Siemens WT44W4E3NL warmtepompdroger

Siemens WT44W4E3NL warmtepompdroger

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een warmtepompdroger? De aandacht wordt steeds meer gevestigd op het energielabel. Het wordt steeds beter mogelijk om energiezuinig te drogen en dat biedt veel voordelen. Een droger die zeker aan deze eis voldoet is de Siemens WT44W4E3NL. Maar daarnaast heeft deze Siemens warmtepompdroger nog veel meer handige voordelen. Deze voordelen en de mogelijke nadelen van deze droger kun je hier lezen!

Siemens WT44W4E3NL overzicht

Dit model is een van de beste wasdrogers van Siemens die precies doet wat je wilt, en meer. De A+++ warmtepompdroger is perfect voor huishoudens van 3 tot 4 personen en zorgt ervoor dat je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Gecombineerd met verschillende prettige functies en veel beschikbare programma’s maakt dit het apparaat tot een zeer goede keuze. Ook is deze droger uitgerust met het SuperKort 40’ programma waarmee jouw favoriete kleding binnen 40 minuten volledig droog is.

In de doos

 • Siemens WT44W4E3NL
 • Condens afvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT44W4E3NL

Bij steeds meer webshops is het installeren van een warmtepompdroger bij de prijs inbegrepen. Dit wordt gedaan om de webshop zo aantrekkelijker te maken voor de consument, maar ook om andere concurrenten voor te blijven. En hier kun jij volop van profiteren, want het scheelt je veel tijd. Doe je het toch zelf? Dan komt de meegeleverde handleiding goed van pas. Hier staat alles in wat je nodig hebt voor de installatie en het gebruik van je nieuwe warmtepomp droogkast.

Technische specificaties

Siemens WT44W4E3NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,48 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 64,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT44W4E3NL

De Siemens WT44W4E3NL is zeer eenvoudig te bedienen. Het begint met het vullen van de trommel met de was en sluit daarna de deur. Heb je een kleine lading was? Dan kun je onder andere kiezen voor het SuperKort 40’ programma waarmee jouw was met 40 minuten droog is. Er zijn ook andere beschikbare programma’s, onder andere speciaal voor handdoeken, lingerie, katoen en wol. Nadat je het programma hebt gekozen, door middel van de draaiknop naast het scherm, druk je op start. Het programma begint direct. Daarbij heeft deze warmtepompdroger van Siemens wel, net als alle andere drogers, regelmatig onderhoud nodig. Het scheelt bij dit type warmtepomp droger dat een groot deel hiervan al voor jou gedaan wordt. Het toestel beschikt namelijk over een SelfCleaning Condenser waarmee de droger tijdens het drogen automatisch wordt schoongespoeld.

Voor- en nadelen van de Siemens WT44W4E3NL

De SelfCleaning Condenser behoort zeker tot een van de grote voordelen van de Siemens WT44W4E3NL warmtepompdroger. Maar de droger kent nog meer voordelen, waaronder de energiezuinigheid. Je kunt op jaarbasis heel wat geld besparen door te kiezen voor deze machine. Daarnaast kun je gemakkelijk kleinere wasjes van maximaal 2 kilo draaien die droog zijn in 40 minuten. De trommelverlichting en speciale wandstructuur voor bescherming van de kleding zijn ook fijne voordelen van de warmtepompdroger. Een nadeel van deze warmtepompdroger is dat deze niet beschikt over een speciale stoomfunctie waarmee de was glad gestoomd wordt. Daarnaast is de droger wellicht aan de dure kant wanneer je een kleiner budget hebt.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Op zoek naar een energiezuinige wasdroger met tal van extra functies? Dan is de Siemens WT44W4E3NL zeker een goede keus. Je kunt kleine wasjes draaien, maar ook kiezen uit tal van programma’s, waaronder voor beddengoed en overhemden. Voor een huishouden tot 4 personen is deze wasdroger zeker een waardevolle aanvulling.