Siemens WT45RV70NL warmtepompdroger

Siemens WT45RV70NL warmtepompdroger

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger. Waar ga je dan precies op letten? Natuurlijk speelt de prijs een grote rol, want je hebt waarschijnlijk een budget in gedachten. Tegenwoordig is het ook belangrijk om te kiezen voor een droger die energiezuinig is zodat je geld kunt besparen. Verder is het prettig wanneer de droger fijne functies heeft waarmee het voor jou nog makkelijker en sneller gaat. Een droger die aan veel van deze voorwaarden voldoet is de Siemens WT45RV70NL. Hier lees je de belangrijkste informatie over deze warmtepompdroger en kun je bepalen of dit voor jou de goede keus is.

Siemens WT45RV70NL overzicht

De Siemens WT45RV70NL is een warmtepompdroger uit de energieklasse A++. Er zijn droger op de markt in deze prijscategorie die nog meer energiezuinig zijn. Dat neemt niet weg dat het apparaat als nog een zeer goede keus is als het aankomt op kwaliteit, handige functies en meer. De Siemens wasdroger is ideaal voor een klein gezin met 1 of 2 kinderen. Je kunt de wasdroger op verschillende manieren gebruiken dankzij de 14 beschikbare programma’s.

In de doos

 • Siemens WT45RV70NL
 • Condens afvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT45RV70NL

Gelukkig hoef je tegenwoordig zelf niet zo veel meer te doen aan het installateren en plaatsen van de wasdroger. Warmtepompdrogers als de Siemens WT45RV70NL worden vrijwel altijd voor jou geïnstalleerd. Dit doen webshops om zo aantrekkelijker te worden voor jou als consument. Zijn er wel aansluitingen die je zelf moet installeren? Dan kun je de hulp inschakelen van de handleiding waar alles goed uitgelegd staat.

Technische specificaties

Siemens WT45RV70NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: met 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,05 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT45RV70NL

Wanneer je de was uit de wasmachine hebt verzameld kun je dit vrijwel gelijk in de trommel van het toestel stoppen. Met behulp van de draaiknop naast het scherm kun je het gewenste programma uitkiezen. Heb je een kleine lading wasgoed? Dan is bijvoorbeeld de SuperKort 40’ functie ideaal: hiermee is jouw was binnen 40 minuten droog en klaar voor gebruik. Verder kun je dankzij de ruime trommelinhoud lekker veel was in één keer drogen. Druk na het kiezen van het programma op start: de rest gaat vanzelf. Net als alle andere warmtepompdrogers is het ook bij dit model van de fabrikant van groot belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Maak de pluizenfilter na iedere droogbeurt schoon. Onderhoud is belangrijk omdat je op deze manier langer kunt genieten van de droger en alle handige functies.

Voor- en nadelen van de Siemens WT45RV70NL

De Siemens WT45RV70NL is dan wellicht niet een van de meest energiezuinige drogers, alsnog is het een goede keus wanneer je geld wilt besparen. Daarnaast profiteer je met deze droger van nog meer voordelen. De droger heeft vochtigheidssensoren waardoor de droger stopt zodra de was droog is. Zo verspil je geen onnodige energie. Daarnaast heeft het huishoudelijke apparaat veel handige functies: je kunt de was strijkdroog of kastdroog uit de droger laten komen. Verder droog je kleine hoeveelheden was erg snel met het SuperKort 40’ programma. Een nadeel van de warmtepomp droogkast is dat een volle trommel wat meer tijd nodig heeft om droog te worden. Vaak is de droger hier bijna 3,5 uur mee bezig. Een ander nadeel is dat de condensor in de warmtepompdroger niet zelf reinigt waardoor je meer tijd kwijt bent aan onderhoud.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Wil je snel een paar shirts uit de wasmachine drogen omdat je ze direct mee wilt nemen? De Siemens WT45RV70NL biedt met het SuperKort 40’ programma een ideale oplossing. Verder kies je met deze droger voor energiezuinigheid en bespaar je jaarlijks een flink bedrag. Deze prima wasdroger van Siemens is zeker een goede optie voor huishoudens van 3 tot 4 personen.