Siemens WT47W561NL warmtepompdroger

Siemens WT47W561NL warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze zijn er in tal van soorten en maten en in diverse prijscategorieën. Het is vooral belangrijk om voor jezelf na te gaan wat jij belangrijk vind in een droger. Wil je een simpel model die je was droogt of wil je een wat meer uitgebreide droger met verschillende mogelijkheden op het gebied van drogen? Je kunt het zelf onder andere makkelijk maken met de Siemens WT47W561NL, een van de A++ drogers van het bekende merk Siemens. Is het iets voor jou? Dat kun je hier ontdekken.

Siemens WT47W561NL overzichtSiemens WT47W561NL warmtepompdroger

De Siemens WT47W561NL is een van de duurdere modellen van Siemens als het gaat om een A++ warmtepompdroger. Maar wat krijg je voor je geld? Deze wasdroger is in ieder geval voorzien van de belangrijkste gemakken. Zo heeft het model een SelfCleaning Condenser die automatisch schoonspoelt tijdens het drogen en heb je daarnaast de keuze uit 14 droogprogramma’s. Met het handige SuperKort 40’ programma droog je kleine hoeveelheden was binnen 40 minuten. Ook komt de wasdroger van Siemens met een nuttige en handige kinderbeveiliging.

In de doos

 • Siemens WT47W561NL
 • Condensafvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT47W561NL

In de meeste gevallen hoef je de droger niet zelf te installeren. Dit wordt vaak al voor je gedaan door de webshop of leverancier waar je de wasdroger bestelt. Dit is een stuk extra service waar je optimaal gebruik van kunt maken. Zelf installeren is zeker mogelijk. In de meegeleverde handleiding staat van A tot Z welke stappen je moet ondernemen voor het aansluiten en installeren van de warmtepompdroger.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 53,59 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT47W561NL

De bediening van de Siemens WT47W561NL werkt als volgt: je opent de deur van de trommel en stopt je was erin. Vervolgens kies je met de draaiknop naast het scherm het programma. Er zijn onder andere speciale programma’s voor het drogen van overhemden, handdoeken en meer. Voor kleine hoeveelheden was kies je voor het SuperKort 40’ programma waarmee jouw was in 40 minuten schoon is. Nadat je het programma hebt gekozen druk je op start en zal de droger direct beginnen. De Siemens droger is daarbij zeer makkelijk in onderhoud. Zo heeft de droger een SelfCleaning Condensor: de condensor reinigt zichzelf tijdens het drogen waardoor er ook geen extra energie wordt verspild. Daarnaast zal ook de pluizenfilter zelf reinigen en dit bespaard je een hoop onderhoud.

Voor- en nadelen van de Siemens WT47W561NL

Als grootste voordeel heeft deze warmtepompdroogkast het gebruiksgemak. Je hebt nauwelijks onderhoud aan de droger en daarnaast kun je op ieder moment van de dag jouw kleding drogen. Of je nu kleine of grote hoeveelheden was hebt: het apparaat is snel en zorgt keer op keer voor droog wasgoed. Daarnaast krimpt je wasgoed niet dankzij het autoDry systeem en heb je de keuze uit maar liefst 14 droogprogramma’s. Voor de een een nadeel, maar voor de ander niet: de wasdroger heeft geen stoomfunctie die je was glad stoomt. Het is daardoor mogelijk dat je wasgoed verkreukeld uit de trommel komt.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

De Siemens WT47W561NL is een energiezuinige droger die van alle gemakken is voorzien. Voor een huishouden van 3 of 4 personen is deze warmtepompdroger dan ook een zeer goede aanvulling. De droogprogramma’s duren niet lang en daarnaast ben je verzekerd van zeer minimaal onderhoud. Een van de beste warmtepompdrogers van dit moment.