast ook nog eens lekker stil.

Belangrijkste eigenschappen van de Siemens WT44W562NL iSensoric warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 9 kg
 • Grootte huishouden: 6 personen of meer
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Dekens, Gemixt, Katoen, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog

A+++ warmtepompdrogers van Siemens

Hoewel de aanduiding iSensoric niet in de naam voorkomt van de A+++ modellen van Siemens, zijn deze drogers allesbehalve dom. Ze beschikken namelijk ook over alle sensoren die een slimme, automatisch gestuurde uitvoering van alle wasprogramma’s mogelijk maakt.

Siemens warmtepompdroger type WT47W5E7NL

De WT47W5E7NL is een luxe wasdroger die zeer zuinig met energie omspringt, snel de was kan drogen en dat ook binnen zeer acceptabele geluidsniveaus doet (64 dB maximaal). Verder heeft hij alle technieken aan boord die Siemens onderscheiden van de concurrentie en handige extra opties zoals een binnenverlichting in de trommel.

Belangrijkste eigenschappen van de Siemens WT47W5E7NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Gemixt, Katoen, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog

Siemens warmtepompdroger type WT44W4E3NL

De WT44W4E3NL droger van Siemens is een wasdroger die bijna fluisterstil zijn werk doet. Met een geluidsproductie van maar 62 dB hoor je de warmtepomp droogkast haast niet, ook niet als hij in de buurt van slaap- of woonkamer staat. Hij is ook erg eenvoudig bedienen met een fraai display, en ruim genoeg voor een gezin van 3 tot 5 personen.

Belangrijkste eigenschappen van de Siemens WT44W4E3NL warmtepompdroger

 • Max. vulgewicht: 8 kg
 • Grootte huishouden: 3 tot 5 personen
 • Condensafvoer: opvang in reservoir en waterafvoer
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Aanwezige droogprogramma’s: Wol, Kort, Koud, Dekens, Gemixt, Katoen, Hygiëne, Lingerie, Kastdroog, Extra droog, Handdoeken, Overhemden, Strijkdroog

Overige modellen Siemens warmtepompdrogers