Siemens WT43RV00NL warmtepompdroger

Siemens WT43RV00NL warmtepompdroger

Het hebben van een wasdroger is geen overbodige luxe. Je kunt jouw was direct uit de wasmachine in de droger stoppen zodat je snel verzekerd bent van droge was. Wanneer je op zoek bent naar een relatief goed betaalbare en daarnaast ook een redelijk energiezuinige wasdroger wilt aanschaffen behoort de Siemens WT43RV00NL tot je mogelijkheden. Deze droger heeft onder andere een snel programma waarmee jouw was binnen 40 minuten droog is. Ook het autoDry systeem is een groot pluspunt. Hier lees je alles over deze warmtepompdroger en of het iets voor jou is.

Siemens WT43RV00NL overzichtSiemens WT43RV00NL warmtepompdroger

Met de Siemens WT43RV00NL haal je een warmtepompdroger in huis met energieklasse A++. Er zijn in de prijscategorie van deze droger zeker drogers met een betere energieklasse, maar alsnog is het interessant om te kijken naar wat dit model van Siemens te bieden heeft. Naast het feit dat je jouw was op ieder moment van de dag kunt drogen, kun je ook gebruik maken van verschillende extra functies, zoals het autoDry systeem waarmee je voorkomt dat de was krimpt. Bestaat jouw huishouden uit 1 of 2 personen? Met 7 kg vulgewicht is deze Siemens warmtepomp wasdroger zeker een goede optie.

In de doos

 • Siemens WT43RV00NL
 • Condens afvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT43RV00NL

Bij vrijwel iedere webshop heb je te maken met fijne klantvoorwaarden. Een van deze klantvoorwaarden is dat een huishoudelijk apparaat als een warmtepompdroger bij jouw thuis wordt geïnstalleerd. Met het bestellen van deze Siemens wasdroger kun je dus volop profiteren van deze extra service. Ontvang je deze service niet bij de webshop waar jij je huishoudelijke apparaat bestelt? Dan kun je deze altijd nog zelf installeren met behulp van de duidelijke instructies in de handleiding. Hier staat ook alles in over het gebruik van de droger.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 tot 2 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 48,76 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT43RV00NL

Het is gelukkig erg eenvoudig om de droogkast te bedienen. Je vult de wasdroger met was. Je kunt de volle trommelinhoud van 7 kg benutten maar je kunt ook kleinere hoeveelheden was in de droger doen. Sluit de deur en selecteer met de draaiknop het juiste programma. Er zijn onder andere speciale programma’s voor sportkleding en handdoeken. Druk vervolgens op de startknop: het programma gaat dan direct van start. Het is wel belangrijk om de wasdroger met warmtepompfunctie goed te onderhouden. Hierbij hoort een goede schoonmaak na het gebruik van de droger. Vooral het reinigen van de pluizenfilter is belangrijk: zo voorkom je in het ergste geval brand. De condensor van het toestel is daarbij niet zelfreinigend waardoor alle onderhoud door jou zelf uitgevoerd moet worden.

Voor- en nadelen van de Siemens WT43RV00NL

De Siemens WT43RV00NL warmtepompdroger heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste is de droger voorzien van een groot aantal programma’s waarmee je voor jouw wasgoed een geschikt programma kunt kiezen. Verder is de warmtepompdroger voorzien van de functie SuperKort 40’ waarmee je kleine hoeveelheden was binnen 40 minuten kunt laten drogen. Ideaal wanneer je snel iets nodig hebt dat nog niet droog is. Verder profiteer je van niet-krimpende was dankzij het autoDry systeem. Er zitten ook enkele nadelen aan deze warmtepomp droger. In de eerste plaats is de condensor niet zelfreinigend waardoor je zelf alle onderhoud moet verzorgen. Verder kost het drogen van een volle trommel relatief veel tijd.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Een degelijke droger aanschaffen voor jou en je partner die genoeg fijne functies heeft? Dan is de Siemens WT43RV00NL zeker een aanwinst voor je huishouden. Wanneer je jaarlijks nog meer geld wilt besparen of wanneer je niet alle onderhoud op je wilt nemen kun je wellicht nog kijken naar een andere droger.