Siemens WT44W563NL warmtepompdroger

Siemens WT44W563NL warmtepompdroger

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger voor jouw gezin dat bestaat uit 5 of meer personen. Je wilt dan een droger met genoeg ruimte zodat je grote hoeveelheden was in één keer kunt wassen. Daarnaast is het ook nog belangrijk om een droger te kiezen met het oog op energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Wat zijn dan nog je opties? Je kunt in ieder geval kiezen voor de Siemens WT44W563NL, een betaalbare droger voor grotere huishoudens. Hier lees je alle voor- en nadelen van dit model.

Siemens WT44W563NL overzicht

De Siemens WT44W563NL is een A++ warmtepompdroger die van alle gemakken is voorzien. Deze droger heeft een zelfreinigend programma, een handig autoDry systeem en een snel programma voor het snel drogen van jouw kleding: SuperKort 40’. De Siemens WT44W563NL heeft daarnaast verschillende beschikbare programma’s zodat je kleding altijd op de juiste manier kunt drogen, zonder dat je hoeft te vrezen voor krimpen of andere beschadigingen.

In de doos

 • Siemens WT44W563NL
 • Condensafvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT44W563NL

Veel webshops bieden de extra service aan om apparaten als drogers voor je te installeren. Het is dan ook zeker een aanrader om hier gebruik van te maken. Zo bespaar je flink wat tijd en hoef je je zelf niet bezig te houden met de aansluitingen en alles wat hierbij komt kijken. Is het wel nodig dat je zelf aan de slag gaat met de installatie van je nieuwe warmtepomp droger? In de meegeleverde handleiding staat exact wat je moet doen.

Technische specificaties

Siemens WT44W563NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT44W563NL

De bediening van de Siemens WT44W563NL warmtepompdroger werkt erg simpel. Open de deur en stop de was erin. De trommel kan helemaal vol, maar je kunt er ook kleinere hoeveelheden in doen. Sluit vervolgens de deur en kies het gewenste programma. Het SuperKort 40 programma is een van de mogelijkheden: hiermee is jouw kleding in 40 minuten droog. Zodra je het programma hebt gekozen door middel van de draaiknop naast het scherm druk je op start. Voor het gemak beschikt het apparaat over een SelfCleaning Condenser die tijdens het drogen automatisch schoon spoelt. Dit is niet alleen energiezuinig maar ook tijdbesparend. Het scheelt jouw enorm veel tijd wanneer de droger zelf het grootste onderhoud op zich neemt. Maak wel na ieder programma het pluizenfilter schoon.

Voor- en nadelen van de Siemens WT44W563NL

Het grootste voordeel van de warmtepompdroger is dat je een ruime droger aanschaft met een trommelinhoud van 9 kg. Voor grotere huishoudens is deze droger dan ook een absolute aanrader. Daarnaast kun je kiezen voor handige programma’s, zoals de SuperKort 40’. Verder profiteer je van het autoDry systeem waardoor je kleding nooit zal krimpen dankzij de vochtigheidssensoren. En is je wasgoed droog? Dan stopt de droger automatisch. Een nadeel van het toestel is dat de droogkast geen stoomfunctie heeft. Dit betekent dat je kleding niet wordt glad gestoomd in de trommel en er verkreukt uit kan komen.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Heb je een groot gezin en zoek je naar de perfecte wasdroger? Dan zou de Siemens WT44W563NL het wel eens voor jou kunnen zijn. De voordelige warmtepompdroger is energiezuinig, biedt veel ruimte en is daarnaast voorzien van de belangrijkste gemakken die je van een droger mag wensen.