Siemens WT47W5E7NL warmtepompdroger

Siemens WT47W5E7NL warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een warmtepompdroger die alles heeft, is de Siemens WT47W5E7NL een van je mogelijkheden. Deze droger is zacht, heeft genoeg handige functies zoals het autoDry systeem, heeft een zelfreinigende condensor en biedt genoeg ruimte voor wasgoed van 3 tot 4 personen. Voor een gezin met 1 of 2 kinderen is deze wasdroger zeker een goede optie. Maar wat zijn de voor- en nadelen van dit huishoudelijke apparaat? Dat lees je hier!

Siemens WT47W5E7NL overzichtSiemens WT47W5E7NL warmtepompdroger

De Siemens WT47W5E7NL is een wasdroger die qua prijs in het hogere segment zit. Voor 699 euro krijg je daardoor wel een zeer goede wasdroger die van alle gemakken is voorzien. De droger is energiezuinig met het A+++ label en biedt daarnaast veel handige functies die het drogen nog makkelijker en sneller maken. Daarnaast hoor je niet eens als de wasdroger aanstaat en kun je jouw was dus prima ‘s nachts gaan drogen. Of je nu kleine of grote wasjes wilt draaien: deze warmtepompdroger van Siemens is een prima keus.

In de doos

 • Siemens WT47W5E7NL
 • Condens afvoerslang 2 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT47W5E7NL

Bij de meeste webshops die deze wasdroger verkopen zul je zelf niet veel hoeven te doen bij de installatie van je droger. Dit hoort vaak bij de service en wordt dus voor je gedaan. En daarbij scheelt het jou weer tijd! Mocht het wel nodig zijn dat je de droger zelf installeert, dan kun je dit doen aan de hand van de instructies in de meegeleverde handleiding. Hier staat ook alle algemene informatie in over de de warmtepompdroger en hoe je deze moet gebruiken.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 eur0
 • Energiekosten per jaar: 40,48 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8, 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT47W5E7NL

Je begint met het openen van de wasdroger. Vervolgens gooi je hier de was in die je wilt drogen. Je kunt de trommel volledig vullen maar je kunt ook kleinere hoeveelheden was drogen. De Siemens WT47W5E7NL heeft 14 beschikbare programma’s. Met de draaiknop selecteer je het gewenste programma. Met het autoDry systeem voorkom je dat je was gaat krimpen. Met de vochtigheidssensoren wordt continue de vochtigheid van je kleding gemeten, zodat de droger direct stopt als de was droog is. Daarbij is het onderhouden van deze wasdroger van Siemens erg gemakkelijk. Dit komt vooral door de zelfreinigende condensor in de warmtepomp droger. Deze spoelt automatisch tijdens het drogen. Dit is niet alleen tijdbesparend, maar zorgt er ook voor dat de droger energiezuinig werkt. Je hebt dus zelf weinig werk aan het onderhoud van het apparaat.

Voor- en nadelen van de Siemens WT47W5E7NL

Een groot voordeel van de warmtepompdroger is dat je van alle gemakken bent voorzien. In de eerste plaats heb je een zeer energiezuinige droger met het label A+++. Verder is de wasdroger erg stil en dus ook geschikt om ‘s nachts te gebruiken. De trommelverlichting zorgt ervoor dat je nooit was over het hoofd ziet en daarnaast zijn de talloze extra functies zoals het autoDry systeem en de vochtigheidssensoren een prettige aanvulling. Er zijn niet veel grote nadelen op te noemen aan dit toestel. Wanneer je een beperkt budget hebt is deze droger wellicht aan de dure kant. Een ander mogelijk nadeel is dat de droger niet beschikt over een stoomfunctie die de kleding glad stoomt in de trommel.

Conclusie

De Siemens WT47W5E7NL is een goede warmtepompdroger die zeker een aantal streepjes voor heeft op de concurrenten in dezelfde prijscategorie. Zo is de droger zelfreinigend, is er veel ruimte in de trommel en zijn er tal van extra functies beschikbaar. Ook zijn er 14 programma’s beschikbaar. Het apparaat is een uitstekende keuze als warmtepompdroger voor huishoudens tot 4 personen.