Siemens WT45RV00NL warmtepompdroger

Siemens WT45RV00NL warmtepompdroger

Het merk Siemens staat goed bekend als het gaat om de productie van warmtepompdrogers. Het is dan ook zeker een aanrader om eens te kijken naar de modellen die dit merk te bieden heeft. Een van de aangenaam geprijsde opties die je hebt is de Siemens WT45RV00NL. Dit model heeft alles wat je vraagt van een degelijke droger: een prima energieklasse van A++, handige functies en genoeg ruimte voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Hier kun je gaan ontdekken of deze Siemens warmtepompdroger de beste papieren heeft om door jou aangeschaft te gaan worden.

Siemens WT45RV00NL overzicht

Met de Siemens WT45RV00NL brengt Siemens een goedkopere versie op de markt van de WT43RV00NL. Maar wat zijn dan de belangrijkste verschillen. Op het eerste gezicht is er niet veel anders, maar er zijn in detail wat kleine verschillen. Zo beschikt de Siemens WT45RV00NL over 9 programma’s en de WT43RV00NL van Siemens over 14 programma’s. Ook ligt de aansluitwaarde van de WT45RV00NL een stuk hoger (1000 W) ten opzichte van de WT43RV00NL (600 W).

In de doos

 • Siemens WT45RV00NL
 • Condens afvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT45RV00NL

De meeste webshops hebben als een van de klantvoorwaarden dat de installatie ook geregeld wordt bij het bezorgen van de droger. Dit doen zij met als reden om van jou een blije klant te maken, zodat zij voorblijven op de concurrentie. De kans is dus groot dat je zelf niets hoeft te doen aan de installatie van de wasdroger. Is dit wel het geval? Dan kun je dit doen met behulp van de handleiding.

Technische specificaties

Siemens WT45RV00NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: 1 tot 2 personen
 • Aantal programma’s: 9
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 48,76 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT45RV00NL

Je begint met het openen van de deur en het vullen van de trommel. Vervolgens sluit je de deur en kies je met de draaiknop het gewenste programma. Je hebt bijvoorbeeld een speciaal SuperKort 40’ programma waarmee kleine ladingen was (max 2 kg) binnen 40 minuten kunt laten drogen. Verder zijn er nog een aantal andere mogelijke programma’s waarop je jouw was kunt laten drogen. Druk vervolgens op start: het programma begint direct. Het onderhoud van de warmtepompdroger kan wel wat meer tijd in beslag nemen. Dit komt omdat de droger niet is voorzien van een zelfreinigende condensor. Het is dus van belang om regelmatig een schoonmaakbeurt uit te voeren. Vooral het reinigen van de pluizenfilter is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Doe dit bij voorkeur na afloop van ieder droogprogramma.

Voor- en nadelen van de Siemens WT45RV00NL

Als grootste voordeel heeft de Siemens WT45RV00NL dat je gebruik kunt maken van een snel programma: de SuperKort 40’. Hiermee kun je jouw favoriete shirt nog snel even drogen voordat je hem aantrekt of meeneemt. Daarnaast behoort deze wasdroger van Siemens ook tot de energiezuinige drogers met energieklasse A++. Een mogelijk nadeel van de warmtepomp droogkast is dat het toestel langer doet over het drogen van een volle trommel. Hier is de droger bijna 3 uur mee bezig en dit is relatief lang voor een droger. Daarnaast beschikt de droger niet over een zelfreinigende condensor wat betekent dat al het onderhoud op jouw schouders terecht komt.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een wasdroger zonder al te veel poespas, die gewoon doet waarvoor je hem aanschaft, namelijk de was drogen, is de Siemens WT45RV00NL zeker een goede keus. Het is een betaalbare wasdroger die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Voor een droger met meer beschikbare programma’s kun je de WT43RV00NL van Siemens gaan proberen.